Şimdi Ara

şartlı cümle.proposition ve takıldığım bazı yerler .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bu hafta kursuma gidemeyeceğim kendi çapımda video falan izledim ama yine de tam hallemedim aşağıda ki görselleri size zahmet yapar mısınız. en azından bir fikir edineyim. özellikle şartlı cümle yazma olayı biraz karışık geldi.anlayan birileri şartlı cümle oluşturabilir mi. birde yanında x olan negatif ve üzerinde yaptığım sizce doğru mu. teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 28 Mayıs 2018; 20:36:38 >

• Gorsellere uzun uzun bakmak zor geldi ama gozume gelenleri soyleyeyim. Negatif olan da can't i dogru kullanmissin ama "get panic" yerine sadece "panic" yazarsan daha iyi olur (panic direkt bir verb olarak kullaniliyor - bunu bilmemen normal ve calistigin konuyla alakasi yok).

O cumleler icin sanirim text'i de incelemen lazim ama benim cevaplarim soyle olurdu:
    1- Verilmis zaten
    2 - Dogru yapmissin
    3 - If that happens, a lot of fish will die. (veya A lot of fish will die if that happens.)
    4- If we act now, climate change will not be so bad.
    5 - A lot of people will die if climate change continues.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesajfavoriler

Gorsellere uzun uzun bakmak zor geldi ama gozume gelenleri soyleyeyim. Negatif olan da can't i dogru kullanmissin ama "get panic" yerine sadece "panic" yazarsan daha iyi olur (panic direkt bir verb olarak kullaniliyor - bunu bilmemen normal ve calistigin konuyla alakasi yok).

O cumleler icin sanirim text'i de incelemen lazim ama benim cevaplarim soyle olurdu:
    1- Verilmis zaten
    2 - Dogru yapmissin
    3 - If that happens, a lot of fish will die. (veya A lot of fish will die if that happens.)
    4- If we act now, climate change will not be so bad.
    5 - A lot of people will die if climate change continues.
    teşekkürler mantığı anladım. zahmet olmazsa şu görsele de bakabilir misin. canlı cansız falan anladım . özellikle whose yszdığım onların dediği için sahiplik gibi kullandım ama başında cansız vardı . genel cümle olarak mı bakmamız lazım .. üstteki cvp için teşekkürler

who yazdığım whom mu olacak çoğul gibi ama he she olunca who oluyor diğeri whomdu ama who yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 24 Mayıs 2018; 20:32:33 >

• Bence cevaplar şu şekilde:

1 - that
    2 - which
    3 - that
    4- that
    5 - who
    6 - who

Insanlardan bahsederken sadece who-whose-whom kullanmalasın ve bunları sadece insanlardan bahsederken kullanmalısın (yani people he she gördüğünde veya insandan bahsedildiğinde seçeneklerın who whose whom'a düşüyor, insanlardan bahsedilmediğinde bu seçenekler direkt eleniyor). (5-6)

That ile which'in kullanımı günlük kullanımda neredeyse aynı, insanlar sürekli bir onu bir onu kullanıyor. O yüzden internete bakmam gerekti, kısaca eğer cümlede anlatılan şeyi tanımlayan ve kısıtlayan bir şey kullanıyorsa that kullanıyorsun, cümleye ekstra bir bilgi ekliyorsan which kullanıyorsun. Bundan yola çıkarak doldurdum ki kulağıma mantıklı gelecek şekilde doldurduğumda da böyle doldurmuştum. Ama önemli bir konuysa birisinin kontrol etmesi faydalı olur.

Ekstra not:

2. boşluğun olduğu cümle gereksiz bir karışıklığa sahip ve hiç güzel duyulmuyor. Büyük ihtimal exercise'a koyabilmek için zorlamışlar. Kısaca cümleyi şöyle bitirmeleri gerekirdi "aims to protect animals and planets and their environments all around the world".

• quote:

Bence cevaplar şu şekilde:

1 - that
    2 - which
    3 - that
    4- that
    5 - who
    6 - who

Insanlardan bahsederken sadece who-whose-whom kullanmalasın ve bunları sadece insanlardan bahsederken kullanmalısın (yani people he she gördüğünde veya insandan bahsedildiğinde seçeneklerın who whose whom'a düşüyor, insanlardan bahsedilmediğinde bu seçenekler direkt eleniyor). (5-6)

That ile which'in kullanımı günlük kullanımda neredeyse aynı, insanlar sürekli bir onu bir onu kullanıyor. O yüzden internete bakmam gerekti, kısaca eğer cümlede anlatılan şeyi tanımlayan ve kısıtlayan bir şey kullanıyorsa that kullanıyorsun, cümleye ekstra bir bilgi ekliyorsan which kullanıyorsun. Bundan yola çıkarak doldurdum ki kulağıma mantıklı gelecek şekilde doldurduğumda da böyle doldurmuştum. Ama önemli bir konuysa birisinin kontrol etmesi faydalı olur.

Ekstra not:

2. boşluğun olduğu cümle gereksiz bir karışıklığa sahip ve hiç güzel duyulmuyor. Büyük ihtimal exercise'a koyabilmek için zorlamışlar. Kısaca cümleyi şöyle bitirmeleri gerekirdi "aims to protect animals and planets and their environments all around the world".
    bize hep kedi şunun üstünde banka marketin yanında diye öğretiyorlar kitapta çıkana bak.

hepsi de da anlamı katıyor neye göre seçeceğimin bir püf noktası var mı sana zahmet buna da bakabilir misin. kafanı şişiriyorum cidden çok teşekkürler cevapların boşa gitmiyor. ingilizce merakı sardı saldıracak kaynak yer arıyorum kusura bakma. böyle bir seyde çeviriden gidince olmuyor gibi hepsi de doğru gibi geliyor bana

to
    in
    to
    in
    to
    in
    to
    at
    to
    on

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 26 Mayıs 2018; 15:46:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugrelll

bize hep kedi şunun üstünde banka marketin yanında diye öğretiyorlar kitapta çıkana bak.

hepsi de da anlamı katıyor neye göre seçeceğimin bir püf noktası var mı sana zahmet buna da bakabilir misin. kafanı şişiriyorum cidden çok teşekkürler cevapların boşa gitmiyor. ingilizce merakı sardı saldıracak kaynak yer arıyorum kusura bakma. böyle bir seyde çeviriden gidince olmuyor gibi hepsi de doğru gibi geliyor bana

to
    in
    to
    in
    to
    in
    to
    at
    to
    on

Alıntıları Göster
    Bunları açıklayacak grammar bilgisine sahip miyim gerçekten bilmiyorum ve çoğu bilgim kitap okumak ve günlük iletişimden geliyor. O yüzden bu söylediklerimi "grain of salts" ile dikkate alın. (ingilizce'de şüphe ile yaklaş demek oluyor).

In'i bir şeyin içine giriyorsan kullanıyorsun. To'yu yönün ve gittiğin bir yer olduğu zaman kullanıyorsun. At ile in benzer bunların farkını ve kullanımlarını öğrenmek istiyorsan şuraya veya bulduğun başka bir kaynağa bak (https://www.learnenglish.de/mistakes/atvsin.html ). On ise daha çok üzerinde durduğun şeyden bahsediyorsan kullanıyorsun, mesela "Once I put my foot on to the football field, I feel the power" (futbol sahasına çıktığım anda, gücü hissediyorum. )

bence cevaplar (ki birkaç tanesi yanlış olabilir)

1- to
    2- in (in plenty of time'ı yukarıdaki açıklamadan çıkaramazsın biraz kalıp bu kitap okuyarak gelir)
    3- to
    4 - at (bu da bir kalıp ama belki in ve at'in farkını açıklayan site bunu kullanımları da açıkla 2 için de böyle)
    5 - to
    6- on (get on the bus gibi on public transport olduğunu düşünüyorum)
    7 - to
    8-to
    9 - to
    10- on (on my own da bir kalıp)

Dediğim gibi grammar konusunda çok iyi değilim, eğer sorabileceğin başkası varsa sor bu cevapların birkaçı hala yanlış olabilir :)

• quote:

Bunları açıklayacak grammar bilgisine sahip miyim gerçekten bilmiyorum ve çoğu bilgim kitap okumak ve günlük iletişimden geliyor. O yüzden bu söylediklerimi "grain of salts" ile dikkate alın. (ingilizce'de şüphe ile yaklaş demek oluyor).

In'i bir şeyin içine giriyorsan kullanıyorsun. To'yu yönün ve gittiğin bir yer olduğu zaman kullanıyorsun. At ile in benzer bunların farkını ve kullanımlarını öğrenmek istiyorsan şuraya veya bulduğun başka bir kaynağa bak (https://www.learnenglish.de/mistakes/atvsin.html ). On ise daha çok üzerinde durduğun şeyden bahsediyorsan kullanıyorsun, mesela "Once I put my foot on to the football field, I feel the power" (futbol sahasına çıktığım anda, gücü hissediyorum. )

bence cevaplar (ki birkaç tanesi yanlış olabilir)

1- to
    2- in (in plenty of time'ı yukarıdaki açıklamadan çıkaramazsın biraz kalıp bu kitap okuyarak gelir)
    3- to
    4 - at (bu da bir kalıp ama belki in ve at'in farkını açıklayan site bunu kullanımları da açıkla 2 için de böyle)
    5 - to
    6- on (get on the bus gibi on public transport olduğunu düşünüyorum)
    7 - to
    8-to
    9 - to
    10- on (on my own da bir kalıp)

Dediğim gibi grammar konusunda çok iyi değilim, eğer sorabileceğin başkası varsa sor bu cevapların birkaçı hala yanlış olabilir :)

Alıntıları Göster
    merhaba. 3e 'to' demişsiniz yani 'arrive to' demişsiniz. kusura bakmayın ama 'arrive to' diye bişey yok. oranın cevabı 'arrive at' olacak.
    itiraz edeceksiniz kanıt isteyeceksiniz hiç zahmet etmeyin şimdiden kanıt vereyim --https://www.dailywritingtips.com/arrive-to-vs-arrive-at/

ha bide ayrıca 'grain of salts' diye bişey yoktur. 'grain of salt'tur o. farzımahal;:

- The thing is, you shouldn't listen to him. He is a compulsive liar and he only looks out for himself. Whatever he says, take it with a grain of salt.
    - Wow, I didn't know that. Thanks for waking me up to what kind of a person he is. I guess I was blinded by his repeated acts of camaraderie.

saygılar, selametler

• durbakalımorada D kullanıcısına yanıt
    Sag ol duzeltigin icin.
  • Sarhosken yazmak pek dogru olmamis :)
  • şartlı cümle.proposition ve takıldığım bazı yerler .

merhaba arkadaşlar kafanızı şişiriyorum ama bir şeye emin olamadım konuyu izledim gelecek hafta için hazırlığımı yaptım ilk alıştırmamı da yaptım size zahmet bakabilir misiniz doğru mu. iki cevap yazdığım yer özellikle.. something anything yazan yeri kafamı karıştırdı o cümle mantık olarak olumlu gibi ama durum olarakta olumsuz gibi orada anything koymak lazım gibi duruyor ama bence somethingde uyuyor gibi yapı olarak olumsuz değil gibi. şimdiden teşekkürler

bu kolay gibi ama bakmışken buna da bakarsanız sevinirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 28 Mayıs 2018; 20:53:59 >

• ismek belediye kursu hocam ücretsiz b1 seviyesindeyim. kitap jetstream pre-intermediate. dizi falan anlıyorum ama konuşamıyorum çeviri ile öğren ile kitabı ve kurs kelime ezber falan günde 2 3 saat ayırıyorum hem kafam dağılıyor hemde yeni şeyler öğreniyorum. geçen alt yazılı dizi izliyorum yazı gitti bende devam ettim amma saçma çevirdim ya dedim nereden nereye dedim sonra başka siteden açtım adamlar cidden benim anladığım gibi saçma sapan bir konuyu konuşmaya başlamışlar ondan sonra gaza geldim ve ilerleteyim dedim. b2 seviyesine yoğun talep var ama deneyeceğim eğitim süper . hocalar aşırı kalite tonla sertifika belge istiyorlar yani özel kurs gibi değil devlet denetiminde. öneririm yani.
  • Çok güzel çoğunu doğru yapmışsın.

Fotoğraflı soruda: is it something nasty olacak. Diğerleri doğru.

Diğerinde:
    5 - everybody'den sonra is gelmeyecek, everybody must be in. (You must go deriz mesela, you are must go değil :) ama burada hoşuma giden everybody ile "are" yerine "is" kullanman oldu. Çünkü anlamı çoğul gibi olsa da everybody'den sonra is gelir. Şu açıklamayı oku:

'Everyone is' is the correct version. Although 'everyone' sounds like a lot of people, it is actually a singular pronoun, and therefore requires a singular verb. Same goes for the indefinite pronouns everybody, anybody, anyone, someone, somebody, anything, everything, no one, nothing. )

6- Nobody - kimse gelmiyor diyor kapıyı çaldıktan sonra
    11 - Something olacak - Bir şeyler yanlış gibi diyor çünkü.

Kolay gelsin.
  • quote:

Çok güzel çoğunu doğru yapmışsın.

Fotoğraflı soruda: is it something nasty olacak. Diğerleri doğru.

Diğerinde:
    5 - everybody'den sonra is gelmeyecek, everybody must be in. (You must go deriz mesela, you are must go değil :) ama burada hoşuma giden everybody ile "are" yerine "is" kullanman oldu. Çünkü anlamı çoğul gibi olsa da everybody'den sonra is gelir. Şu açıklamayı oku:

'Everyone is' is the correct version. Although 'everyone' sounds like a lot of people, it is actually a singular pronoun, and therefore requires a singular verb. Same goes for the indefinite pronouns everybody, anybody, anyone, someone, somebody, anything, everything, no one, nothing. )

6- Nobody - kimse gelmiyor diyor kapıyı çaldıktan sonra
    11 - Something olacak - Bir şeyler yanlış gibi diyor çünkü.

Kolay gelsin.
    cevaplar için çok teşekkürler sana zahmet yeni preposition ve talk tell say speak olan kısma bakar mısın.prepositions kısmı biraz oturur gibi oldu. bu talk tell say özellikle bunlar arasında çok önemli ipucu tarzı bir şey var mı. nette biraz araştırdım video falanda izledim ama yine de tam oturmadı gibi bu diyalog beni biraz zorladı gibi şurada şundan ötürü şu kullanılmış dersen daha iyi olur o kısmı biraz salladım gibi aklıma yatanı yazdım ama doğru değil gibi her şey için teşekkürler.

yazmadığım kısıma speak yazardım : ]

son olarakta bu phrasal verb kısmına da bakabilir misin. ilk iki madde yi anlamadım. . b ile d arasında ne fark var ki b de birine bir şey veriyor d de ise para iadesi gibi bir şey var ama hemen hemen aynı cümlelerle kurulmuş. b ile d cevap mı değişmesi lazım. teşekkürler tekrar.

toplam 3 adet görsel var ama arada yüklenmiyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 30 Mayıs 2018; 22:7:35 >

• 1...
    Prepositionların tamamı doğru :)

2...
    Speaking verbslerin anlamları söyle:
    1) say: söylemek -- bir iki cümlelik bilgiyi birine aktarmak için kullanıyoruz Türkçede de İngilizcede de.
    2) talk: konuşmak -- karşılıklı diyalog yaşamak
    3) tell: anlatmak -- bir iki cümleden daha uzun bir bilgiyi aktarmak.
    4) speak: konuşmak -- speak yine konuşmak ancak diyalog yaşamak anlamında değil daha çok konuşma eylemini yapmak anlamında. Bu yuzden İngilizce konuşuyor musun? derken do you speak English diyoruz, Terapistim ile konuştum derken I talked with my therapist diyoruz. Bazen kullanımlar çok benzer olabilir, mesela bir arkadaşına hoca ile konuştun mu diyeceksin, did you speak to your teacher da diyebilirsin did you talked to your teacher da diyebilirsin.

Ek not: speak ve talk ikisi de with ve to ile kullanılabilir. Genelde karşılıklı bir konuşma ise with, birinin anlatıp diğerinin dinlediği zaman to kullanılıyor.

2- telling
    3- speak

geri kalanlar doğru

3...

a doğru, take up a habit, take up a hobby (yeni bir hobi edinmek) gibi kullanımları var.

b ile d yer değiştirecek. Give back demek birisinin sana verdiği şeyi geri vermek demek. Take back demek geri götürmek demek. Satın aldığın bir şeyi beğenmezsen mağazaya geri götürürsün ama arkadaşının sana verdiği kalemi ona geri verirsin.

Bugun kendime verdiğim tatilin son günü o yüzden gelecek sorularına cevap veremeyeceğim. Sana önerim hırsını kaybetmemen. İngilizce öğrenme konusunda konuşmak istiyorsan DM atabilirsin kısa zaman içerisinde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.