Şimdi Ara

Şarjlı el süpürgesi devamlı şarjda'Mı kalmalı??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
67.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence her zaman yapamasanız bile ara ara pili tam bitirip öyle şarj edin.Pil ömrüne katkıda bulunacağından eminim.
  • batarya bitmeden sarj edilmemelidir... Sürekli şarjda bırakılmaz..
  • Ben Arçelik kullanıyorum.Kullanma klavuzunda sürekli şarjda kalması gerektiği yazıyor.Alındığının 1. senesinde pili öldü,değiştirdik.Sonuna kadar kullanmıştım şarja taktım bir daha şarj olmadı ama şimdi iyi.http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/7871070100.htm?&productCode=7871070100 Eğer kullanma klavuzunda sürekli şarjda kalmalı diyorsa buna dikkat edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantuğ-20 -- 12 Nisan 2008; 18:55:15 >
  • şarjla çalışan cihazlarda (laptop,cep telefonu,telsiz,şarjlı süpürge v.b.) genelde 3 çeşit akü(pil-batarya) kullanılıyor..

1-lityum iyon (Li-on) =Hafıza etkisi yok-
    2-nikel metal-hidrit (Ni-Mh) =Hafıza Etkisi yok-
    3-nikel-kadmiyum (Ni-Cd) =Hafıza etkisi var!

Lİtyum iyon piller genelde laptop ve cep telefonu gibi yüksek kapasiteli güç ihtiyacı olan cihazlarda kullanılıyor.

Şarjlı el süpürgesinde ya ni-mh ya da ni-cd pil kullanılıyor..makinanın garantisi yoksa vidalarını söküp içindeki akünün üzerinde ni-cd mi yoksa ni-mh mi yazdıgına bakabilirsiniz.

Ni-Cd pillerdeki Hafiza Etkisi :

Ni-Cd'li cihazı pillerinin bitirene kadar kullanmak gerekir. Pil tamamen bosaltilmazsa,bir sonraki sarj tam olmayacak, yeni ve daha düsük bir enerji seviyesi belirlenecektir. Buna ’hafiza etkisi’ denir. Kullanımda tam bitirilmeyen Ni-cd pillerin kullanilmayan bölümü enerji alamaz ve üretemez hale gelir. Bunun sonucu olarak pillerin kullanim süreleri gittikçe kisalacak ve daha sik sarj edilmeleri gerekecektir.

Ni-mh pillerde ise hafıza etkisi olmadıgından pil yarı dolu olarak şarja takılsa bile verim düşüşü yaşanmayacaktır.

Bazı cihazlarda şarj tamamlandıktan sonra, otomatik olarak akım kesici devreye girer.Ancak cihazınızda bu akım kesicinin olup olmadıgını bilmiyorsanız en temizi şarjı tamamlandıktan sonra cihazın fişini çekmektir

Hele hele cihaz çok nadir kullanılıyorsa(3 pil türü için de geçerli olmak üzere), ayda 1 kez tam şarj edilip şarjı bitene kadar kullanılmalı ve tekrardan pili doldurulup kaldırılmalı ..Bu işlem şarjlı cihazınızın pilinden maksimum verim almanızı sağlayacaktır çünkü boşta uzun süre yatan pilin ömrü kısalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 15 Nisan 2008; 23:45:30 >

• evet
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powershot S2

şarjla çalışan cihazlarda (laptop,cep telefonu,telsiz,şarjlı süpürge v.b.) genelde 3 çeşit akü(pil-batarya) kullanılıyor..

1-lityum iyon (Li-on) =Hafıza etkisi yok-
    2-nikel metal-hidrit (Ni-Mh) =Hafıza Etkisi yok-
    3-nikel-kadmiyum (Ni-Cd) =Hafıza etkisi var!

Lİtyum iyon piller genelde laptop ve cep telefonu gibi yüksek kapasiteli güç ihtiyacı olan cihazlarda kullanılıyor.

Şarjlı el süpürgesinde ya ni-mh ya da ni-cd pil kullanılıyor..makinanın garantisi yoksa vidalarını söküp içindeki akünün üzerinde ni-cd mi yoksa ni-mh mi yazdıgına bakabilirsiniz.

Ni-Cd pillerdeki Hafiza Etkisi :

Ni-Cd'li cihazı pillerinin bitirene kadar kullanmak gerekir. Pil tamamen bosaltilmazsa,bir sonraki sarj tam olmayacak, yeni ve daha düsük bir enerji seviyesi belirlenecektir. Buna ’hafiza etkisi’ denir. Kullanımda tam bitirilmeyen Ni-cd pillerin kullanilmayan bölümü enerji alamaz ve üretemez hale gelir. Bunun sonucu olarak pillerin kullanim süreleri gittikçe kisalacak ve daha sik sarj edilmeleri gerekecektir.

Ni-mh pillerde ise hafıza etkisi olmadıgından pil yarı dolu olarak şarja takılsa bile verim düşüşü yaşanmayacaktır.

Bazı cihazlarda şarj tamamlandıktan sonra, otomatik olarak akım kesici devreye girer.Ancak cihazınızda bu akım kesicinin olup olmadıgını bilmiyorsanız en temizi şarjı tamamlandıktan sonra cihazın fişini çekmektir

Hele hele cihaz çok nadir kullanılıyorsa(3 pil türü için de geçerli olmak üzere), ayda 1 kez tam şarj edilip şarjı bitene kadar kullanılmalı ve tekrardan pili doldurulup kaldırılmalı ..Bu işlem şarjlı cihazınızın pilinden maksimum verim almanızı sağlayacaktır çünkü boşta uzun süre yatan pilin ömrü kısalır

bilgiler çok makbule geçti teşekkürler.Bu arada açıp baksak garantisi bozulurmu ki?nerden anlıyacaklar açtığımızı

• Peki pilleri biten cihazlara nereden pil temin edebiliriz ?

Pil konusunda çalışan bilindik bir firma var mı ?
  • servisten temin edebilirsin onlardaki hazır oluyor genellikle

yada pil çeşidine göre kendinde 2 tane şarjlı pil alırsan lehimle bağlayabilirsin

tabii eşkli şemaliyle eğer özel bir pil değilse
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: pelin.g

Evde iki tane şarjlı elektik süpürgesi var biri arçelik,digeri moulinex,alalı 5 sene oldu moulinex dahalen aynı ve çalışıyor arçelik 5 kere degişim oldu,arçelik bu kadar adi.

Kesinlikle.Arçelik ve Beko piyasadaki en adi şajlı süpürgeleri yapıyor.Premier kalitesinde ve Moulinex'ten pahalı.

valla arçelikin kalitesine her ne kadar bende güvenmesem de şarjlı süpürge konusunda hakkını vermem gerekiyor. 2004 evlendiğimde eşimin bir arkadaşı hediye olarak beko şarjlı süpürge getirmişti. o günden beri kullanıyoruz hala tık demedi pil dahil hiç bir yerini değiştirmedik bir tek içindeki keçe gibi filtreyi değiştirdim o da kutusundan çıkmılştı zaten. devamlı şarjda takılı durur. demekki pile zararı yokmuş yoksa bu kadar dayanmazdı pili. haa bu arada çekişi falanda gayet iyi. genelde halı üstüğnde veya yemek masası altına dökülen kırıntıları veye mutfakta yere dakülen saçılan ieyleri çekmekte kullanıyoruz ve performansı yeterli kendisinden bekleneni veriyor.

• Şarzda bırakmak pek sorun çıkarmıyorda, eğer pil tam deşarz halinde es kaza 1 günden fazla beklediyse tamemen çöpe gidiyor piller, tecrübe ile sabittir
  • klavuzda yazan bir maddeyi atlamışsınız. Sizinkisinde yazmıyor olabilir ama bizimk,nde yazıyor.

Pilia asla tam olarak bitirmeeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toggle

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: pelin.g

Evde iki tane şarjlı elektik süpürgesi var biri arçelik,digeri moulinex,alalı 5 sene oldu moulinex dahalen aynı ve çalışıyor arçelik 5 kere degişim oldu,arçelik bu kadar adi.

Kesinlikle.Arçelik ve Beko piyasadaki en adi şajlı süpürgeleri yapıyor.Premier kalitesinde ve Moulinex'ten pahalı.

valla arçelikin kalitesine her ne kadar bende güvenmesem de şarjlı süpürge konusunda hakkını vermem gerekiyor. 2004 evlendiğimde eşimin bir arkadaşı hediye olarak beko şarjlı süpürge getirmişti. o günden beri kullanıyoruz hala tık demedi pil dahil hiç bir yerini değiştirmedik bir tek içindeki keçe gibi filtreyi değiştirdim o da kutusundan çıkmılştı zaten. devamlı şarjda takılı durur. demekki pile zararı yokmuş yoksa bu kadar dayanmazdı pili. haa bu arada çekişi falanda gayet iyi. genelde halı üstüğnde veya yemek masası altına dökülen kırıntıları veye mutfakta yere dakülen saçılan ieyleri çekmekte kullanıyoruz ve performansı yeterli kendisinden bekleneni veriyor.

valla o mavi süpürgeyi diyosan eski kare arçelik süpürgemize aldanıp almıştım(eskisini 10 sene kullanmıştık taş gibiydi)

ama bu yenisini 3 senede attım

hiç bi işe yaramadı çekiş yok vs

şimdi arzum eterno aldım elek süpürgesi gibi hüpletiyor herşeyi

• fakir marka el süpürgesi kullanıyoruz. yazlığa giderken şarjdan çıkardık, daha sonra eskisi gibi kuvvetli çekmemeye başladı. servis hiç çekmemeniz gerekirdi dedi. batarya değiştirmedik mevcut olanı yazlığa koyup yeni aldığımızı şarjdan hiç çıkarmamak üzere taktık ve bu sene hiç sorun yaşamadık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

klavuzda yazan bir maddeyi atlamışsınız. Sizinkisinde yazmıyor olabilir ama bizimk,nde yazıyor.

Pilia asla tam olarak bitirmeeyin.

Bunu gelde çalışan kadınlara anlat, pilin bitmesi benim için çok dert değil zira bu tür işleri kendim hallederim, şimiye kadar kendimiz ve etrafımızdaki arkadaşların çok değişik marka şarzlı süpürgelerinin pillerini değiştirdim, pil değişince zaten sorun kalmıyor canavar gibi çalışıyorlar, zaten öyle yada böyle pillerin bir ömürleri var ve giderek kullanım süresi düşüyor
  • pil teknolojisine bağlı sorduğunuz olay, li-ion pillerde istediğiniz kadar şarjdan çıkar - şarja tak yapabilirsiniz, pil kristalize olmuyor. ancak ni-mh pillerde durum farklı..
    selamlar...
  • şarjlı süpürgeyi bende şarjda takılı olarak kullanmayı tercih ediyordum ancak burdaki sorunda bahsedildiği gibi verimsiz çalışıyor emiş gücü çok zayıftı
    bir müddet sonrada hiç çalışmaz oldu bir dahada bu tip ürünlere yönelmekten çekindim almadım.....
  • Sarjli supurgelerde nimh veya nicd pil kullanilir ve bu piller overchargeye dayanikli oldugunda surekli sarjda kalmak sorun olmaz. Surekli sarjda tutmazsaniz pilin omru uzar ama nikel pillerin cogu uzun sure sarj tutamadigi icin sik sik sarja takip dolunca birakmaniz gerek. pilbilgi.blogspot.com adresinde pillerle ilgili pek cok bilgi mevcuttur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarjın yeterli olduğunu nereden anlayacaksınız... o nedenle alet sürekli şarjda kalmalıdır.. telefonla alakası yok!!! aksi halde daha büyük arıza çıkar aleti çöpe atarsınız.. sadece aküye yoğunlaşmışsınız.. unutmayın o pilin çalıştırdığı bir elektrik motorudur.. yetersiz güç ile çalıştırırsanız motoru riske edersiniz.. bendeki philips el süpürgesi 15 yıl hatırlıyorum(fazlası var) çalıştı bugün arıza yaptı motor az dönüyor ...o nedenle bu postu güncelledim.. akü ile ilgilide olmayabilir arızasına bakıyorum resim çekerek bilgilendiririm..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.