Elimde GP PowerBank 3 şarj cihazı ve kendisine ait GP 2100 piller var. Bu pilleri şarj ettikten 2-3 gün sonra fotoğraf makinemle birkaç resim çektiğimde "Pillerinizi değiştirin" mesajıyla karşılaşıyorum. Kullanım kılavuzunda, pillerin uzun bir süre kullanılmadığında tekrar şarj edilmesi gerektiğinden bahsediliyor ama 3 gün sizce de kısa bir süre değil mi? Piller hiç kullanılmadığında birkaç gün içinde boşalabilir mi? Pillerin tam şekilde şarj ettiğimden eminim ama bu olaydan dolayı şarj edeceğim zamanı sürekli ayarlamam gerekiyor. Bu arada cihazı alalı 2 ay oluyor, yani piller eski değil ve şarj süresi 18 saat.
3 gün çok kısa bir süre. Bu yüzden olamaz, sanmıyorum. Böyle bir durumda ilk şarjda hata yapılmış olma ihtimali vardır, doğru şarj ettim diyorsunuz. Size tavsiyem makinenizi test etmeniz, ettirmeniz. Büyük bir ihtimalle makinenizde problem vardır.
Şarj makinesini ne şekilde ve kime test ettirebilirim? Garanti kapsamında ithalatçı firmaya giderse çok uzun süre beklemem gerekebilir.
Uzun sürede şarj eden cihazlar, pilin ömründen de yiyor malesef. Foto. makinesi gibi cihazlar da tam anlamıyla "amper manyağı" aletler. Bu yüzden size tavsiyem, yarım ya da 1 saatte şarj edebilen bir cihaz ve yeni takım bir pil edinmeniz :)
quote:
Orjinalden alıntı: Necrophobia
Şarj makinesini ne şekilde ve kime test ettirebilirim? Garanti kapsamında ithalatçı firmaya giderse çok uzun süre beklemem gerekebilir.
Aynı durum bendede olmuştu. Makinenizde farklı iki pili şarj ederek kendinizde deneyebilirsiniz. Ben hem pili hemde makineyi test ettirmek istediğim için elektronik eşya tamiri yapan herhangi bir yere götürmüştüm. Evinizde başka takım pil varsa onlarla deneyebilirsiniz mesela...