Şimdi Ara

SAT Komandosu olmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
25.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Her yeni battlefield ve call of duty oyunundan sonra forumda "sat, sas komandosu olmak istiyorum yeaa" tarzi konular aciliyor. Ciddiye almaya gerek yok. Tezkere almama 4 gün kaldi ve sunu anladim ki bu TSK bünyesinde piyade olarak dahi calisilmaz ki sat, sas falan bunlar asiri derece sikintili birlikler. Ailen, sevdigin, cocuklarin falan kisacasi hayattan hic bir beklentin yoksa bile bir ihtimal yapilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatıcam ama cevap yazma gereği duydum. bazı arkadaşlar dalga geçmiş etmişler çok merak ediyorum bu arkadaşlar askerliğini yaptılar mı?

benim kuzenim meslek lisesi elektrik bölümü mezunu. sınavdan astsubay okuluna giriyor 2 sene eğitim alıyorlar. bu 2 senelik eğitimin sonunda astsubat olarak mezun oluyorlar. rütbe olarak subayın altında oluyorsunuz ve terfi edemiyorsunuz hani ben subay olurum teğmen olurum derseniz onunda sınavları oluyormuş geçerseniz subay vs olup devam edebiliyorsunuz. bu yaz kendisi mezun oldu okula satlar gelip gönüllü adam arıyorlarmış 1 sene sonra isterse gönüllü olabilecek saslara katılmak için gönüllü olmayı düşünüyor. göz olayına gelince doktora diyorsunuz ben sat olmak istiyorum bir kusuru yok diye yazıyor yolluyo sizi, olmadı çizdirirsiniz lazerle.

eğitime gelince Namık Ekinin kitabı var imkansız sadece bir kelimedir diye al oku. kendisi emekli bir sat komandosudur bütün eğitimini ve bazı operasyonlarını anlatmış durumda.
    eğer kendinden eminsen, ben bir gübre çukurunda 24 saat tutup üstüne birde gelip suratıma pislerler ben genede pes etmem. kışın soğuğunda fırtınada denize girer 4 saat denizin üstünde kalırım vb delice şeyleri yapar ve PES ETMEM diye düşünüyorsan doğru yerdesin
    bu adamlar ordunun en elit birliğidir. millet atıp tutuyor bordo bereliler şöyle böyle diye onlarda çok iyi eğitim alırlar ve çok iyi komandolardır ona hiçbirşey söyleyemem ama o adamlar kara birlikleri komutanlığına bağlılar ve karada görev yaparlar. bu adamlar ise hem karada hem suda hemde havada görev yaparlar (HALO Jump vs) bütün ülkelerde kuvvet önceliği ilk hava sonra deniz en son ise kara kuvvetlerindedir. hava ve denizin önemi sınır dışınada operasyon yapıyor olmalarıdır

buradada lone survivor filminin ilk 3 dakikası var. bu işin görünen kısmı tabiki, kitapta çok çok daha ağır eğitimleri olduğunu söylüyor namık ekin.

pes edecek olursan bahçede bulunan zili 3 kez çalar ve miğferini yere koyarsın. bütün bu anlattıklarımdan sonra ve paylaştığım videodan sonra halen ben kendime güveniyorum ülkeme hizmet etmek istiyorum diye düşünüyorsan sana bol şans diliyorum

unutmadan seni pes ettirmek için herşeyi yapacaklardır çünkü pes edicek adam istemiyorlar

• Kardeşim lise bitince deniz, kara ve hava harp okulları var eğer sat olacaksan denizi seçmelisin ve ona puanın tutturmak şartı ile sağlık açısından iyi olmalısın ( boy kilo orantılı) öyle giriyorsun tabi ast subay yada subay olman lazım ona gore okulunu seçiyorsun sonra mezun olmadan once okul bitmeden once sat sas timine bağlı personeller gelecek ve gonullu sas komandosu olmak isteyenlerin bilgilerini alacak tabi bunu yapmak okadar kolay değil

• Kardeşim lise bitince deniz, kara ve hava harp okulları var eğer sat olacaksan denizi seçmelisin ve ona puanın tutturmak şartı ile sağlık açısından iyi olmalısın ( boy kilo orantılı) öyle giriyorsun tabi ast subay yada subay olman lazım ona gore okulunu seçiyorsun sonra mezun olmadan once okul bitmeden once sat sas timine bağlı personeller gelecek ve gonullu sas komandosu olmak isteyenlerin bilgilerini alacak tabi bunu yapmak okadar kolay değil

• Şuan ne işle meşgulsün hocam? Sat komandosu olmak nasip oldu mu?
  • Ragnar kullanıcısına yanıt
    Valla hocam suan bir takimda futbolcuyum. Cok istedim ama vazgectim sonradan,boyu posu sporda kullandik. Iyi ki de kullanmisim yani

• Boy 1.68 kilo 51 lise 2 ye geçtim.boy ve kilo ideal mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Boy 1.68 kilo 51 lise 2 ye geçtim.boy ve kilo ideal mi

Uzgunum dostum ama vasat

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.