Şimdi Ara

ŞARJLI PİLLER *** DURACELL - PANASONIC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.684
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kargo ücreti olduğu sürece sıcak dediğiniz fırsatlar buz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0N3R

şarjlı pili ebaydan alıcan hacı, bunlar hem kazık hemde gene çin malı hepsi,

ebayda yarı fiyatına hatta 3 de bir fiyatına alabilirsiniz, ben aldım kullanıyorum gayet iyi,

Ebay'deki pek çok sahte şarjlı pil satıcısı var. Bunların kapasitesi üzerinde yazanın 5 ila 10 da biri kadar oluyor ya da 10-20 şarjdan sonra kapasitesini kaybedip ölüyor. Var mı güvenilir bir satıcı? Pek çoğunu biliyorum çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 4 Ağustos 2012; 13:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stokta.com

ŞARJLI PİLLER  *** DURACELL - PANASONIC

2'li Duracell Şarj Edilebilir AA Kalem Pil

Bu sattığınız Duracell şarjlı piller Made in Japan mı yoksa Çin malı olan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

quote:

ebayda yarı fiyatına hatta 3 de bir fiyatına alabilirsiniz, ben aldım kullanıyorum gayet iyi,

Ebay'deki pek çok sahte şarjlı pil satıcısı var. Bunların kapasitesi üzerinde yazanın 5 ila 10 da biri kadar oluyor ya da 10-20 şarjdan sonra kapasitesini kaybedip ölüyor. Var mı güvenilir bir satıcı? Pek çoğunu biliyorum çünkü.

http://www.ebay.com/itm/160691841968?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_500wt_1287

ben bunlardan aldım gayet iyi kardeşim,

• quote:

quote:

quote:

http://www.ebay.com/itm/160691841968?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_500wt_1287

ben bunlardan aldım gayet iyi kardeşim,

İyi de ben bu BTY'nin her çeşitini kullandım. Ucuz ve fake MAH e sahip hepsi de. Hatta patlayacak kadar kalitesiz olanları bile var. Bunlardan en iyisi üzerinde yazan kapasitelerin ancak 4 te biri kadar. Hiç kapasite ölçümü yaptın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 4 Ağustos 2012; 17:04:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

bana göre hiç cazip değil.
    örnek

http://www.hepsiburada.com/liste/duracell-sarj-edilebilir-pil-aaa-ince-kalem-pil-2li-paket/productDetails.aspx?productId=ofisdur8741&categoryId=15365&SKU=OFISDUR8741

Duracell'i değil Evolta'ları kaale alın Duracell yanına bile yaklaşamaz Evolta'nın...

• quote:

Ne yapın edin yeni nesil sarjını koruyan pillerden alın. Evde 100 e yakın farklı markalardan sarjlı pil var. Eski tip sarjlı piller zamanla ilk performansını yitirirken yeni nesil pillerde bu tip bir sorun uzun vadede yasanmıyor. Hem de yeni nesil piller sarjını korudugu icin ihtiyac duyuldugunda bos ya da dusuk sarj gibi bir problem yasamıyorsunuz.

Katılıyorum...Bende infinium (evoltadan önceki seri) almadan önce çok eziyet çektim normal şarjlı pillerden...Bugün dolduruyorsun 3 gün sonra lazım oluyor seni yarı yolda bırakıveriyorlar...Duracell tek kullanımlık pillerde bir numara orası ayrı ama Vartanın Longlife, GP nin Reckosu, Panasonic Evoltası ve hatta Camelion Alwaysready i varken Duracell şarjlı piller alınmaz...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Panasonic mi?

Yoksa saçma sapan markalar mı?

Ve hiç panasonic kullandınız mı?

Daha önce hiç kaliteli pil kullanmadı iseniz iyi gelebilir tabi. Ama normalde alakası yok.

Diğer nokta ise sağlık. İçlerinde son derece zehirli kimyasallar var. Sağlam olmaları gerekir.

panasonicte kullandım, duracell de, gp de kullandım, hemen hemen aynı kalitede, bu saydığın firmalarda orda ürettirip üstüne marka çakıp yolluyolar.

sen marka diye onları alıp kazıklanmaya devam et öyle ise,

pil yapısını bana anlatma bunların dersini aldık okulda.. saydığın marka pillerin içindede kimyasal var. pilleri yiyecek değilsin kullanırsın, ömrü bitince geri dönüşüme yollarsın

Kesin kaldın sen o zaman o derslerden.

Elektrik elektronik üzerine 2 tane lise diplomam var. 1. lik ile bitirme.

Gene elektronik üzerine üniversite.

Ayrıca pek çok ta pil denedim ve ;....

Duracell ile GP yi, Evolta ile kıyaslıyor iseniz, bence daha fazla yorum yazmayın. Yukarıda arkadaş çok güzel yazmış. Bunlar ağa babaları.

Ve hala çin deniliyor. Çin in üretim politikası bellidir. Panasonic in çinde kendi fabrikası vardır, kendi kuralları kendi teknolojileri ile çalışır. Her kulaklığın çin kopyası var. Orijinali de, sahtesi de aynı görünüyor. Ama iş ses vermeye gelince ya da malzeme kalitesine gelince sahte olan patlıyor. Orijinal olan makinede beyazla ile 70-80 derecede yıkanıp çıkınca duruladığınızda tekrar çalışıyorken, sahte olan kendi kendine bozuluyor.

Aradaki fark bu.

Ama tabi siz de haklısınız, ikisi de çin. Ahhh ahhhh bunu söylemek bile olaydan bihabersiniz demek.

Türkiye de lokantalar var. Kimi millete at eşek eti yedirirken. Kiminin et yemeği için adam deniz aşırı ülkelerden gelir. Sonuçta ikisi de Türk firması. Birinde pide 30 lira desek. Diğerinde 5 lira. Niye şimdi 20 lira pideye verelim. Enayi miyiz. 5 liraya at mı, eşşek mi bilmediğimiz eti yemek varken.

Bu arada.

Evet piller kimyasal ile dolu yiyecek değil. Ama kullandığın cihazlara takıp çıkardığın bir ürün. Akıntı yaparsa hayatını karartacak bir ürün. Üstelik sen farkına bile varmadan.

Ve evet ikisinde de kimyasal var ve zaten çinko karbon piller ile alkalin ya da lityum piller birdir. Ya da lityum iyon ile lityum iyon polimer ya da lityum metal hybrid piller birdir. Üretim süreci aynıdır ve kalitesi yoktur. Marka falan farketmez. Tabi sizn yaşadığınız paralel evrende bu mümkündür. Ama bu evrende öyle bir şey yok.

Ni-MH için başlangıç bilgisi ; Bu tip pillerin yapısı biraz daha karışıktır. İçlerinde titanyum, nikel, kobalt, manganez, aluminyum, vanadyum, zirkonyum, krom ve demir bileşikleri var.

Ve bu bile eski bilgi. Çünki 2008 civarındaki yazılara bakılır ise bu pillerin bazı dezavantajları olduğu ( Kendi kendine çabuk deşarj olduğu. Ya da bellek etkisi gibi ) yeni alaşımlar ile pek çok özellik eklendiği ve gün geçtikçe geliştiği yazılmakta.

Panasonic ise şu an en iyi bileşiklerden birini kullanan firmalardan biri ve bellek etkisi ve deşarj etkisini kaldırdığı gibi İnfinium dan Evolta serisine geçerken pil ömrünü de %30 artırdı. Üstelik içerisindeki kimyasallar çevre ile daha barışıktır. Gerçi dönüşümü de daha kolaydır. Kimyasal diyip geçilemez. Sonuçta Elmas ile kömür i birbirinden ayıran sadece dizilimdir. Yoksa ikisi de karbon.

Yani burada ikimizden biri kesin kazıklanıyor o konuda haklısın, ama emin ol bu ben değilim.

Bunun dışında.

Dersini gördük diyorsun. Bir yazıma şöyle bir yorum almıştım.

quote:

Vay arkadaş, 4 yıllık lisede bilgisayar bölümünden mezun oldum, hiçbi hoca çıkıp da şu şekilde anlaşılır, ayrıntılı anlatmadı. Lisede öğretilen tek şey ekran kartının grafik sürücüsü olduğuydu Ezberci eğitim işte diyelim geçelim.

Gerçekten sıkılmadan anlatmışsın ben de sıkılmadan okudum Genelde özet geç der okumazdım Bu yazınla gaza geldim ekran kartı üretmeye gidiyorum

Durum bu. Okulda öğrendiklerini sorgulaman gerekirdi. Ben sorgulayıp araştırdım.

Diğer nokta ise bireysel.

Tarihe isimini altın harfler ile yazdırmış pek çok bilim adamı ve deha. Pek çok başka öğrenci ile aynı okulu paylaştı ve aynı dersleri gördü. Ama bunların sadece 1 i tarihe adını yazarken, diğerlerinin %50 si hiçbir özelliği olmayan moronlar olarak ortalıkta dolaşıp baba parası yedi. Kalan %50-1 lik grup ise sıradan olarak devam etti.

Aynı lisede pek çok sınır arkadaşım oldu. Bana fotosentezi sorsan kimyasal olarak nasıl gerçekleştiğini yazabilirim. Ama diğerleri belki fotosentez nedir onu bile bilmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 5 Ağustos 2012; 10:37:34 >

• Sayın stokta.com yetkilisi şu mach3 ü 26 küsür TL den satıyordunuz bir ara tekrar indirime girecek mi ?

http://www.stokta.com/8-x-gillette-mach3-turbo-yedek-tiras-bicagi-urun221.html

Elimde şu ara 12-13 tane yedek bıçak var ama yine de böyle kampanyalardan ucuza alalım ki elimizdeki biterse pahalı pahalı almak zorunda kalmayalım :)

@DigitalWorld,

2 lise diploması
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

Sayın stokta.com yetkilisi şu mach3 ü 26 küsür TL den satıyordunuz bir ara tekrar indirime girecek mi ?

Elimde şu ara 12-13 tane yedek bıçak var ama yine de böyle kampanyalardan ucuza alalım ki elimizdeki biterse pahalı pahalı almak zorunda kalmayalım :)

@DigitalWorld,

2 lise diploması

Sayın kyorhan,

Çeşitli dönemlerde kampanyalarımız olmaktadır. Bu tamamen pazarlama biriminin planladığı bir program olup, çok önceden belirlenmemektedir. Satın alıma göre fiyatlama yapılmaktadır.

Saygılarımızla,

Stokta.com | Müşteri Hizmetleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Stokta.com

quote:

Sayın stokta.com yetkilisi şu mach3 ü 26 küsür TL den satıyordunuz bir ara tekrar indirime girecek mi ?

@DigitalWorld,

2 lise diploması

Sayın kyorhan,

Çeşitli dönemlerde kampanyalarımız olmaktadır. Bu tamamen pazarlama biriminin planladığı bir program olup, çok önceden belirlenmemektedir. Satın alıma göre fiyatlama yapılmaktadır.

Saygılarımızla,

Tüh yaa, 4 lü panasonic şarj tutabilir pille mach3 alacaktım :(

• quote:

@DigitalWorld,

2 lise diploması

Evet.

2 diploma.

Yalnız birincilik kısmı biraz muamma. 3 kişi birinci olduk. Karışık bir durum.

Ahhh ahhhh. Marmara üniversitesi de adına layık saygın bir kurum çıksa idi şimdi çok daha iyi bir yerde olacaktım. Ama malesef bu koca isimli üniversite. Hocaların ramazan ayında derse elinde rakı ve 200 promil alkolle girdiği, rüşvet gibi olaylar olmadan kolay kolay mezun olamayacağın ( 5 tane bitirme projesi verdim. Hiçbiri incelemeye bile alınmadan reddedildi. Neyse seneye bakarız dedim. O sene çalıştığım yerde aynı bölümden aynı hoca ile okuyup mezun olmuş birini gördüm. Ya bu hoca ne tip projelerden hoşlanır sen bitirme projesini ne verdin dedim. Ben proje vermedim ki dedi. Peki nasıl mezun oldun dedim. Heee o mu? Hocanın müzik seti yokmuş dedi. Eeeee dedim. E artık var dedi. ), 10 kuruşluk direç için göztepeden karaköy e gitmek zorunda olacağın ( Ulan lisede binlerce dolarlık malzeme önümüze serilirdi be. PLC programlama, elektronik, pnömatik gibi pek çok alanda pek çok konu gördük. Tekrar okumak isterdim orada. )

Aam dediğim gibi diploma her şey değil. Bana pilleri okulda öğretmediler. Bana kimya öğrettiler ben de araştırmamı yaptım. Ve hemfikir olduğumuz üzere arkadaş ın verdiği linkteki ürünler ile buradakiler kıyaslayarak aslında kendisini zor bir dönemin beklediğini belli etmiş oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

@DigitalWorld,

2 lise diploması

Evet.

2 diploma.

Yalnız birincilik kısmı biraz muamma. 3 kişi birinci olduk. Karışık bir durum.

Ahhh ahhhh. Marmara üniversitesi de adına layık saygın bir kurum çıksa idi şimdi çok daha iyi bir yerde olacaktım. Ama malesef bu koca isimli üniversite. Hocaların ramazan ayında derse elinde rakı ve 200 promil alkolle girdiği, rüşvet gibi olaylar olmadan kolay kolay mezun olamayacağın ( 5 tane bitirme projesi verdim. Hiçbiri incelemeye bile alınmadan reddedildi. Neyse seneye bakarız dedim. O sene çalıştığım yerde aynı bölümden aynı hoca ile okuyup mezun olmuş birini gördüm. Ya bu hoca ne tip projelerden hoşlanır sen bitirme projesini ne verdin dedim. Ben proje vermedim ki dedi. Peki nasıl mezun oldun dedim. Heee o mu? Hocanın müzik seti yokmuş dedi. Eeeee dedim. E artık var dedi. ), 10 kuruşluk direç için göztepeden karaköy e gitmek zorunda olacağın ( Ulan lisede binlerce dolarlık malzeme önümüze serilirdi be. PLC programlama, elektronik, pnömatik gibi pek çok alanda pek çok konu gördük. Tekrar okumak isterdim orada. )

Aam dediğim gibi diploma her şey değil. Bana pilleri okulda öğretmediler. Bana kimya öğrettiler ben de araştırmamı yaptım. Ve hemfikir olduğumuz üzere arkadaş ın verdiği linkteki ürünler ile buradakiler kıyaslayarak aslında kendisini zor bir dönemin beklediğini belli etmiş oldu.

Benim kız kardeşim de marmara almanca öğretmenliğinden terk, şu YÖK ü kaldırsalar da öğrenciler dava açabilseler değil mi :(

ben bu arada 2 lise diplomasını halen anlamadım yaw lise 1 kere okunmuyor mu

• quote:

Benim kız kardeşim de marmara almanca öğretmenliğinden terk, şu YÖK ü kaldırsalar da öğrenciler dava açabilseler değil mi :(

ben bu arada 2 lise diplomasını halen anlamadım yaw lise 1 kere okunmuyor mu

Aslında teknik olarak 1 diploma diyebiliriz. Yine de teknik olarak iki lise okudum aynı zamanda.

Nasıl diye sorma. Anlamaya çalışsam kesin sonuncu olurdum. 10 yıllk hocalar var onlar da durumu çözebilmiş değil. Aslında şey gibi, ehliyet yükseltme.. evet evet en açık ve net örnek odur sanırım.

Ya okulun iyi yanı şu. Müfredatı değiştirme yetkisi var. Yani hocalar gösterdi, milli eğitim önerilen okul müfredatı diye. Müfredata kalsa elle bobin saracaktık. Ama okulun gelişen teknolojiye göre müfredatı değiştirme yetkisi var. Süper bir olay.

Aynı bölümde başka okuldakiler bobin sararken. Elektrik bölümü olan biz. Pnömatik, elektrik, elektronik, PLC programlama gibi ileri seviye dersler gördük. Cidden okumak farklı bir şey. İnsan bilince her şeye daha farklı bakıyor. Bazen de hoş olmuyor gerçi. Çocukken babamın çalıştığı fabrikaya gitmiştim. Adamların tül fabrikası var ve aynı zamanda plastik fabrikaları da var. ( Parfüm de üretiyorlar. Bu Slazenger Dunlop falan onları. ) Vaaaay diyordum adamlar nasıl yapmış acaba diye.

Şimdi öyle bir yere gittiğimde ya da gördüğümde çok basit ya diyorum. Baktığımda makinelerin hızlı ileri geri seri hareketleri değil. O oradan alıyor evet merkezi birime sinyal veriyor orada koşul var falan. O şekilde görüyorum. İşin ilginç yanı genelde bu tip yerlerde asıl emek olan yerler insanlar tarafından çok basit görülüyor.

Ya neler neler. Senin kardeşinin başına neler geldi. Yeminle böyle bir şey yok. Adam resmen 50 tane oruçlu adamın karşısına geçti rakı içti ya böyle rezalet yok. Bir b.k da diyemiyorsun. Ondan sonra bazı yöneticiler kıçına tekme yiyince hemen dekalarlar çığırmaya kedi gibi kıvranmaya başlıyor.

Ya ben merak ediyorum. Yani bu 100ohm lum 330ohm luk direnç. Yani azıcık elektronik bilen bunların ne kadar ucuz ve basit olduğunu ve ne kadar sık kullanıldığını bilir deneylerde vb okul devrelerinde. Bu bile yok. Yani ne yapıyorlar fantazi mi? Bir tane led alacak bütçesi yok mu okulun yani şimdi. Var tabi olmaz mı. Var ama bütçe hocaların deri koltuğu, odasındaki klima gibi çok daha gerekli ve hayeti yerlere harcanıyor. Yok abi böyle dünya ya. Bir de o kadar harç alınıyor.

• Hocam konu dışına çıktık, firma sahibinden özür dileriz..

Not : Hocada sağlam yürek varmış, teknoloji yılındı yaşıyoruz demek umrunda değil kameraya çekseler de. Hem de AKP hükümetinde
  • evde varta nın 2700 luklari ve duracell in 2450 likleri var ş görüyor ama uzun ömürlü şarjları yok durdukları yerde bitiyorlar .

kumandaya ıvıra zıvıra bunlardan almak lazım ama firma yetkilisi arkadaş şu kargo işine en azından bi saat aralığında bedava yapsalarda biz karho creti olmadan 3-5 pil alabilsek ?

kargo koyunca anlamı kalmıyor çok adetli alsak belki olur ama satıcı değiliz 4 büyük 2 küçük bana yeter.

kargo bedava istiyoruz.
  • Ürünlerin bazıları piyasa fiyatında,bazları ise piyasadan biraz daha ucuz ama kargo parası verdikten sonra bir anlamı kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1457

evde varta nın 2700 luklari ve duracell in 2450 likleri var ş görüyor ama uzun ömürlü şarjları yok durdukları yerde bitiyorlar .

kumandaya ıvıra zıvıra bunlardan almak lazım ama firma yetkilisi arkadaş şu kargo işine en azından bi saat aralığında bedava yapsalarda biz karho creti olmadan 3-5 pil alabilsek ?

kargo koyunca anlamı kalmıyor çok adetli alsak belki olur ama satıcı değiliz 4 büyük 2 küçük bana yeter.

kargo bedava istiyoruz.

Sayın serdar1457,

Sitemizdeki piller gerçekten çok düşük kar marjlarıyla sunduğumuz ürünler olup, şu an için bu fiyatlara kargoyu ücretsiz vermemiz mümkün görünmemektedir.

Bugün saat 15.00-16.00 arası Happy Hour yaptık ve sitedeki tüm ürünleri %10 indirimli verdik. Şu an için yeni bir kampanyamız yoktur.

Bu tarz anlık kampanyalardan haberdar olmak için sitemizdeki HABERDAR OL bölümüne kaydolmanızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

• Pilleri alalım diye girdim 1 saat sonra 100 tl'lik ürün oldu sepette aldım ben de
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.