Laptop hakkında her yerde hatta faturasında ve kutusunda Radeon R540X harici ekran kartlı olduğu belirtiliyor.
Ben PC'ye Windows 10(Home ve Pro ikisini de denedim) kurduktan sonra dxdiag'dan donanım bilgilerine baktığımda Ekran kartı bölümünde AMD RADEON VEGA 8 yazıyor, oluşturucu sekmesine bastığımda ise R540X olarak yazıyor. CPUZ programıyla baktığımda ekran kartı olarak hem onboard VEGA hem de R540X olarak görüyor, boyuta baktığımda ram'den yediğini anlıyorum dolayısıyla 8 GB ram'in 2 GB'ını ekran yiyor. velhasıl bu ekran paylaşımlı ve VEGA 8 oluyor öyle mi arkadaşlar? peki neden bazı yerlerde R540x yazıyor?
Hocam Vega 8 işlemcinin içinde bulunan onboard ekran kartı. Bunlar Apu işlemci olarak geçer. Direk harici ekran kartı olarak da rx540 a sahipsiniz. Bilgisayar ağır bir işlem yapmadığında genellikle onboard kartı kullanır, bu harcanan elektriği azaltır ve pilde kullanıyorsanız daha uzun pil ömrü sunar.
Oyun oynamak tarzı sistemin yüksek seviyede çalışması gereken şeyler yaptığınızda Rx540 adlı ekran kartınız çalışmaya başlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Çok teşekkür ederim cevap için. firma ile görüştüğümde böyle bir cevap verdiler, ben bilmiyordum. r540x GPU'dan tam performans almak için AMD'nin Adrenalin programını indireceğim.