Şimdi Ara

Sarper v5.0 Galaxy S Türk Rom (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Saper v4.2 yi silip Darky 10.0 beta3 denedim denemez olaydım :)
  • Sarper arkadasimiza cabalari icin tesekkurler.

Benim SGS im Froyo 2.2.1 ve XXJPY ile geldi.

3 tusum calisiyor ve Odin ile yukleyecegim buraya kadar tamam ancak bu yeni 4.2 Rom u yuklemeden once JV1 i yuklememiz oneriliyor.

JV1 den kasit nedir?
    a-) Aletimizde mevcut Rom Froyo 2.2.1 in JV1 ini mi?
    b-) Gingerbread 2.3.2 nin JV1 ini bulup onu mu yukleyecegiz?

Aletimdeki XXJV1 ama 2.3.2 de XXJV1 yok galiba, bulamadim. XWJV1 olur mu dersiniz?

Sonra da Sarper 4.2 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 22 Mart 2011; 17:08:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death666

Saper v4.2 yi silip Darky 10.0 beta3 denedim denemez olaydım :)

İyi anlamdamı yazdınız, kötü anlamdamı?
    Kötü anlamda yazdıysanız, bunca insan nasıl memnun oluyor?
    JV1 gibi Beta bir rom'un birçok eksiklikleri olduğunu uçan kuş biliyor. Sarper olsun, Darky olsun bu eksiklikleri ellerinden geldiği, JV1'in izin verdiği ölçüde tamamlıyorlarken böyle bir mesaj yazmanız hoş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Saper v4.2 yi silip Darky 10.0 beta3 denedim denemez olaydım :)

İyi anlamdamı yazdınız, kötü anlamdamı?
    Kötü anlamda yazdıysanız, bunca insan nasıl memnun oluyor?
    JV1 gibi Beta bir rom'un birçok eksiklikleri olduğunu uçan kuş biliyor. Sarper olsun, Darky olsun bu eksiklikleri ellerinden geldiği, JV1'in izin verdiği ölçüde tamamlıyorlarken böyle bir mesaj yazmanız hoş değil.

İyi anlamda yazdım tabiki hocam hemen sinirlenmeyin.Sarper dostumuz çoğu yabancı rom maker ı geride bırakmış durumda :) Az önce tekrar v4.2 ye dönüş yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sas_sas

Sarper arkadasimiza cabalari icin tesekkurler.

3 tusum calisiyor ve Odin ile yukleyecegim buraya kadar tamam ancak bu yeni 4.2 Rom u yuklemeden once JV1 i yuklememiz oneriliyor.

JV1 den kasit nedir?

Sonra da Sarper 4.2 mi?

Önce samfirmware.com sitesinden JV1 2.3.2 sürümlü romu indirin.512pit ile odinde flashlayın.Orda gerekli bilgiler var.

Ondan sonra speedmod kerneli flashlayın autoreboot işaretli olmayacak.Bataryayı çıkarın recovery moda girin.Sarper v4.2 yi kurun ve reboot yapın.

İşlem bu kadar.
  • Sarperin romunda tek yaşadığım sıkıntı internette dolaşırken takılmalar.Bu da sanırım ram şişmesinden onuda Galaxy Tuner ile hallediyoruz.

Başka hiçbir problem yok.Bir de ricam var 4.3 e biraz daha görsellik katarsa çok güzel olur.Misal lock screen vs.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sas_sas

Sarper arkadasimiza cabalari icin tesekkurler.

JV1 den kasit nedir?

Sonra da Sarper 4.2 mi?

Önce samfirmware.com sitesinden JV1 2.3.2 sürümlü romu indirin.512pit ile odinde flashlayın.Orda gerekli bilgiler var.

Ondan sonra speedmod kerneli flashlayın autoreboot işaretli olmayacak.Bataryayı çıkarın recovery moda girin.Sarper v4.2 yi kurun ve reboot yapın.

İşlem bu kadar.

Cooook tesekkurler.
    kisa ama net bir tarif...

• arkadaşlar öncelikle sarper arkadaşımıza yazılım için teşekkür ediyorum. Ayrıca yazılım yüklerken gerçekten çok zorlanıyoruz ben bile yıllardır pc ile haşır neşir olmama rağmen zorlandığım noktalar oluyor. Forumu sürekli takip eden arkadaşlar konuya çok önce vakıf olan arkadaşların temeli sağlam olduğu için bir sonraki yazılım yüklemelerinde bir kaç değişik olan ayrıntıyı kolaylıkla çözüp sorunsuz yüklemeyi yapabiliyorlar. Ama konuya şimdi dahil olanlar tonlarca sayfada aradığını bulmakta zorluk yaşıyor sıfırdan detaylı(görsel) bir anlatımla anlatırsak daha çabuk neticeye ulaşacağımızı düşünüyorum

saygılarımla
  • arkadaşlar ayrı forumlarda 4 tane konuya bakmak ve bu forumların ayrı kodlamalarını düzenlemek (kopyala yapıştır yapınca düzensiz göstermesi) çok yoruyor bundan sonra linkleri konularımda paylaşacağım ve diğer tüm link gerektirmeyen detaylara aşağıdaki kaynaktan ulaşabilir ve takip edebilirsiniz. şuanda Sarper v5.0 2.3.3 Gingerbread sürümünü hazırlıyorum.

Kaynak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarperkaya

. şuanda Sarper v5.0 2.3.3 Gingerbread sürümünü hazırlıyorum.

Kaynak

Super, super, beklemedeyiz..
  • 5.0 icin cok tesekkurler.

- Stock GB 2.3.3 XXJVK nin ustune flash edebilir miyiz?

cevabi asagida galiba; Yani edilebilir...

"Eğer başka bir sürümdeyseniz (js5, js3 vb ne olursa olsun) odinden jvk sürümü yüklemeniz gerekir 5.0 verisyonu için."

- Ya Kernel ?, GB 2.3.3. ile gelen Kernelimizi degistirmek zorunda miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 3 Nisan 2011; 18:08:15 >
  • evet kernel değişecek linki ilk mesajda mevcut
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle Sarper arkadaşımıza teşekkür ederek başlayayım.
    Benim şöyle bir sorum olacak,
    Bende Samsung Vibrant'ımı daha yeni aldım Amerika'dan [daha elime bile geçmedi yani].
    Soru 1) Acaba Sarper arkadaşın bu romu Vibrant için uyumlu mu?
    Normal'de cihazların donanımları(Vibrant,Captivate vs.) neredeyse aynı olduğu için ben bir farklılık olmaz diye düşünüyordum.
    Ancak dün gezinirken böyle olmadığına dair bazı yazılar okudum ama emin olamadım.
    Soru 2) Bu okuduğum olay gerçek midir acaba ? Eğer öyleyse vibrant için önerebileceğiniz romlar var mıdır?

Şimdiden herkese teşekkürler.

• Sarper v4.2 den ya da v5.0 den froyo 2.2 e dönüşü nası yapabiliriz. Eğerki memnun kalmazsak. Hangi pit, kernel, firmwareler kullanılmalı bilgilendirirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: 4_eVeR_K.O

Sarper v4.2 den ya da v5.0 den froyo 2.2 e dönüşü nası yapabiliriz. Eğerki memnun kalmazsak. Hangi pit, kernel, firmwareler kullanılmalı bilgilendirirseniz sevinirim

JPU versiyonunu yükleyebilirsiniz. Kendi içinde bootloader'da olduğu için sorun çıkmaz. Ginger yüklerken bootloader değişiyordu çünkü.
  • quote:

quote:

Sarper v4.2 den ya da v5.0 den froyo 2.2 e dönüşü nası yapabiliriz. Eğerki memnun kalmazsak. Hangi pit, kernel, firmwareler kullanılmalı bilgilendirirseniz sevinirim

JPU versiyonunu yükleyebilirsiniz. Kendi içinde bootloader'da olduğu için sorun çıkmaz. Ginger yüklerken bootloader değişiyordu çünkü.

Yani sadece 2.2 Romunu yüklesem hallolcak ekstra pit kernel falan atmaya gerek yok mu ?

• quote:

quote:

quote:

Yani sadece 2.2 Romunu yüklesem hallolcak ekstra pit kernel falan atmaya gerek yok mu ?

Ben uzun uzun Rom nasıl yüklenir yazmak istemedim. Kısa kestim. Rom yüklemesi nasıl yapılır konularında da göreceğiniz üzere JPU versiyonu 3 dosyalı olduğu için 512 yada 803 (hangisi hatırlamıyorum ilgili yerde yazar) pit dosyası göstererek re-partition işaretleyerek yüklüyorsunuz. Zaten amacımız da re-partition yaparak ve bootloader'ı değiştirerek 2.2'ye dönüş yapmak. Bu yüzden JPU yüklüyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben uzun uzun Rom nasıl yüklenir yazmak istemedim. Kısa kestim. Rom yüklemesi nasıl yapılır konularında da göreceğiniz üzere JPU versiyonu 3 dosyalı olduğu için 512 yada 803 (hangisi hatırlamıyorum ilgili yerde yazar) pit dosyası göstererek re-partition işaretleyerek yüklüyorsunuz. Zaten amacımız da re-partition yaparak ve bootloader'ı değiştirerek 2.2'ye dönüş yapmak. Bu yüzden JPU yüklüyoruz.

tamam simdi anladım

Edit: Sarper v4.2 yüklemiş bulunuyorum. Temalar görsellik çok hoşuma gitti şuanlık hiç takılmada yok inşallah sorun yaşamam. Yapanların eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4_eVeR_K.O -- 1 Mayıs 2011; 0:01:48 >

• Arkadaslar herkese merhaba ben foruma yenı uye oldum sıze bı sorum olacak galaxy s telefona bu tur forumlarda bulunan romlardan yuklemek telefonun anakartının yanmasına sebep olabılırmı
    ben yenı aldıgım telefona yukledım odın programıyla ama telefon bellı bı zaman sonra kendılıgınden kapandı
    sanırım bu re partition olayıyla ılgılı
    bı de son olarak burda yapılanları aynen uygulasam herhangı bı sorun cıkarmı
    eger detaylı bı cevap yazarsanız sevınırım yardımlarınız için teşekkürler...
  • merhaba sarper bey
    en son sarper5 ve sonrada 5.2 yi yükledim
    farkettiğim eksiklikleri yazayım dedim
    gmail takvimimde 2015 yılına kadar kayıtlar var fakat senkronizasyon yaptığımda tekrarlı kayıtları görebilirken
    tekrarı olmayan kayıtlar 2012 nin yarısından sonra senk. olmamış bu romun eksikliğimidir bilmiyorum
    birde ana ekran ve kilitli ekran arka planları ayrı ayrı olmuyor
    ana ekrana ne yüklersen kilitli ekran arka planıda o oluyor

başka bir şey
    5.2 ye yükselttikten kısa bir süre sonra telim çaldı yani ekranda arayanı gördüm ama zil çalmadı
    baktığımda ise hiç bir zil sesinin seçili olmadığını gördüm sessiz dahi seçili değildi
    takvim konusunu önemsiyorum ama diğerlerini bilgi amaçlı yazdım

çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    herşey için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.