Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.686
Cevap
366
Favori
1.958.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hastax kardeş, bipekkan ın mesajlarını takip ettim; bir yerde hatırladığım kadarı ile ataba 998 in taklitlerinin olduğunu yazıyordu yada ona benzer bir açıklama sanırım. Belki sana denkgelen ler taklit olabilirmi. Benimde yukarıda belirttiğim gibi bir trafonun devamlı 1.2 volt başına 350 MA akım verebilmesi demek içerisindeki trafonun biraz ele gelir vaziyette ağır olması demektir. Benim incelediğim nokia ların şarj cihazı ağırlığında idi. senin cihazlar nasıllardı. Ve aslında bence kendiniz yapın şarz cihazını. Öyle teferrüata da gerek yok.
    ( Ülen şimdi buraya resim koymak vardı ya )
  • sanırım senin cihaz at 998 değil,çünkü 998 lerin tarafoları dikkat çakacak kadar ağır,ayrıca bilgisayardan şarz olma özelliği yok.

quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

hastax kardeş, bipekkan ın mesajlarını takip ettim; bir yerde hatırladığım kadarı ile ataba 998 in taklitlerinin olduğunu yazıyordu yada ona benzer bir açıklama sanırım. Belki sana denkgelen ler taklit olabilirmi. Benimde yukarıda belirttiğim gibi bir trafonun devamlı 1.2 volt başına 350 MA akım verebilmesi demek içerisindeki trafonun biraz ele gelir vaziyette ağır olması demektir. Benim incelediğim nokia ların şarj cihazı ağırlığında idi. senin cihazlar nasıllardı. Ve aslında bence kendiniz yapın şarz cihazını. Öyle teferrüata da gerek yok.
    ( Ülen şimdi buraya resim koymak vardı ya )
  • @hastax,
    Bahsettiğin hurdaları() aldığın yeri bi tarif etsene yarın Ulus'a ineceğim. Daha bu cumartesi üstümdeki komşuya, hiç tanımadığım bir yerden aldım doğrudan 25 dedi itiraz etmedim aldım .valla benim 3 adetten daha temiz çalışıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

3 adet Ataba-998 aldım. Tamam bu cihazlardan pıoneer performansı beklemiyorum ama bu kadar da olmaz hani.

1 nci cihaz 24 saat de deşarz yapıyordu değiştirdim.
    2 nci cihaz manyak derecede ısındı ve yandı (yan çevirmeme rağmen ) satıcıya verdim değiştirmedi, İstanbula gönderecekmiş toptancısına 15 gün sürer herhalde.....
    3 ncü cihazın üstündeki Fast Charge yazısını yazmayı bile unutmuşlar ve cihazın gövdesi aşağıdan elinle kolaylıkla ikiye ayrılabiliyor.

Cihazın çalışma mantığı çok güzel ama tamamen merdiven altı kalitesiz malzeme ve işçilikle üretilmiş bir cihaz...
  • 15 Nisanda fotoğraf fuarında aşağıda linkini verdiğim VARTA şarj aleti + 4 * 2500 pilleri 35 liraya aldım.

Deşerj özelliği olmayan şarj aleti 4 -7 saatte şarj edeceğini, şarjı dolunca 2 adet uyarı LEDlerinin söneceğini yazıyor Türkçe olarak.

Aldık artık ama, görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Made İn ... görmedim. VARTA ismine güvenmek istiyorum. Fotoğraf makinasında nasıl bir sonuç verir acaba. "For Cameras" yazısı göremedim.
  • @sereye,
    Aldığınız şarj cihazı çok standart bir şarj cihazı. Aldığınız piller 24 YTL civarında ve şarj aleti de 10-11 YTL'ye gelirki son derece makul. Aynı şartlarda Ankara' da 50 YTL' ye satmaya çalışıyorlar. Aynı şarj cihazını, yanında 4 adet 1400 mA Varta pillerle 9.90 YTL' ye ŞOK marketlerde yaklaşık 1 ay önce sattılar. Anında tükendi. Bir adet kapabilmiştim.Piller ve şarj cihazı Made In PRC, yani (People's Republic of China (Çin Halk Cumhuriyeti).
    Özellikle Avrupa Ülkelerinin meşhur firmalarının Ucuz işçilik nedeniyle Çin' de FASON olarak ürettirdikleri malların, Çin' de üretildiklerini gizlemek maksadıyla uydurdukları Ticari Satış Şekli.
    Orjini Çin olan firmalar kesinlikle bu ibareyi kullanmazlar.....

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

quote:

Orjinalden alıntı: sereye

15 Nisanda fotoğraf fuarında aşağıda linkini verdiğim VARTA şarj aleti + 4 * 2500 pilleri 35 liraya aldım.

Deşerj özelliği olmayan şarj aleti 4 -7 saatte şarj edeceğini, şarjı dolunca 2 adet uyarı LEDlerinin söneceğini yazıyor Türkçe olarak.

Aldık artık ama, görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Made İn ... görmedim. VARTA ismine güvenmek istiyorum. Fotoğraf makinasında nasıl bir sonuç verir acaba. "For Cameras" yazısı göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 20 Nisan 2007; 1:30:24 >
  • GP kullandım pek hoşuma gittiği söylenemez,Varta diyorum sana
  • Arkadaşlar forumun meşhur ATABA 998'ini bir türlü yaşadığım şehirde (AYDIN) bulamayınca başka cihazlara baktım.
    Bir elektronikçide Vartanın enteresan bir aletini buldum. 60 ytl dediler 50'ye bıraktılar. Ancak içinde hiç pil yok. Ne dersiniz. Değer mi?
    Alet şu:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=15366&productId=ofisvarta577101#tablnk
  • Valla HB' de yazılanlar doğruysa Ataba'nın ayarında bir cihaz ve PRC de olsa mutlaka daha iyi işçiliğe sahiptir. Ve fotodan bir şey çıkartamadım ama Universal full elektronik bir cihaz. Hemen hemen tüm pilleri şarj edebildiğine göre (Ki gördüğüm Hızlı şarj özelliği yok) fiyat biraz pahalı ama alınabilir diye düşünüyorum. Ataba'da da pil yok. Birde dikkat edin araç şarj adaptörü var mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

Arkadaşlar forumun meşhur ATABA 998'ini bir türlü yaşadığım şehirde (AYDIN) bulamayınca başka cihazlara baktım.
    Bir elektronikçide Vartanın enteresan bir aletini buldum. 60 ytl dediler 50'ye bıraktılar. Ancak içinde hiç pil yok. Ne dersiniz. Değer mi?
    Alet şu:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=15366&productId=ofisvarta577101#tablnk
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Üstte görüyorsunuz pillerin şahı nikonun yaptırdığı coolpix makina ile verilen piller Türkiyede pahalıdır demeyin dünyada heryerde araştırdım aynı neyseki eski makinamı satarken bunları vermedim üstelik madein japan idi.AYRICA Türkiyede sadece idefixde var başka yerde bulamazsınız.!

GP piller rezalettir sakın almayın merak etmeyin oldukça test yaptım işte bir kral daha resme dikkat edin aynen bu varta olacak

veya bu

ve sonuncusu 4 tane aldım müthiş çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravers -- 20 Nisan 2007; 12:22:37 >
  • evet
    yani iyi para her zaman iyi mal
  • arkadaslar ben GP nin şarj aletini yanında 2 adet GP 2500 mAh lik pili ile aldim pilleri ilk kullandigimda hemen bitti bir iki kez daha şarj ettim düzelir diye olmadı (makinem samsung D53) makine cok pil harcıyor diye düşündüm sonra 2 adet daha pil almaya karar verdim duracell ve varta iyi dediler cok yer gezdim heryerde satılmıyor en sonunda kırtasiyenin birinde 2500 mAh lik duracell buldum 12 liraya bir cift aldım ilk şarj ettim ve makinaya taktim ve resim cektim vidyo cektim zoomla falan oynadim GP ye göre cok uzun süre kullandım
    GP pillerde makinam pil bitti diye kapanır sonra yenden actıgımda pil seviyesi ortalarda geziyordu
    ama DURACELL de ise pil bittim mi bitiyor
    GP den uzak durun bence
    gecen hafta gidip 2650 mAh lik bir cift DURACELL daha aldım memnunum

gp billeri dün taktım ve 30 foto cektim bu günde 10 dk vidyo cektim bitiverdi cok dandik pil bu GP ler övenler sadece GP kullanmıs galiba

resim ekledim

GP ler tanesi 5 lira 2600 lük
    DURACELL tanesi 6 lira 2650 lik
  • arkadaşlar ben yukarı bölümlerde biraz anlatmıştım. Bakın gp nin üzerinde 2500 yazıyor ama 2500 nedir. GP 2500 ürünün marka sı o. Üzerinde küçük bi yazı ile kaç Ma lik olduğu yazıyordur. bi bakarmısınız. Yandaki resimde duracell in 2650 ma diye küçük yazı ile yazmışlar. 2500 ü görüp 2500 ma diye kanmayın
  • @mlado,
    Bana bu yaşta şaçımı başımı yolduracaksınız.(yokki neyi yolacaksam) Ben Bu GP lerle üstelik uzak durun dediğim (2700mA) pillerle Fujide(s600fd) 785 fotograf çekiyorum, Canon A-620 de ise 480-500 fotograf çekiyorum, Elbette Vartalarla örneğin Varta Foto Accu larla 2500 mA'li,klerle 60-80 arası daha fazla fotograf çekebiliyorum. Kabahati pillerde aramayın. GP' nin şarj cihazlarında arayın. Dünya'nın nerede ise 2 numaralı pil üreticisine " Bu piller Dandik" diyorsunuz. Halbuki esas dandik diyecekleriniz, oradan buradan defolu pilleri 10 cente kapatıp son 3 ayda piyasaya süren o distrtibütöre söyleyin. Hatta Sanayi Bakanlığına doğrudan şikayet edin bir tüketici olarak. Hatta üstünde abuk subuk, tüketiciyi aldatıcı ibareler var deyin. Ve hepsinden önemlisi bir tüketici olarak bizi yanlız bırakmayın....Ve topiği dikkatle okumadan da fikir ileri sürmeyin lütfen. Biraz zahmet edin, GP konusunda hangi ambalajdan uzak duracağınıza kadar fotograflı anlattım....
    Kaldı ki Nikon genel anlamda Pil Üreticisi mi? Hatta Duracell Şarjlı pil Üreticisi mi,? Hatta Kodak ? Verin siparişi GP' ye veya sayılı 3-5 firmadan birine ve istediğiniz kalite seviyesini de belirtin, Hatta kendi adınıza pil ürettirin. Bilmem anlatabildim mi?
    Varta bile Çinde ürettirdiği FASON pillerin Çin malı olduğunu gizlemek için " Made In PRC" yazdırıyor. NİYE? Ama gidip alıyoruz, Ama piller bazen makinedeki yuvasına girmiyormuş, NE GAM ! Çattala çıkartan arkadaşlarımız var.... Ama Adı VARTA
    Ben Sadece GP KULLANMADIM, Laboratuarım da oturup saymadık ama 4000 adedin üzerinde ve belki adını sanını duymadığınız belki 30 marka ve bazıları da özel amaçlı şarjlı pil var ve bunların testlerini yapıyoruz. Elde ettiğim sonuçların da ancak binde birini sizlerle paylaşıyorum. Elbette binde bir de olsa yanıldığımızda olabiliyor. Ve burada konu çervesinde ise onu da yansıtmaktan çekinmiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: mlado

arkadaslar ben GP nin şarj aletini yanında 2 adet GP 2500 mAh lik pili ile aldim pilleri ilk kullandigimda hemen bitti bir iki kez daha şarj ettim düzelir diye olmadı (makinem samsung D53) makine cok pil harcıyor diye düşündüm sonra 2 adet daha pil almaya karar verdim duracell ve varta iyi dediler cok yer gezdim heryerde satılmıyor en sonunda kırtasiyenin birinde 2500 mAh lik duracell buldum 12 liraya bir cift aldım ilk şarj ettim ve makinaya taktim ve resim cektim vidyo cektim zoomla falan oynadim GP ye göre cok uzun süre kullandım
    GP pillerde makinam pil bitti diye kapanır sonra yenden actıgımda pil seviyesi ortalarda geziyordu
    ama DURACELL de ise pil bittim mi bitiyor
    GP den uzak durun bence
    gecen hafta gidip 2650 mAh lik bir cift DURACELL daha aldım memnunum

gp billeri dün taktım ve 30 foto cektim bu günde 10 dk vidyo cektim bitiverdi cok dandik pil bu GP ler övenler sadece GP kullanmıs galiba

resim ekledim

GP ler tanesi 5 lira 2600 lük
    DURACELL tanesi 6 lira 2650 lik
  • @rondo1194,
    Topiğin biraz gerisine gitseniz, orada 2500 2700 veya her ne ise ve küçük yazı ile yazılanların ne anlama geldiğini göreceksiniz. GP' nin Singapore-HonkKong-China menşeeli doğrudan fabrika çıkışlı mallarında biri pil üzerinde, ikincisi ambalajın hemen altında küçük puntolarla yazılı 2 kapasite yazılıdır. Pil üzerinde yazılana (ANILAN KAPASİTE), ambalajda yazılan ise o pilin tam randımanla verebildiği İŞ YAPAN KAPASİTEDİR.
    Bunu yazabilmek cesaret ister üreticinin dürüstlüğünü gösterir.
    Son 3 aydır 2500-2600 ve 2700 mA/h kapasiteli soluk renkli ambalajlı ve 2. gerçek kapasitesi belirtilmeyen ambalajlar problemlidir ve üzeri gerçek dışı ibarelerle doludur. Topikte bu konu fotograflı olarak AÇIKLANMIŞTIR......
    quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

arkadaşlar ben yukarı bölümlerde biraz anlatmıştım. Bakın gp nin üzerinde 2500 yazıyor ama 2500 nedir. GP 2500 ürünün marka sı o. Üzerinde küçük bi yazı ile kaç Ma lik olduğu yazıyordur. bi bakarmısınız. Yandaki resimde duracell in 2650 ma diye küçük yazı ile yazmışlar. 2500 ü görüp 2500 ma diye kanmayın
  • evet bende zaten gördüğümü anlatıyorum da arkadaşlarada böyle bir yanılgıya düşmemeleri gerektiğini söylüyorum. yukarıda gp2500 yanında MA yazısını göremiyorum. Ayrıca topiği tabiki baştan sonra takip ediyorum. En basiti arkadaşlar aldıkları bir pilin amperini ölçü aleti ile ölçüversinler. Bu kadar faydalı olabileceğini düşünerek bunları yazmamıza gerek kalmaz.
  • arkadaşlar ataba ya rakip olurmu bu şarz aletleri tabi bu fiyata asla almam o ayrı

www.deveyuku.com
    IIS 8.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found
    http://www.deveyuku.com/Scripts/prodView.asp?idCategory=27336&idproduct=6758

• 3. seçenekteki biraz makul ama aynı özellikleri fazlası ile karşılayan ve bozuk pil tespiti yapabilen ayrıca deşar özelliği olan 998+4 pil=40 YTL olduğunu göz ardı etmeyin.
    İlk seçenek Uniross bana çok ilginç geldi bir de FAN konulmuş Artık kaynayan pili soğutmak için mi? yoksa 2 amperi zavallı AA pile basarken aşırı ısınan aletimi serinletmek amaçlı kestiremedim. ama araştıracağım artık 15 dakikada şarj gibi bana oldukça absürt gelen bu ifadeler bana "ANINDA GÖRÜNTÜ" esprisini hatırlatıyor. Dün Konya sokakta dolaşırken buna benzer bir Varta şarj cihazı görmüştüm . Üşenip sormadım ama şimdi merak ediyorum aynı familya' dan mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: asig

arkadaşlar ataba ya rakip olurmu bu şarz aletleri tabi bu fiyata asla almam o ayrı

www.deveyuku.com
    IIS 8.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found
    http://www.deveyuku.com/Scripts/prodView.asp?idCategory=27336&idproduct=6758

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@sereye,
    Aldığınız şarj cihazı çok standart bir şarj cihazı. Aldığınız piller 24 YTL civarında ve şarj aleti de 10-11 YTL'ye gelirki son derece makul. Aynı şartlarda Ankara' da 50 YTL' ye satmaya çalışıyorlar. Aynı şarj cihazını, yanında 4 adet 1400 mA Varta pillerle 9.90 YTL' ye ŞOK marketlerde yaklaşık 1 ay önce sattılar. Anında tükendi. Bir adet kapabilmiştim.Piller ve şarj cihazı Made In PRC, yani (People's Republic of China (Çin Halk Cumhuriyeti).
    Özellikle Avrupa Ülkelerinin meşhur firmalarının Ucuz işçilik nedeniyle Çin' de FASON olarak ürettirdikleri malların, Çin' de üretildiklerini gizlemek maksadıyla uydurdukları Ticari Satış Şekli.

Sayın bipekkan;

Zaman ayırdığınıza teşekkürler.
    Oğlum Ankara'ya döndüğünde Tüfekçioğlu ticaretten ataba 998 şarz aletini almasını söyleyeceğim.
    Zihnim çok yoğun, 4 adet de şarzlı pil tavsiyesinde bulunur musunuz kestirme olarak.
    Fotoğraf makinaları için bendekilerden daha farklı bir ürün olsa gerek sanırım.
    Bir arkadaşım aldığın fiata ben alırım demişken O'nun da işini görüp ben de içime sinen bir piller ve şarj aletine sahip olayım.
  • @Sereye,
    Tüfekçiye giderseniz orada VARTA Photo Akku 2500 mA piller var ve cihaza 25 YTL, pillerin adedine de max 6 YTL den fazla vermeyin. Pillere form şarj verilmemiş bu nedenle hemen doldu alarmı hatta bazen pil arızalı diyebilir önemli değil deşarja basın genellikle 1 defa ilk deşarjdan sonra herşey yoluna giriyor. Aynı pillerle 800 adet foto çekebiliyorum, Canon A620 de ise 450''yi geçtim hala bir 50 daha çekebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: sereye

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@sereye,

Sayın bipekkan;

Zaman ayırdığınıza teşekkürler.
    Oğlum Ankara'ya döndüğünde Tüfekçioğlu ticaretten ataba 998 şarz aletini almasını söyleyeceğim.
    Zihnim çok yoğun, 4 adet de şarzlı pil tavsiyesinde bulunur musunuz kestirme olarak.
    Fotoğraf makinaları için bendekilerden daha farklı bir ürün olsa gerek sanırım.
    Bir arkadaşım aldığın fiata ben alırım demişken O'nun da işini görüp ben de içime sinen bir piller ve şarj aletine sahip olayım.
  • Çok teşekkürler Birol Pekkan Bey,

Bir sorum daha olacak sizlere ama, yüzümüz kalmadı.
    İcazet verirseniz başka zamana inşallah.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.