Şimdi Ara

Sarper v5.0 Galaxy S Türk Rom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Lütfen görüşlerinizi paylaşın ne gibi yenilikler olabilir romu beğendiniz mi, eksileri neler ?

Eğer başka bir sürümdeyseniz (js5, js3 vb ne olursa olsun) odinden jv1 sürümü yüklemeniz gerekir bu romu kullanabilmeniz için.

v4 Ekran Görüntüleri
    Sarper v4.2 Ekran Görüntüleri

1.Recovery  giriyoruz.
    2. Wipe data/factory reset ve Wipe Cache basıp yes diyoruz.
    3. "install zip from sd card" diyoruz ve daha sonra "Choose zip from SDCARD" diyip "Sarper v4.zip" seçtikten sonra yes'e basıyoruz ve rom'un yüklenmesini bekliyoruz.
    4. Yükleme Tamamlandıktan sonra "go back" diyip "reboot system now" diyoruz.

Kernel Yüklemek:
    1. Yüklemeden önce aşağıdaki bilgilendirmeyi okuyun.
    2. Telefonu download mode da açın.
    3. Pcden odini açıp pda bölümüne "Gingerbread-GT-I9000-stock-kernel+hacks.tar" dosyasını gösterin.
    4. re-partition işaretli olmayacak.
    5. telefonu pcye bağlayın ve start butonuna basın yükleme bittiğinde telefonunuz kapanıp açılacak ve lagfix yapmaya başlayacak.

Odinden Kerneli Yüklerken auto reboot ve re-partition işaretli olmayacak kernel yüklenince bataryayı çıkartıp tekrar takacaksınız recovery mode da açacaksınız
    Not:Speedmod kerneli ile telefon açılmaz sadece recovery mode a girer bize yarayan sadece recovery menüsü zaten :)

Romlar :

Sarper v5.0
    Sarper v4.2
    Sarper v4.1 İndir
    Sarper v4 İndir

Gingerbread-GT-I9000-stock-kernel+hacks.tar

Update:

Samsung Lockscreen
    Gingerbread Stock Kernel

v4.2 Değişenler:

1. Sistem hiç olmadığı kadar hızlı çalışıyor. (Quadrant 2300-2570 arası çıkıyor sürekli.)
    2. GPS düzeltildi.
    3. Tw launcher silindi Gingerbread launcher eklendi.
    4. Nexus S düzenlenebilir canlı duvar kağıdı eklendi.
    5. Andorid Lockscreen eklendi.
    6. Tema eklendi. ( tek tek ben uğraştım :D )
    7. Kapatma menüsü eklendi (recovery download reboot)
    8. Ram şişmesi sorunu çözüldü. (Uzun süre kullanımda yine şişiyor)
    9. Google maps son sürümü ile güncelleştirildi. Sd card Sarper/uygulamalar klasörüne rockplayer eklendi.

Sarper v4.2 Problemler (Beta sürüm olduğu için şuan aşamadığım bazı problemler var bunları yüklemeden önce söyliyim sonra yükledikten sonra bu hata var demeyin yani bilerek yükleyin diye söylüyorum) :
    1. Müzik dinlerken power tuşuna basınca ekran bazen açılmıyor çözümü: birazdaha uzun süre basmak gerekiyor :)
    2. Çok nadiren telefon görüşmesi yapınca ekran donup kalıyor (3 gündür kullanıyorum sadece birkere oldu ) Çözümü reset (power tuşuna 8 saniye basılı tutun Galaxy S yazısını görünce bırakın )
    3. Romu yükledikten sonra bazen force upload, panic gibi birşeyler yazabiliyor. Çözüm reset Power tuşuna 8 Saniye basılı tutun Galaxy S yazını görünce bırakın (Sadece rom yüklendikten sonra ilk açılışta yapıyor.)
    4. Ram şişmesi. Çözüm dahili hafızada Sarper/uygulamalar/galaxy Tuner.apk programını yükleyin "Memory Manager" ordan "Aplication cache(lowmem kill)" in altında "Load" butonuna basın "Aggressive" seçin ve on boot adoption da seçip apply diyin.

v4.1 Değişenler:

1.Müzik Çalar düzeltildi.
    2.Touchwizz eklendi.
    3.Canlı duvar kağıdı destekliyor.
    4.Gmail, Mail, Maps, ... gibi eksik uygulamalar yüklendi.
    5.Saat uygulaması değiştirildi.
    6.Ram şişmesi kısmen çözüldü.(updatelerde mevcut.)
    7.Romu yüklediğinizde tekrar kernel yüklemenize gerek yok rom ile beraber geliyor
    8.Gereksiz uygulamalar silindi.(silinen uygulamaları indirip recoveryden yükleyebilirsiniz http://www.multiupload.com/1NJLPN6CPD)
    9.Go launcher ex guncellendi artik turkce.
    Daha aklıma gelmeyen yenilikler :D

Başlangıç Versiyonu 4.0:
    1. Screen off animation eklendi.(ayarlar/ekran/animasyon/tüm animasyonlar)
    2.Browser 20 sayfaya kadar açabiliyor.
    3.Touchwizz yerine Go Launcher Ex yüklendi.( çok güzel geçiş efektleri mevcut ve oldukça kullanışlı)
    4.Dahili hafızaya yüklemeyle birlikte "Sarper" klasörü içinde uygulamalar ve duvarkağıtları eklendi.
    5.Tüm sistem deodex edildi.
    6.Çalışan youtube versiyonu.
    7.Samsung klavyesi yerine gingerbread klavyesi eklendi.
    8.Batarya yüzdelik dilimde gösteriyor.

Gps Test:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarperkaya -- 3 Nisan 2011; 12:53:39 >

• Sarper KIES'in başında bekleyen arkadaşlar var. Sen günü bırak, saat bile vermişsin. Benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Sarper KIES'in başında bekleyen arkadaşlar var. Sen günü bırak, saat bile vermişsin. Benden söylemesi.
    günaydın sarper telefonumda js5 yüklü onun üstünede darks 9,3 final kurulu şimdi senin yaptıgın romu yüklersem içindeki tüm verilerim gidermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

günaydın sarper telefonumda js5 yüklü onun üstünede darks 9,3 final kurulu şimdi senin yaptıgın romu yüklersem içindeki tüm verilerim gidermi ?

Tüm verileriniz silinecek. Sağlıklı çalışması için Wipe işlemlerini yapmanız gerekiyor. Önce JV1 yüklüyorsunuz. Daha sonra da Sarper'i.

quote:

Orijinalden alıntı:chatin_62

1. Telefonda Lagfix'i iptal edilir.
    2. Telefonda wipe işlemleri yapılır.
    3. ODIN ile 512 pit ile re-partition işaretlenerek JV1 yüklenir.
    4. ODIN ile Sadece PDA'ya Sarper'in verdiği Kernel gösterilirek re-partition falan işaretlenmeden ve Auto Reboot'taki işaret kaldırılarak yüklenir. ODIN'de PASS yazana kadar beklenir ve PASS yazısı gelince pil çıkartılır.
    5. Telefon recovery modda açılır ve otomatik olarak açılan CWM menüde install from zip'tan sarper 4.1 gösterilerek yeni Rom yüklenir.
    6. Yükleme bitince +++Go Back+++ ile ana menüye kadar çıkılarak reboot system now ile telefon yeniden açılır.
    7. Uzun bir süre beklenir. İlk açılışta Lagfix işlemleri uygulanıyor çünkü.

İsteğe bağlı olarak Sarper'in Rom'dan çıkarıp iptal ettiği uygulamaların olduğu paket, yine CWM'den yüklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 14 Mart 2011; 8:38:07 >

• quote:

quote:

Tüm verileriniz silinecek. Sağlıklı çalışması için Wipe işlemlerini yapmanız gerekiyor. Önce JV1 yüklüyorsunuz. Daha sonra da Sarper'i.

quote:

4. ODIN ile Sadece PDA'ya Sarper'in verdiği Kernel gösterilirek re-partition falan işaretlenmeden ve Auto Reboot'taki işaret kaldırılarak yüklenir. ODIN'de PASS yazana kadar beklenir ve PASS yazısı gelince pil çıkartılır.
    5. Telefon recovery modda açılır ve otomatik olarak açılan CWM menüde install from zip'tan sarper 4.1 gösterilerek yeni Rom yüklenir.
    6. Yükleme bitince +++Go Back+++ ile ana menüye kadar çıkılarak reboot system now ile telefon yeniden açılır.

İsteğe bağlı olarak Sarper'in Rom'dan çıkarıp iptal ettiği uygulamaların olduğu paket, yine CWM'den yüklenir.

sagol bilgi için benim tek sıkıntım tek tek oyunları ve programları yüklemek gözümde bi çıg gibi büyüyor titanium backup kurdum rootlu değişmiş telefon root ettim sonra ne var ne yoksa backup aldırdım 200 küsür bişey aldıgı yer telefonun hafızası şimdi ben jv1 kursam üstüne sarperi titanium backup kursam tekrar backup alsam bukez darks 9,3 le kurulan programlarında gelmesi söz konusu değilmi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

sagol bilgi için benim tek sıkıntım tek tek oyunları ve programları yüklemek gözümde bi çıg gibi büyüyor titanium backup kurdum rootlu değişmiş telefon root ettim sonra ne var ne yoksa backup aldırdım 200 küsür bişey aldıgı yer telefonun hafızası şimdi ben jv1 kursam üstüne sarperi titanium backup kursam tekrar backup alsam bukez darks 9,3 le kurulan programlarında gelmesi söz konusu değilmi ?

Backup alırken olsun, Geri yükleme (Restore) yaparken olsun isteğinize göre, şunlar yüklenmesin, bunlar yüklensin diyebiliyorsunuz. Sadece dikkat edeceğiniz şey Backup alırken system yedeğini değil sadece user apps+data yedeğini almanız. Sistem uygulamalarını farklı bir roma geri yüklerseniz büyük sıkıntı doğar.
    Titanyum Backup ile ilgili pdf hazırlamıştım. Bulabilirseniz yardımcı olacaktır. Bulamazsanız cepking yada androidturkiye organizasyonuna bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Backup alırken olsun, Geri yükleme (Restore) yaparken olsun isteğinize göre, şunlar yüklenmesin, bunlar yüklensin diyebiliyorsunuz. Sadece dikkat edeceğiniz şey Backup alırken system yedeğini değil sadece user apps+data yedeğini almanız. Sistem uygulamalarını farklı bir roma geri yüklerseniz büyük sıkıntı doğar.
    Titanyum Backup ile ilgili pdf hazırlamıştım. Bulabilirseniz yardımcı olacaktır. Bulamazsanız cepking yada androidturkiye organizasyonuna bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    4.2 den yorumları sabırsızlıkla bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: -Bulut-

4.2 den yorumları sabırsızlıkla bekliyoruz

Alıntıları Göster
    ilk yorumlar bu linkte mevcut inceleyebilirsiniz. Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarperkaya -- 14 Mart 2011; 23:28:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarperkaya

ilk yorumlar bu linkte mevcut inceleyebilirsiniz. Kaynak

Alıntıları Göster
    arkadaşlar telefonda 2 hafta boyunca orjinal yazılım kullandım sonra 1 gün boyunca darky 9.3 kullandım arkasından da son 4-5 saattir de arkadaşımız eklemiş olduğu rom u kullanıyorum. öncelikle 2 hafta boyunca kullanmış olduğum orjinal rom o kadar çok takılıyordu ki anlatamam darky v9,3 oldukça başarılı arkadaşımızın romuna gelince biraz daha hızlı ve kullanışlı gözüküyor. Şimdiye kadar yaşadığım sıkıntılar ise 1-2 defa donma oldu çok kurcalamamdan da kaynaklanıyor ayrıca ekranda kurulum esnasında ve kapama açma esnasında karıncalanma old sanki yayın gitti gibi :) sonuç olarak yüklenebilir bence ellerine sağlık haızrlayan arkadaşın

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinkaya1986

arkadaşlar telefonda 2 hafta boyunca orjinal yazılım kullandım sonra 1 gün boyunca darky 9.3 kullandım arkasından da son 4-5 saattir de arkadaşımız eklemiş olduğu rom u kullanıyorum. öncelikle 2 hafta boyunca kullanmış olduğum orjinal rom o kadar çok takılıyordu ki anlatamam darky v9,3 oldukça başarılı arkadaşımızın romuna gelince biraz daha hızlı ve kullanışlı gözüküyor. Şimdiye kadar yaşadığım sıkıntılar ise 1-2 defa donma oldu çok kurcalamamdan da kaynaklanıyor ayrıca ekranda kurulum esnasında ve kapama açma esnasında karıncalanma old sanki yayın gitti gibi :) sonuç olarak yüklenebilir bence ellerine sağlık haızrlayan arkadaşın

Alıntıları Göster
    karıncalanma gibi değiniz jv1 üstüne yüklemediyseniz oluyor ve jv1 üzerine yüklemediyseniz pekte stabil çalıştığını söyleyemem ve recovery mode a da giremiyor olabilirsiniz benim önerim jv1 üzerine tekrar sarper v4.2 yi yüklemeniz. görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

• quote:

karıncalanma gibi değiniz jv1 üstüne yüklemediyseniz oluyor ve jv1 üzerine yüklemediyseniz pekte stabil çalıştığını söyleyemem ve recovery mode a da giremiyor olabilirsiniz benim önerim jv1 üzerine tekrar sarper v4.2 yi yüklemeniz. görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Alıntıları Göster
    Hocam ben senin rom u yükleyemedim jve var su an telefonda onun üzerine yüklemem gerekiyor sanirim denedim ama telefonda yer yok diye uyari veriyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cperinaz

Hocam ben senin rom u yükleyemedim jve var su an telefonda onun üzerine yüklemem gerekiyor sanirim denedim ama telefonda yer yok diye uyari veriyor ?

ozaman sizde yer açın :D telefonda en az 300mb boş yer olsun. birde düzeltme jve dediğiniz sanırım jv1
  • Telefonda dahili kartta 1 küsür gb hafiza kartinda da 2 gb yer var hocam daha ne kadar yer acmam lazim ki ? :) evet romun adi jv1 mis indirdigim dosyada öyle yaziyor ben telefonun icinden bakmistim orda jve yaziyordu .

quote:

quote:

ozaman sizde yer açın :D telefonda en az 300mb boş yer olsun. birde düzeltme jve dediğiniz sanırım jv1
  • quote:

Telefonda dahili kartta 1 küsür gb hafiza kartinda da 2 gb yer var hocam daha ne kadar yer acmam lazim ki ? :) evet romun adi jv1 mis indirdigim dosyada öyle yaziyor ben telefonun icinden bakmistim orda jve yaziyordu .

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam ellerine sağlık bende yüklemek istiyorum yazılımı lakin cihazım turkcell cihazı ve turkcellin 2.2 froyo yüklü yedek alıp yüklesem sıkıntı olurmu ? Birde hocam cihazım garanti dışı kalırmı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Full_HD

Hocam ellerine sağlık bende yüklemek istiyorum yazılımı lakin cihazım turkcell cihazı ve turkcellin 2.2 froyo yüklü yedek alıp yüklesem sıkıntı olurmu ? Birde hocam cihazım garanti dışı kalırmı :)

2.2 üstüne yükllersen sıkıntı olur. Ayrıca garantide gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Bulut-

quote:

2.2 üstüne yükllersen sıkıntı olur. Ayrıca garantide gider.

Alıntıları Göster
    Akıl verin hocam :)
  • quote:

Akıl verin hocam :)

Alıntıları Göster
    yedek al hatta ona bile gerek yok turkcell romun odin içeriği var. 3 tuş probleminiz yoksa jv1 yükleyin sonra ilk mesajdaki işlemlerden devam edin
  • quote:

yedek al hatta ona bile gerek yok turkcell romun odin içeriği var. 3 tuş probleminiz yoksa jv1 yükleyin sonra ilk mesajdaki işlemlerden devam edin

Alıntıları Göster
    Hocam yükleyin diyosunuzda tekrar tekrar okumama rağmen cok karısık geliyor yedeğimi aldım yokmu bana teamviewer yardım edicek bir arkadaş
  • quote:

Hocam yükleyin diyosunuzda tekrar tekrar okumama rağmen cok karısık geliyor yedeğimi aldım yokmu bana teamviewer yardım edicek bir arkadaş

Videolu olarak bile anlatıldı. Hiç olmazsa oradan bakarak yapın. Göründüğü kadar karışık değil.
    Ana konuda erhan gülsüm arkadaşımız paylaşmıştı.
  • jv1 yüklü bu arada quadrant advanced 2300 civarı bir puan aldımki bu oldukça başarılı ama takılma ve donma çok oluyor. Açıkcası HTC Desire HD de böle sorunlar çok çok az oluyordu galaxy s de bu sorunun birtürlü üstesinden gelemedim

saygılarımla

quote:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.