Şimdi Ara

Şarzlı Işıldak Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar.Bir marketten aldığım Scarlett TR-4444 (JML-2238) 18 w fluoresanlı ışıldaktan bir türlü verim alamadım.Işıldağın resmi ve özelliklerini burdan ulaşabilirsiniz.İçinde 6 v 1.5 ah küçük bir akü var.Ben bu aküyü 6v 4 ah saat ile değiştirdim.Ama yeni aküyü şarz etmedi veya ediyosada çok uzun sürecek herhalde.Bunun devresinde değişiklik yaparak 4 ah saat aküyü şarz ettirebilir miyiz acaba?
    Devre şemasını bulamadım ama resmini çektim.
    [image=http://img694.imageshack.us/img694/7755/scarletttr4444.th.jpg][/simage]

• En az 24 saat boyunca şarjda bırakman gerekir. Şarj akımını ampermetre ile ölçersen tahmini şarj süresini ve şarj edip etmediğini de anlayabilirsin. Kısa süren şarj işlemleri akünün ömrünü kısaltır en iyisi uzun süre şarj etmektir.
  • Bende suanda bir isildakla ugrasiyorum bu ikinci ilki floresant li idi 2-3 kere aku degistirdim gine olmadi ilk zamanlar guzel calisiyor sonra aku hemen bitiyor 2 dakika surmuyor elektrikler kesilince bakiyorum aku bitik oysa surekli takili zaten ogle olmak zorunda.
    Neticede sarj devrelerini cok dandik yaptiklari icin problem oluyor calismiyor aku degistiriyorsunuz problem yok.
    Bende gittim ledli olandan aldim enazindan yuksek voltyajla ugrasmam diye buda ayni ilk zamanlar gayet guzel yarim saat 1 saat gidiyor ama uzun sure elektrikler kesilmiyor diyelim 6 ay veya 1 sene ve kesiliyor derken bizimki yine ayni 1-2 dakika sonra sonuyor baktim gine aku bitik demekki sarj etmiyor dedim hadi bu ilk akusu belki dandik gittim kaliteli aku aldim taktim canavar
    Uzun zaman gecince yine aku problemli yani sarj devresi kaliteli olmali ve maalesef bu zihazlarda kaliteli sarj devresi yok.
    Simdi LM317 ile bir devre yapmaya calisacagim ama kendi devresine ve kutusuna uydurmak problem benimki kucuk kutu nasil olacak bilmiyorum.
    Eger ustalardan yardimci olan olursa cok sevinirim kaliteli bir isildak devresi yapalim
    Eminim bizim gibi bu konudan muzdarip olan cok kisi vardir.
    Ustalardan yardim bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: black24

Slm arkadaşlar.Bir marketten aldığım Scarlett TR-4444 (JML-2238) 18 w fluoresanlı ışıldaktan bir türlü verim alamadım.Işıldağın resmi ve özelliklerini burdan ulaşabilirsiniz.İçinde 6 v 1.5 ah küçük bir akü var.Ben bu aküyü 6v 4 ah saat ile değiştirdim.Ama yeni aküyü şarz etmedi veya ediyosada çok uzun sürecek herhalde.Bunun devresinde değişiklik yaparak 4 ah saat aküyü şarz ettirebilir miyiz acaba?
    Devre şemasını bulamadım ama resmini çektim.
    [image=http://img694.imageshack.us/img694/7755/scarletttr4444.th.jpg][/simage]

eğer yeterli iseniz önce aküye gelen uçlar akü devre dışı bırakılarak ,ve ışıldak fişi prize takılı iken bu aküye gelen uçlarda bir ölçüm yapın bakalım aküyü besleme voltajı geliyormu,şayet geliyorsa akü irtibatını yapın ,arkadaşımızında belirttiği gibi en az 24 saat şarzda bırakın,

• Öncelikle Yanıtlarınız için teşekkürler.Akü şarz uçlarına voltaj geliyor.Hatta şarz akım da geçiyor ama değeri düşük.Yani sizce devrede bir değişikliğe gitmeden 4ah saat akü şarz olur.Birde aklımı kurcalaya bir şey var.Işıldak pirizdeyken ve düğmesi açık konumundayken flouresanın bir tarafında hafif bir ışık oluşuyor.tabi sadece karanlıkta belli oluyor.Acaba transistörler akımı tam kesemiyormu da akü boşalıyor ?.Sizin ışıldaklarda da böyle birşey oluyor mu?
  • değeri düşük ne demek kaç volt geliyor bilmek gerek ? sanırım siz kısa sürede dolum beklediniz ,gelen voltajla 24 saat şarzda kalsın bir deneyin,aldığınız yerde uzun süre beklemişsede aküde deforme olmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 12 Ocak 2010; 22:22:22 >
  • Işıldak şarjda iken açık vaziyette bırakmayınız bu şarj süresinin uzamasına neden olur. Bu durumda iken besleme gerilimi var ancak akım değeri düşük olduğundan sönük vaziyette ışık vermesi normaldir. Şarj akımı 20 mA ve üzeri değerde ise şarj ediyor demektir merak etmeyin özel birşey yapmanıza gerek yoktur. En az bir gün süreyle sarjda bırakınız.

Not: Akü şarj eden düzeneklerde ışıldak dahil uzun süre şarjda bırakılması akünün zamanla deforme olmasına yol açar her ne kadar dolduktan sonra şarj akımını kesecek şekilde üretilmiş olsalar da kaliteli bir devre yapılmadığı için zamanla aküye zarar verir şarj olduktan sonra şarjdan çıkarınız. Hiç kullanmasanız bile en az 3 ayda bir sefer bir gün süreyle şarda bırakınız bu aküsünün boşalmasını önler daha uzun ömürlü olur.

Bir günden uzun süre şarjda bırakmanıza rağmen şarj etmiyorsa devresini kontrol ediniz yanık direnç, devre elemanı olabilir. Ya da akünüz eski ise ömrünü tamamlamış demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 13 Ocak 2010; 17:16:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    14 yıl önce açıldı
    6v ışıldak şarj devresi
    15 yıl önce açıldı
    Işıldak aküsü
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar d882 transistör yandı galiba çok ısınıyordu.Çünkü ampül sağlam ve yanmıyor.Akü bağlı değilken şarz için gelen valtoj 10 v civarında.Kendi aküsü bağlı iken 150 mA akım çekiyor.Ama 4 ah lık aküyü bağlayınca 10 mA akım çekiyor.Bu dandik devreyle uğraşmak istemiyorum artık yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.