Şimdi Ara

Şarjlı matkabıma lion şarj devresi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şarjlı matkabımı uzun bir aradan sonra kullanmak istedim. Elime aldığımda doğal olarak şarjının bittiğini gördüm. Denemelerim sonrasında da pillerin (15 adet 1,2V 1000Mah NiMh) hiçbir şekilde şarj almadıkları ortaya çıktı. Pilleri sökerek 5 adet 3,7V Lion pili birbirlerine seri bağlayarak eski pillerin yerlerine yerleştirdim (Elimdeki matkap 18V). Cihaz çok güzel çalıştı çalışmasına ama bu seferde şarj etmek sorun olacak.

Forumda aradım taradım ama bulamadım. Hal böyle olunca da konu açarak sizlere sormak istedim. Elinde 5 hücreyi balanslı bir şekilde şarj edebileceğim devre şeması olan var mı?

• Yardım istiyorum
  • hocam laptopların sarj aletşeri ugun olabilirmi ?
  • Laptoplarin sarj aleti tabiki olabilir ama esas sorun bu pillerin balans kontrollu sarj edilmesi lazim. Bu devre de laptoplarin mainboardlarinda yeraliyor. Bu yuzden sarj aleti tek basina ise yaramiyor maalesef.
  • Acaba LM317 ile 21 V'a sabitlesem ve seri bağlı bir şekilde şarj etsem nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nneecoo

Acaba LM317 ile 21 V'a sabitlesem ve seri bağlı bir şekilde şarj etsem nasıl olur?

Li-ion piller sürekli şarja uygun değildir.

http://www.all-battery.com/newprotectioncircuitmodulefor185v12ali-ionbatterypack-pcm-bl005s-10a.aspx
  • lityum piller şarj gerilimi konusunda çok hassas, hücre başına 4.2 v biraz aşılsa şişer ve patlayabilir. seri bağlayıp şarj etmede her hücrenin iç direnci farklı olabileceğinden üzerlerine farklı gerilim yüklenir, bundan dolayı direk seri şarj edilemezler. en pratik çözüm yolu 5 hücreli bitmiş laptop pili sökerek balans devresini kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metn

lityum piller şarj gerilimi konusunda çok hassas, hücre başına 4.2 v biraz aşılsa şişer ve patlayabilir. seri bağlayıp şarj etmede her hücrenin iç direnci farklı olabileceğinden üzerlerine farklı gerilim yüklenir, bundan dolayı direk seri şarj edilemezler. en pratik çözüm yolu 5 hücreli bitmiş laptop pili sökerek balans devresini kullanmak.

Bu fikir çok uygun.

Herkese çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.