zaten 1 ay önce 70 bin bakımda eksralar çıktı...mmt debriyaj balata ve arka fren balatalar değişti...2.150 lira tuttu.
arabam 74.000 km de ve sabah ses geliyordu motor kısmından...servise gittim...abi kötü haber. şarj dinamosu bozuk şarj yapmıyor değişecek. 1.700 lira dediler.
komple parça geliyormuş, diyot tablasıyla beraber... bu yüzden fiyat buymuş...
bu işi dışarda nerede yaptırabilirim?...böyle para olurmu?
ümraniyede oturuyorum...
arabam 2007 model eski kasa corolla mmt dizel...70.000 km de..
Cevap biraz geç oluyor kusura bakmayın ama, benim de başıma yeni geldi. 97 model opel vectra 2.5 V6 CDX otomatik aracım var ve şarj lambası yandı. Ustaya götürdüm, Şarj dinamosu sökülüp bakılıcak dedi. Daha sonra üstünde olanın bosch marka olduğunu, istersen yenisini takalım yada, tamir yoluna gidelim dedi. Yenisinin 1500 lira civarında olabileceğini söyledi, araştırdım ve İstanbul aksaray'da 900 liraya sıfırını buldum. Neyse fiyat çok pahalı geldi ve tamir edelim, orjinal parçadan şaşma dedim. Az önce telefon etti. Parçaların toplam 190 lira tuttuğunu, alayımmı diye sordu. Bu fiyatın içine konjektörde dahilmiş, sadece bosch konjektörün 98lira olduğunu söyledi. Bende al yap, orjinal parçasından şaşma dedim. Kendisininde 70 lira işçilik alacağını da, daha önceden söylemişti. Yani bosch marka şarj kitimi dersiniz, şarj ünitemi dersiniz, tamiri bana 260 liraya mal oluyor.
beyler,bahsettiğiniz fiyatlar ne öyle ya!1.500-2.000 tl.anladım ki,pahalı arabanın herşeyi pahalı bu kardeşiniz 90 model karbüratörlü samaraya biniyor şarh dinamosu komple orijinal 100 tl.evet yanlış duymadınız? şimdi bilen arkadaşlar var belli bunu kaydedicem bilmek lazım. kısaca tanım yaparmısınız şöyle görevi şu.bozulduğu şurdan anlaşılır diye
Şarj dinamosu: Alternatör: Diyot tablası: Konjektör: Kollektör: Kömür:(birde bu kömür kaç yerde var.şarj dinamosu,marj motoru?...) Başka hangi parçaları varsa içinde ... lütfen iblen yazsın hepimize faydası olur. ben bizzat not ediyorum bunları...
İyi günler. Benim kullandığım reno kangoda kontağı açtığımda şarz lambası yanmıyor. Esasen kontak açıldığında yanar, çalıştığında söner. Benimki hiç yanmıyor. Elektrikçiye sordum, konjetör değişecek dedi. 150 TL söyledi. Acaba işçilik dahil mi? Ben Reno 21'e 160 liraya yeni şarz dinamosu almıştım daha önce.
quote:
Orijinalden alıntı: ZNGN 61
İyi günler. Benim kullandığım reno kangoda kontağı açtığımda şarz lambası yanmıyor. Esasen kontak açıldığında yanar, çalıştığında söner. Benimki hiç yanmıyor. Elektrikçiye sordum, konjetör değişecek dedi. 150 TL söyledi. Acaba işçilik dahil mi? Ben Reno 21'e 160 liraya yeni şarz dinamosu almıştım daha önce.
Akü şarj oluyormu peki?
arkadaşlar arabanın bütün elektrik aksamında bir dalgalanma oluyor voltaj düşmesi gibi sizce sorun dinamo mudur kaç lira sıkışmıştır
quote:
Orijinalden alıntı: serseri006
arkadaşlar arabanın bütün elektrik aksamında bir dalgalanma oluyor voltaj düşmesi gibi sizce sorun dinamo mudur kaç lira sıkışmıştır
Sadece rölantide çalışırken hafif gaza basınca dalgalanma oluyorsa sorun kömürdendir büyük ihtimalle, yok gaza bastıkça lambanın parlaklığı sürekli değişiyora kömür+konjektör değişimi gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
quote:
Sadece rölantide çalışırken hafif gaza basınca dalgalanma oluyorsa sorun kömürdendir büyük ihtimalle, yok gaza bastıkça lambanın parlaklığı sürekli değişiyora kömür+konjektör değişimi gerekir.
kaç lira tutar peki birde yakıt sarfiyatını arttırır mı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
quote:
kaç lira tutar peki birde yakıt sarfiyatını arttırır mı
Sadece kömür ise fazla bişey tutmaz, ancak konjektörün fiyatı aracın markasına göre değişiklik gösteriyor.Yakıt tüketiminizi etkilemez ancak uzun süre böyle kullanırsanız akünüzü kullanılamaz hale getirirsiniz ayrıca elektronik aksamda arıza yapabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company
quote:
Orijinalden alıntı: ZNGN 61
Akü şarj oluyormu peki?
Akü şarj ediyor. Daha sonradan sanayısını aldık taktık. 60 TL'ye.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme