Şimdi Ara

Sarma Sigara Tütünü Hakkında (Golden Virginia vs Açık tütün) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
4
Favori
51.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CAPTAİN BLACK ORTA ADIYAMAN KARIŞIK, en iyi sarma sigara böyle oluyor denedim çoğunu
  • konuyu hortlatacagım ama...
    sizinle bir bilgiyi paylaşayım

işimiz gereği 6 ayda bir kan idrar vede akciğer fonksiyon testleri yaptırırz

iki arkadaşım yaklaşık 5 yıldır tütün içer..
    makinaları var evde hazırlarlar vede gunde 1 pakete yakın tütün içerler bitlis tütünü
    ben ise günde max 10 adet parliament aqua blue içerim vede diğer arkadaşlarımda günde bir pakete yakın diğer marka sigara içerler

yapılan testlerde bu tütün içen arkadaşların kanda oksijen oranı vede solunum fonksıyon testlerı vede diğer akciğer vs parametlerı hepımızınkınden daha ıyı

yani eğer bu sigara denen illet illakide içilecekse bence tütün tüketilmeli ama işlenmiş yani üzerinde bandrol olan tütünler değil
    doğal yanı hıcbır ıslemden gecmemis sadece kıyılmış tütün
  • Banada tavsiye lazim pls

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cc_cihan

konuyu hortlatacagım ama...

makinaları var evde hazırlarlar vede gunde 1 pakete yakın tütün içerler bitlis tütünü
    ben ise günde max 10 adet parliament aqua blue içerim vede diğer arkadaşlarımda günde bir pakete yakın diğer marka sigara içerler

yapılan testlerde bu tütün içen arkadaşların kanda oksijen oranı vede solunum fonksıyon testlerı vede diğer akciğer vs parametlerı hepımızınkınden daha ıyı

yani eğer bu sigara denen illet illakide içilecekse bence tütün tüketilmeli ama işlenmiş yani üzerinde bandrol olan tütünler değil

ciddimisiniz bu kkonuda bende 2 gün önce başladım açık tütün almaya çalikhan tütünüymüş 20 TL lik tütün makine makaron bana 35 TL ye mal oldu yaklaşık 2 karton sigara yaptım tadıda içimide güzel şahsen çok beğendim herkes ısrarla açık tütün katkısın sonuçta 50 tane işlemden geçmiyor diyor ama ne bileyim
  • ben şahsen bu yazıyı yazdıktan sonra tütüne başladım ama eskidende yaptığım gibi extradan cam filtre takarak içiyorum .
    yanı tekel sıgaralarınıda o fıltrelerle ıcıyodum tutunude o fıltrelerle ıcıyorum
    20tl ye aldıgınız tutun dikkatlice bakarsanız veya ıncelersenız tütün değil :)
    tütün damarlarının kıyılmış halidir
    yani bir nevi kıymıktır

kıymığından ayrılmış en kalitesiz tütün ( ki piyasada sarmalık diye gecer ) şuanda adıyamanda toptancısında 35tl :)

kaş yapıyım derken göz çıkartmayın

sizin içtiğiniz kilosu 20tl ye olan şey tütün damarlarının tiftiklenmiş halidir yani kısaca çöpe atılacak olan kısmıdır

ben ise direk bitlisten tütün yollattırıyorum kilosuda bir hayli tuzlu 175tl
    ama internette istediğiniz kadar araştırın kilosunu 250tl den aşağı bulamazsınız bu tütünün

parliament tiryakisi arkadaşlarım bile bu tütüne döndü çünkü ben ve arkadaşlarım nazarındada parlementten hem üstün hemde daha keyifli

ayda 300 gr tüketiyorum 53tl veriyorum ben 300gr yolluyor orda bi arkadaşım görev yapıyor bitliste
    sigaranın boşunun kutusunada 3,5tl verıyorum
    velasılı aylık 60tl sigara masrafım var

parlement ıcmeye devam etseydım enaz 200 küsür tl harcıyor olacaktım vede bır suru kımyasal madde vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cc_cihan -- 16 Ağustos 2016; 0:06:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaköy_soğancısı

ben sizin iyiliğiniz için sölüyorum yavrımmmm sizin eyiliğiniz için söylüyorum guzummm

Yarıldım

• quote:

ben şahsen bu yazıyı yazdıktan sonra tütüne başladım ama eskidende yaptığım gibi extradan cam filtre takarak içiyorum .
    yanı tekel sıgaralarınıda o fıltrelerle ıcıyodum tutunude o fıltrelerle ıcıyorum
    20tl ye aldıgınız tutun dikkatlice bakarsanız veya ıncelersenız tütün değil :)
    tütün damarlarının kıyılmış halidir
    yani bir nevi kıymıktır

kıymığından ayrılmış en kalitesiz tütün ( ki piyasada sarmalık diye gecer ) şuanda adıyamanda toptancısında 35tl :)

kaş yapıyım derken göz çıkartmayın

sizin içtiğiniz kilosu 20tl ye olan şey tütün damarlarının tiftiklenmiş halidir yani kısaca çöpe atılacak olan kısmıdır

ben ise direk bitlisten tütün yollattırıyorum kilosuda bir hayli tuzlu 175tl
    ama internette istediğiniz kadar araştırın kilosunu 250tl den aşağı bulamazsınız bu tütünün

parliament tiryakisi arkadaşlarım bile bu tütüne döndü çünkü ben ve arkadaşlarım nazarındada parlementten hem üstün hemde daha keyifli

ayda 300 gr tüketiyorum 53tl veriyorum ben 300gr yolluyor orda bi arkadaşım görev yapıyor bitliste
    sigaranın boşunun kutusunada 3,5tl verıyorum
    velasılı aylık 60tl sigara masrafım var

parlement ıcmeye devam etseydım enaz 200 küsür tl harcıyor olacaktım vede bır suru kımyasal madde vs

hayır 250 gr 20 TL kilosu değil :D
    tabiki issia etmiyorum bende bitlis yada adıyamandan telefonla getirtecem kaynım 90 TL ye alıyor kilosunu bende öyle yapacam sanırım
  • cc_cihan kullanıcısına yanıt
    peki hocam bu tütün dükkanlarında satılan adıyaman tütünleri kilosu 50 70 civarı falan oluyor bunlar nasıldır
  • Valla içim zevkidir bişey diyemem ama bendeki tütünden içenler hemen istiyor aynisindan zaten tütünün kıyımı da tekel stili kıyılmış

• Selamunaleykum arkadaslar
    Bende sarma icmeye baslayacagim parlamente para vermekten biktim kis geliyor anlayacaginiz dogalgaz faturasi bizi kiskirtir ankarada alabilecegim en iyi yer neresi ve gidip ne diyecemde alacagim tavsiyenizi bekliyorum saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: Espanpa26

Selamunaleykum arkadaslar
    Bende sarma icmeye baslayacagim parlamente para vermekten biktim kis geliyor anlayacaginiz dogalgaz faturasi bizi kiskirtir ankarada alabilecegim en iyi yer neresi ve gidip ne diyecemde alacagim tavsiyenizi bekliyorum saygilar

Ulusta görmüştüm halin oralarda.
  • Hocam selamlar, konu üzerinden 5 yl geçmiş neredeyse ama... Sert tütünün pazarda geçen adı adı nedir? Tütüncüye ne deyip alcaz?

Ben "Winston Light" buna eşdeğer bi marka yada yöre tütünü var mıdır?
  • quote:

konuyu hortlatacagım ama...

Tespit doğru olabilir, B,lg,ilendime için teşekkürler.
    Bir konuyu düzeltmek istiyorum: İşlenmişten kasıt katkı maddesi falan değil. Tütün daha toprakta fidan iken aşırı zehirliilaçlama yapılıyor. Esas zararlı olan yanı burası. İşlenirken daha da zararlı hale geldiğini düşünmüyorum.

@crops77 selam,
    Önceden hangi paketi kullanıyordun? Bende açık adıyaman çelikhan iyi diye duydum. Winston Ligth içiyorum normlade.

Bu arada bende güzel tütün aramak ve yorumlardan faydalanmak için girdim. Sağlıklı, İyi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin_elk -- 11 Haziran 2017; 19:18:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eryapı

Valla arkadaşlar benim sürekli aldığım bir site var isterseniz oraya bi bakın derim.Direk adıyaman dan gönderiyorlar .www.tutunum.com
    Bu arada kargo onlara ait

bende yeni yeni denemek istiyorum. Winston Light içiyorum. Verdiğiniz sitede kilo olarak alınıyor galiba, gr üzerinden sipariş veriliyor mu?
  • Hocam arap çarşafıyla sarmanı öneririm bu arada becerebiliyosan elinle de sarabilirsin. beceremezsen farklı bi makinesi var onun. filtresini de ayrı almak gerekiyor tabi.

Bu arada sarı Old Holborn kullanıyom tütün olarak ama önerilere açığım :D Açık tütün kullanmam bu arada içilmiyor abi
  • huseyin_elk kullanıcısına yanıt
    işlenmişten kasıt şudur; tütün hasatından once gereken gubreleme ılaclama vs bunlar işleme manasına gelmez
    işleme şu şekilde oluyor
    tütün hasat ediliyor ve kurutma işleminden itibaren başlıyor işlenme olayı
    taa kurutulurken ya kükürtleniyor yada daha başka kimyasallarla kurutma işlemi yapılıyor
    diyelimki kurutuldu
    daha sonra
    glikoz yada diğer şekerlilerle terbiye ediliyor fırınlanıyor yada şöyle söyleyim ani yüksek sıcaklık gösterip ani sogutmalar yapılıyor
    yanıcılıgını artımak için başka kimyasallar ekleniyor vs
    yani asıl işleme şekli bu oluyor

bu tütün işinin bayağı bayağı bi içine girdim ben şaka bi tarafa
    hatta şuanda tütün tedarikciliği yapıyorum o kadar söyleyim :)
  • quote:

işlenmişten kasıt şudur; tütün hasatından once gereken gubreleme ılaclama vs bunlar işleme manasına gelmez
    işleme şu şekilde oluyor
    tütün hasat ediliyor ve kurutma işleminden itibaren başlıyor işlenme olayı
    taa kurutulurken ya kükürtleniyor yada daha başka kimyasallarla kurutma işlemi yapılıyor
    diyelimki kurutuldu
    daha sonra
    glikoz yada diğer şekerlilerle terbiye ediliyor fırınlanıyor yada şöyle söyleyim ani yüksek sıcaklık gösterip ani sogutmalar yapılıyor
    yanıcılıgını artımak için başka kimyasallar ekleniyor vs
    yani asıl işleme şekli bu oluyor

bu tütün işinin bayağı bayağı bi içine girdim ben şaka bi tarafa
    hatta şuanda tütün tedarikciliği yapıyorum o kadar söyleyim :)

nereden alırsam alayım tütün içtiğimde boğazım ve ciğerlerim ağrıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manwe Sulimo

Hocam arap çarşafıyla sarmanı öneririm bu arada becerebiliyosan elinle de sarabilirsin. beceremezsen farklı bi makinesi var onun. filtresini de ayrı almak gerekiyor tabi.

Bu arada sarı Old Holborn kullanıyom tütün olarak ama önerilere açığım :D Açık tütün kullanmam bu arada içilmiyor abi

yeni bir deneyici olarak "sarı Old Holborn" u denemek istiyorum, alabileceğim yerlere bakacağım? netten tavsiye edceğin site var mıdır hocam?

Çarşaf, filtre vs.. ne tavsiye edersin, hiç bir ekipmanım yok, tavsiyelerin benim için değerlidir, teşekkürler :)
  • Up

• melancholy861 kullanıcısına yanıt
    sert içimli tütün alıyosundur
    tütünü çok kurutuyosundur
    tütünü çok gevşek sarıyosundur
    vs
    ama mutlaka sana hitap eden bi tütün vardır
    sarım yani dolum şeklide çok önemlidir unutma
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.