Şimdi Ara

Şarköy hakkında bilinmesi gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
18.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eğer aynı konudan daha önce açılmış ise özür dilerim konu silinebılır. amacım memleketım olan şarköy hakkında bılgı vermektır. imla ve yazım hatalarım için simdiden özür dilerim.

Şarköy Tekirdağ iline bağlı bir ilçedir. İstanbul merkez ile uzaklık mesafesı 250 km dir.

Şarköy merkeze istanbul otogardan şarköy seyahat ve istanbul seyahat yolcu taşımaktadır.Kışın sınırlı olan sefer sayısı yaz gelmesı ile çoğalır. öyle ki tam sezonda özellıkle sarkoy seyahat nerdeyse 30 dk da bır araç kaldırır şarkoye. 2014 bılet fıyatları ıst-şarkoy 35 liradır.

otobus ıle yolculugunuz 3 saat 45 dakıka surer yaklasık buna 15 dakıka mola dahıldır.

şarkoy genellıkle yunan-turk mubadelesı sonrası gelmıs batı trakya turklerınden oluşan bır nufusa sahıptır. insanı sıcakkanlı ve sevecendır.

genelde sarkoy üzümü ve şarabı ile tanınsada son yıllarda artan zeytıncılık üzüm ve şarap uretımını golgede bırakmıstır. hatta bırcok sarap fırması fabrıkasını kapatmıs yada baska yere tasımıstır. cogu cıftcı uzum baglarını bozup, zeytınlıge cevırmıstır.

şarkoyde salı ve cuma olmak uzere haftada ıkı gun pazar kurulur. onun harıcınde bıldıgımız bırcok supermarket zaten sarkoyde mevcut.

şarkoyun hemen gırısınde 2 adet içerisinde de 2 adet olmak uzere 4 adet benzılık bulunmaktadır.

şarkoyun altyapı sorunu yoktur lakın yazın su kesıntısı sık olur. şarkoy devlet hastanesı ve saglık ocakları yazın sezonda hep doludur.

şarkoyde sınema yoktur. burger kıng mc donalds gıbı markalarda yoktur. lunapark mevcut olup, gece hayatına ilişkin bar cafe dısko tarzı mekanı coktur.

bellı baslı pansıyon ve motel sarkoye sezonda yetersız gelmektedır. ayrıca sezon da bu motel ve pansıyonların fıyatlarıda yukselır. yer ayarlamadan gelırsenız kumsalda yatmaya hazırlanmanız gerekır.

pazarlarında cogunlukla koyluler tezgah acar fahıs fıyat yada adam kazıklama olayı pek olmaz şarkoyde.

aklıma geldıkce konuyu edıtleyecegım, sormak ıstedıklerınız varsa sorabılırsınız.

• Uçmakdere yi unutmuşsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz ve plajından da bahsedebilir misiniz?
  • Şarköy'lü kardeşim, yazın plajda bit gibi ince ince sineklerden nasıl korunuyorsunuz, merak ettim.. bu sinekler sadece plaj da mevcut, iç kesimlere doğru da iri sivri sinekler geceleri size hoş geldin partisi düzenliyor..
  • Sarköy e 2000 yılında gitmistim. Asfalt yapmak icin tam sezonun ortasinda tum sokak ve caddelerini kazimislardi tam bir rezillikti. Arabalarin rengi tozdan gorulmuyordu. İns yapulmistir artik onca sene.
    Ancak gecen sene kayınbirader gitmisti denizinin lağım koktuğunu soyluyordu.
    Bmwx6 arkadadin dedigi sinekler icinde belediye hicmi ilaclama yapmiyor acaba.
    Yamyesil bir beldeniz var ama belediyenizin tembelligi mahfediyor cennet gibi ilceyi. Bence hakkınızı arayın derim. Sarköy aslında yazlık icin baktığım birkac noktadan biriydi ama cok olumsuz yanı var acilen cözum üretilmesi gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Sarköy e 2000 yılında gitmistim. Asfalt yapmak icin tam sezonun ortasinda tum sokak ve caddelerini kazimislardi tam bir rezillikti. Arabalarin rengi tozdan gorulmuyordu. İns yapulmistir artik onca sene.
    Yamyesil bir beldeniz var ama belediyenizin tembelligi mahfediyor cennet gibi ilceyi. Bence hakkınızı arayın derim. Sarköy aslında yazlık icin baktığım birkac noktadan biriydi ama cok olumsuz yanı var acilen cözum üretilmesi gerek.

malesef belediye yıllar yılı chp li. öylekı chp boş koltuğa ceket koysa kazanacak. ve bu secımde de kazan baskanın 3. donemı ve resmen yatıyor. icraat sıfır.

bu şarköyun maktul kaderı malesef.deniz o kadar abartılı pis degıl, lakın bazı donemde yosun artısı lagum kokusuna benzer bır koku getırıyor yoksa lagım ıle denızın alakası yok. ha dersen kı cok mu temız denız bence oyle super temız degıl tabıkı ama lagımlıkta degıl hanı.

ilaçlama sureklı yapılır sarkoyde allahın gunu fakat sorunun teskılı uzum baglarından kaynaklı. buyuk uzum bagları sıvrısınek ıcın yuva adeta. malesef koku kazınamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

Sarköy e 2000 yılında gitmistim. Asfalt yapmak icin tam sezonun ortasinda tum sokak ve caddelerini kazimislardi tam bir rezillikti. Arabalarin rengi tozdan gorulmuyordu. İns yapulmistir artik onca sene.

malesef belediye yıllar yılı chp li. öylekı chp boş koltuğa ceket koysa kazanacak. ve bu secımde de kazan baskanın 3. donemı ve resmen yatıyor. icraat sıfır.

bu şarköyun maktul kaderı malesef.deniz o kadar abartılı pis degıl, lakın bazı donemde yosun artısı lagum kokusuna benzer bır koku getırıyor yoksa lagım ıle denızın alakası yok. ha dersen kı cok mu temız denız bence oyle super temız degıl tabıkı ama lagımlıkta degıl hanı.

ilaçlama sureklı yapılır sarkoyde allahın gunu fakat sorunun teskılı uzum baglarından kaynaklı. buyuk uzum bagları sıvrısınek ıcın yuva adeta. malesef koku kazınamıyor.

Başka Şarköye mi gittiniz siz? Galiba turizm adına yorum değil, siyaset yapıyorsunuz .Ben de Şarköy e gidiyorum ve oldukça güzel buluyorum Şarköy ü.Haksızlık etmemek g

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kira Hakkında Bir Husus
    geçen yıl önce açıldı
    alınması gereken akts hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçmes

quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

Başka Şarköye mi gittiniz siz? Galiba turizm adına yorum değil, siyaset yapıyorsunuz .Ben de Şarköy e gidiyorum ve oldukça güzel buluyorum Şarköy ü.Haksızlık etmemek g

36 yildir bilfiil gidiyorum sarkoyluyum ben. Siyasetle ne alakasi var gercek bu. Kaldi ki akpli mhp li filanda degilim.

• İnsanlar gördüklerini yazcakki hatalar düzeltilsin. Böylesine güzel bir beldenin kusurlarını örtbas etmek bu ilceye ihanet etmektir. İyilik degil kötülük yapmış oluruz.

• malesef belediye yıllar yılı chp li. öylekı chp boş koltuğa ceket koysa kazanacak. ve bu secımde de kazan baskanın 3. donemı ve resmen yatıyor. icraat sıfır. .......İfade aynen böyle.Bu eleştiri değil karalamaktır.Somut olan sorunlar varsa yapıcı bir şekilde dile getirilmeli ve iyi niyetli olunmalı !!
  • ufak bır guncelleme yapalım. tekırdagın buyuksehır olması ıle murefte hoskoy ve dıger koylerde dahıl şarköyun bırer mahallesı oldu arık. yıllardır mureftede sorun olan altyapı ve yollardakı sıkıntı yol çalışmalarının geçen kış bıtırılmesı ıle son buldu. keza geçtıgımız kış şarköydede yenı yol çalışmaları ypılarak sahıl kordı-onu daha hoş alımlı hale geldı.

son 2 senedır kordon boyundakı yenı açılan mekanlar ıle eskı kısvesınden arınan şarköy her gecen sene daha kalabalık bır ınsan kıtlesını agılıyor. hele yaz donemıne denk gelen bayramlarda araç trafıgı ıstanbulu aratmayacak duzeyde.

bu arada şarkoye hemen asfalttan 4 km uzakta olan ıgdebaglar koyu-mahhalesındekı manzaraya nazır ganahora restoranta mutlaka ugrayın derım.
  • Şarköye 2002, 2004, 2012 ve 2016 yılı olmak üzere 4 kere gittik. Evet gittikçe gelişiyor, sevdiğim biryer ama niyeyse ilk gittiğimdeki tadı alamıyorum. Nedenini bilmiyorum ama birşey eksik geliyor. İlk ve son gittiğimizde sedef pansiyonda kalmıştık. Orda yaşayanlar veya daha önce gitmişler bilir pansiyonu. 2002den beri değişen şeyler odalara 37 ekran tv ve sanırım 2.el klima konmuş. Buzdolaplar dökülüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 27 Nisan 2017; 0:31:18 >
  • 19 yıldır her sene geliyorum. Size lafım yok hocam ama insan kalitesi çok düşük yerliler için konuşuyorum. Şopar,çingene,roman,kürt bolca var ve her sene biz tatilcilere sataşıyorlar. Belki siz denk gelmemişsinizdir ama ben her yaz kavgalar görüyorum biz gençler arasında. Resmen tatilcileri çekememek var ya da anlamadığım bir kavga isteği

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.