Şimdi Ara

sata 3 ün farkı nedir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
38.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

kardeşim yukarıdaki arkadaş ya bilmiyor yada yanlış anladı verdiğim linkteki tarifi çünkü o tarif sadece intel için falan değil tarifin neresinde sadece intel içindir yazıyor ben göremedim neyse en üstte başlangıç yazısını okursan anlarsın alta o bölümün resmini koydum sana bir link daha vericem ordaki yazılanıda oku ve verilen küçük programı indirip dene link buhttp://www.iphoneyardim.net/hackintosh_soru-cevap/9078-windows_7_ye_sonradan_ahci_driver_yuklemek.html bende ahcı drever hiç yüklemedim ama sanırım şöyle biyerde okumuştum ahcı driverlerini flaşa at tak pc ne sora win 7 cd sini takıp disk bölme yerinde sürücü yükle seçeneği var onu seçip flaş diski gösterip yükle de olması lazım ben yüklemediğim için tam bilmiyorum çünkü sana verdiğim linkteki tarifi yaptım oldu artı benimde sistemim senin gibi IDE modunda kuruluydu ve amd benimde pc. yada hiç uğraşma en garanti format at,tabi format atmadan önce ahcı modunu aç sorunsuz yaparsın. ama yukardaki linkteki programı dene isterseen ahcı ayarını regedite girmeden kendisi yapıyormuş
     sata 3 ün farkı nedir

Evet ben bişey bilmiyormuşum. Hem yazılanlar intel için değil sürücüye gerek yok diyorsunuz hem de sürücüleri kurmasını öneriyorsunuz. Ben ne kadar cahilmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cave Johnson -- 9 Mart 2012; 23:44:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkyZ

quote:

kardeşim yukarıdaki arkadaş ya bilmiyor yada yanlış anladı verdiğim linkteki tarifi çünkü o tarif sadece intel için falan değil tarifin neresinde sadece intel içindir yazıyor ben göremedim neyse en üstte başlangıç yazısını okursan anlarsın alta o bölümün resmini koydum sana bir link daha vericem ordaki yazılanıda oku ve verilen küçük programı indirip dene link buhttp://www.iphoneyardim.net/hackintosh_soru-cevap/9078-windows_7_ye_sonradan_ahci_driver_yuklemek.html bende ahcı drever hiç yüklemedim ama sanırım şöyle biyerde okumuştum ahcı driverlerini flaşa at tak pc ne sora win 7 cd sini takıp disk bölme yerinde sürücü yükle seçeneği var onu seçip flaş diski gösterip yükle de olması lazım ben yüklemediğim için tam bilmiyorum çünkü sana verdiğim linkteki tarifi yaptım oldu artı benimde sistemim senin gibi IDE modunda kuruluydu ve amd benimde pc. yada hiç uğraşma en garanti format at,tabi format atmadan önce ahcı modunu aç sorunsuz yaparsın. ama yukardaki linkteki programı dene isterseen ahcı ayarını regedite girmeden kendisi yapıyormuş
     sata 3 ün farkı nedir

Evet ben bişey bilmiyormuşum. Hem yazılanlar intel için değil sürücüye gerek yok diyorsunuz hem de sürücüleri kurmasını öneriyorsunuz. Ben ne kadar cahilmişim.

her yazıyı baştan savma okuyorsunuz belli oldu ben sürücü yüklemeyi önermedim sadece arkadaş sizin yazınızı okuyup bilgi almak isteyip sürücü yüklemek isteyince bende kur dedim evet çünkü siz okumadan yanlış bilgi verip üstünede yardımcı olmuyorsunuz sonra ben size inanan arkadaşa yardımcı olunca gelip bana laf sokuyorsunuz arayın bulun bu ayar sadece intel içindir diye ozaman gelip yazın yada arkadaşa nasıl sürücü yüklenir tarif edin engin bilginizle. lafı atıp uğramamak olmaz size örneklerle gösterdim bu ayar intel için falan değildir öyle olsa bilgiyi veren yazardı. ben sürücü yüklemeden yaptım diyorum kardeşim anlamıyormusun? artı okadar uğraşıp bilgi paylaşmış insan heralde ahci sürücü yükleyin derdi ve bu intel için derdi. alıntı yaptığız resme değilde dierine iyi bakın yazılan bilgiyi okuyunuz ondan sonra laf sokun derim yada alttaki resimdeki yazıya bakınız yeterli ve tatmin edici olur umarım? benim yalan attıp ne çıkarım olsun milletten hayret birşey yahu
     sata 3 ün farkı nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 10 Mart 2012; 6:51:10 >

• quote:

her yazıyı baştan savma okuyorsunuz belli oldu ben sürücü yüklemeyi önermedim sadece arkadaş sizin yazınızı okuyup bilgi almak isteyip sürücü yüklemek isteyince bende kur dedim evet çünkü siz okumadan yanlış bilgi verip üstünede yardımcı olmuyorsunuz sonra ben size inanan arkadaşa yardımcı olunca gelip bana laf sokuyorsunuz arayın bulun bu ayar sadece intel içindir diye ozaman gelip yazın yada arkadaşa nasıl sürücü yüklenir tarif edin engin bilginizle. lafı atıp uğramamak olmaz size örneklerle gösterdim bu ayar intel için falan değildir öyle olsa bilgiyi veren yazardı. ben sürücü yüklemeden yaptım diyorum kardeşim anlamıyormusun? artı okadar uğraşıp bilgi paylaşmış insan heralde ahci sürücü yükleyin derdi ve bu intel için derdi. alıntı yaptığız resme değilde dierine iyi bakın yazılan bilgiyi okuyunuz ondan sonra laf sokun derim yada alttaki resimdeki yazıya bakınız yeterli ve tatmin edici olur umarım? benim yalan attıp ne çıkarım olsun milletten hayret birşey yahu
     sata 3 ün farkı nedir

Her gördüğü her okuduğu blog sitelerindeki bilgiyi doğru kabul edip burda yardımcı olmaya çalışan ben değilim. Dik kafalılarla işim olmaz artık. Bundan sonra siz yardımcı olun ben karışmıyorum.

• quote:

quote:

sata 3 ün farkı nedir

Her gördüğü her okuduğu blog sitelerindeki bilgiyi doğru kabul edip burda yardımcı olmaya çalışan ben değilim. Dik kafalılarla işim olmaz artık. Bundan sonra siz yardımcı olun ben karışmıyorum.

öncelikle terbiyesizliğin gereği yok sana insan gibi işin doğrusunu anlatıyoruz ne demek dik kafalı haddini bilkimse anasının karnından bilgili doğmuyor tabiki araştırıp bilgi bulacaksın artı o bloğu burdan bir konuda tavsiye etmiş bir arkadaştan gördüm. bir senmi biliyorsun bu işi??? dik kafalılık yapan sensin koca googlede bahsettiğin olay yok.... asıl benim senin gibi saygısızlarla hiç işim olmaz sakın cevap falan yazma insanıda günaha sokma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Mart 2012; 1:02:32 >

• quote:

öncelikle terbiyesizliğin gereği yok sana insan gibi işin doğrusunu anlatıyoruz ne demek dik kafalı haddini bil bir senmi biliyorsun bu işi??? dik kafalılık yapan sensin koca googlede bahsettiğin olay yok.... asıl benim senin gibi saygısızlarla hiç işim olmaz sakın cevap falan yazma insanıda günaha sokma

Sizin gibilere cevap yazılmaz zaten.
  • quote:

quote:

öncelikle terbiyesizliğin gereği yok sana insan gibi işin doğrusunu anlatıyoruz ne demek dik kafalı haddini bil bir senmi biliyorsun bu işi??? dik kafalılık yapan sensin koca googlede bahsettiğin olay yok.... asıl benim senin gibi saygısızlarla hiç işim olmaz sakın cevap falan yazma insanıda günaha sokma

Sizin gibilere cevap yazılmaz zaten.

belli saygısız

• Haklı çıkmak için mesajını değiştirenlerle hiç işim olmaz.
  • quote:

Haklı çıkmak için mesajını değiştirenlerle hiç işim olmaz.

ya git işine çocukmusun nesin ne yaptığını bilmiyorsun bişey bildiğin yok ha bire çamur atıyorsun örneklere bak sonra bilgiçlik tasla olayın ne senin? muhatabım değilsin

al bak yazımı değiştirip sende öğren bişeyler diye o blogdaki bilgisiz dediğin arkadaşın bana cevabını alta koyuyorum dikkat et o sana çamur atıp bilgisiz demiyor iyi oku ahcı sürücüleri nerde nasıl yüklemek gerekliymiş ondan sonra burda bilgiçlik tasla

Arkadaşının haklı olduğu noktalarda var. Çünkü AMD temelli anakartlar AHCİ sürücüleri ile olan uyumsuzlukları ile meşhur. Çoğu amd anakart bu işlemde sorun çıkarabiliyor çünkü Windows un yüklediği stok sürücü ile problem yaşıyorlar. Intel temelli anakartlarda ise bu çok nadir oluyor.

Özetlersek;

-Bu işlem sadece Vista ve 7 için geçerli XP de kurulum esnasında sürücü yüklemek gerek. Buda ancak floppy disk ile yada XP CD sine sürücüyü entegre ederek mümkün.

-Yaptığımız tek şey widows kurulum dosyalarında zaten bulunan ama kurulum sırasında BIOS tan IDE modu seçildiği için devre dışı bırakılmış AHCI sürücülerini kayıt defterini kullanarak tetiklemek ve bilgisayarı yeniden başlattığımızda AHCI sürücülerinin yüklenmesini sağlamak. (Bu sürücüler zaten stok olarak kurulum dosyalarında bulunuyor. Vista-7) Bu tetiklemeyi yapmasak sürücüler yüklenmeyeceği için ya mavi ekran alırız (INACCESSABLE_BOOT_DEVICE) yada işletim sistemi yüklenmez askıda kalır.

-Bu işlemi yaptıktan sonra anakart çipset sürücüsünü güncellemek mümkün ve yapılmalı da.

- Eğer sorun yaşanıyorsa BIOS güncellemesi sorunu çözebilir. Ama bazı eski kartlarda ne yaparsan yap AHCI moda geçmek mümkün olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Mart 2012; 1:35:49 >

• quote:

quote:

ya git işine çocukmusun nesin ne yaptığını bilmiyorsun bişey bildiğin yok ha bire çamur atıyorsun örneklere bak sonra bilgiçlik tasla olayın ne senin? muhatabım değilsin

al bak yazımı değiştirip sende öğren bişeyler diye o blogdaki bilgisiz dediğin arkadaşın bana cevabını alta koyuyorum dikkat et o sana çamur atıp bilgisiz demiyor iyi oku ahcı sürücüleri nerde nasıl yüklemek gerekliymiş ondan sonra burda bilgiçlik tasla

Arkadaşının haklı olduğu noktalarda var. Çünkü AMD temelli anakartlar AHCİ sürücüleri ile olan uyumsuzlukları ile meşhur. Çoğu amd anakart bu işlemde sorun çıkarabiliyor çünkü Windows un yüklediği stok sürücü ile problem yaşıyorlar. Intel temelli anakartlarda ise bu çok nadir oluyor.

Özetlersek;

-Bu işlem sadece Vista ve 7 için geçerli XP de kurulum esnasında sürücü yüklemek gerek. Buda ancak floppy disk ile yada XP CD sine sürücüyü entegre ederek mümkün.

-Yaptığımız tek şey widows kurulum dosyalarında zaten bulunan ama kurulum sırasında BIOS tan IDE modu seçildiği için devre dışı bırakılmış AHCI sürücülerini kayıt defterini kullanarak tetiklemek ve bilgisayarı yeniden başlattığımızda AHCI sürücülerinin yüklenmesini sağlamak. (Bu sürücüler zaten stok olarak kurulum dosyalarında bulunuyor. Vista-7) Bu tetiklemeyi yapmasak sürücüler yüklenmeyeceği için ya mavi ekran alırız (INACCESSABLE_BOOT_DEVICE) yada işletim sistemi yüklenmez askıda kalır.

-Bu işlemi yaptıktan sonra anakart çipset sürücüsünü güncellemek mümkün ve yapılmalı da.

- Eğer sorun yaşanıyorsa BIOS güncellemesi sorunu çözebilir. Ama bazı eski kartlarda ne yaparsan yap AHCI moda geçmek mümkün olmayabilir.

sonunda yaptım.Yaparken Usb den bağlı harici hardiskin kablosunu çıkarttım.Biostan ahcı moda getirdim.windows açılınca driveri yükledi restart yaptım oldu.Demekki harici hardisk bağlı olduğundan o hatayı veriyormuş.

• her bilgisayar acilisinda su mesaji gormek AHCI'nin aktif oldugunu mu gosterir?

sata 3 ün farkı nedir

(resim temsilidir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

quote:

quote:

Özetlersek;

sonunda yaptım.Yaparken Usb den bağlı harici hardiskin kablosunu çıkarttım.Biostan ahcı moda getirdim.windows açılınca driveri yükledi restart yaptım oldu.Demekki harici hardisk bağlı olduğundan o hatayı veriyormuş.

ah be arkadaş ne takarsın harici hddyi pcye işin bitince çıkarsan bukadar uğraşmazdın demekki onuda görüp hata veriyormuş pc neyse hadi geçmiş olsun güle güle kullan artı kapak olsun bazılarına

• quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

her bilgisayar acilisinda su mesaji gormek AHCI'nin aktif oldugunu mu gosterir?

sata 3 ün farkı nedir

(resim temsilidir.)

evet ama sendeki maşşallah baya destan yazmış
  • quote:

yok bu benimki degil ama bende de 4 port dolu
  • quote:

quote:

valla ben göremiyorum baya hızlı geçiyor ams bir satır galiba tam göremiyorum ama aygıt yöneticisindende belli oluyor ahcı modda oluşu yukarda resim var 1. sayfanın sonlarında

• quote:

quote:

quote:

valla ben göremiyorum baya hızlı geçiyor ams bir satır galiba tam göremiyorum ama aygıt yöneticisindende belli oluyor ahcı modda oluşu yukarda resim var 1. sayfanın sonlarında

bende de cok hızlı da "pause" tusuyla durduruyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

Sata 2 ile sata 3 disklerin performans bakımından SDD'lerle karşılaştırılması yanlış. Daha doğruus sata 2 ile sata 3 harddiskin performans karşılaştırması söz konusuyken SDD'den bahsetmek çok saçma. Sata 3 SSD teknolojisine alt yapı hazırladığı ve yüksek performansı amaçladığını biliyoruz ama konu sata 2 ile sata 3 arasındaki hız farkı.

Sata3 harddisk sata3 destekli anakart ile sata 2'ye elbette daha hızlı çalışacaktır. Bunu SSD ile ilişkilendirmenin ne manası var. Şuanda yeni bir pc düzecek herkese şiddetle sata3 disk ile anakart öneriyorum. Pahalı yada ucuz sonuçta 7 yıl önceki teknolojiyi pcye adapte etme mantığı nedir? Şuanda kullandığım pc 7 yılını doldurdu diskim sata 2(o zamanlar pcyi toplarken sata 2 özellikle istiyordum ne olduğunu bile bilmiyordu bilgisayarcılar) anakartımda sata 2 destekliyor. Aynı zamanda 64 bit sistemi ilk keşfedenlerdenim. Ben bu teknolojiyi 7 sene önce kullanmış biri olarak kesinlikle sata 3 teknolojisine geçiş yapılmasını öneriyorum.

Konuyu görselle destekleyip sata 2 ile sata 3 arasındaki ezici farkı karşılaştırmalı video ile destekleyelim. Sata 3 disk hız konusunda show yapıyor resmen.

Olay kısıtlı bütçesi olan insanların boşa para vereceği bir teknoloji olması.

Orada karşılaştırma verilmiş ama disklerin modeli ne.

5400RPM lik 160GB Sata II HDD ile, 7200RPM 1TB SataIII HDD kıyaslanır ise bariz fark görülür tabiki.

4,1GB lı dosyayı Sata III HDD 42 saniyede atmış. 4,1GB ~= 4200MB

4200 / 42 = 100MB/saniye Hız.

Sata II denen disk ise 59 saniyede atmış güya. Burada hesap edersek hızı.

4200 / 59 = 71MB/saniye hız çıkar. Cidden dalga mı geçiyorlar.

Eğer hiç hesab etmeden. İncelemeden her videoya inanırsanız iş zor. Yani hepsi yalan bunların. Ben HD502HJ kullanıyorum ve bu disk SataII. Hızı ise 100+MB larda. 5400RPM lik 2TB disklerim bile o videodaki kadar yavaş değildir.

SATA III dediğim gibi SSD ler için gerekli. HDD lerde ise boş iş. Eğer bir anakarta 200TL civarı para veremeyecek biri iseniz SATA3 diye yırtınmaya gerek yok. Ama 250TL ye bir anakart alacaksanız SATA3 mutlaka olmalı. Gene HDD alırken bu Sata3 bu Sata2 diyip fazla para veremeye gerek yok. Çünki HDD ler SataII olmuş SataIII olmuş bir şey fark etmez.

Yanlış düşünüyorsun SATA3 teknolojisine sahip olmak için ayrı ücret ödenmesine gerek yok. Bak üşenmedim kanıtlamak için sata 2 ve sata 3 çalışacak bir pc topladım.

SATA2 DİSK
    Western Digital 500 GB 7200 RPM Sata2 32 MB WD5000AADS FİYAT 194.32 TL
    SATA2 ANAKART
    ASUS P7H55 Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz(O.C.)SATA 2.0 USB 2.0 Anakart FİYAT 203 TL
    TOPLAM 397,32 TL

SATA3 DİSK
    Western Digital Caviar Green 500GB 32MB SATA 6 Gb/s Harddisk WD5000AZDX FİYAT 190,74 TL
    SATA3 ANAKART
    MSI H67MS-E23 (B3) Intel H67 Soket 1155 DDR3 1333MHz SATA 3.0 VGA&DVI Anakart FİYAT 197 TL
    TOPLAM 387,74 TL

Şimdi gördüğün gibi SATA 3 ile çalışacak bir bilgisayar SATA2'ye göre daha ucuz. Her ikiside dengi ürünlerle kıyaslandı. Konu şuanda sata disklerin genelinde pclerin tam verim alıp alaması değil ona kalırsa adsl hatlardanda tam verimi alamıyoruz konumuz iki teknolojinin karşılaştırılması. 397 liralık SATA 2 ile çalışan bilgisayar hız olarak geride kalacaktır. 387 lira verip aldığınız SATA3 teknolojili sitem ise her şartta sata2'ye göre daha hızlı olacaktır. Sen neden SDD'leri karıştırıyorsun kardeşim? Konunun onunlada alakası yok. Sata 3 çıkmışken fiyatıda sata 2 ile aynıyken neden gidip millet sata 2 sistem koysun evine yazıktır günahtır yanlış bilgiler vermeyin.

PC toplayacak arkdaşlar alacağınız harddiskin sata 3 (6gbs) olmasına ve anarkartında sata 3 desteklemesine önem verin. Fazla para harcamanıza gerek yok yukarda güncel fiyatlarıda verdim linklere tıklayın görün. Ben 8 yıldır sata 2 kullanıyorum. Yakında sata 3'e geçeceğim. 8 yıl önce bus ata 2 li pcmi aldığımda daha öncesinde 6 yıl kulalndığım pata diskle karşılaştırıldığında kendimi acayip hissetmiştim. Hız farkı cidden anlaşılıyor buna takıntılıysanız zaten gözlerinizle göreceksiniz.

Daha önceden uzun bir yazı yazmıştım ama elektrik gidince silindi.

Bu gün vaktim oldu tekrar yazayım.

Öncelikle insanlar neden yazdıklarımı anlamak istemiyor anlamıyorum. Her şey açık ve net.

Sata3 için ayrı ücret ödemenize gerek yok diyorsun ama yazdığın anakartlar 200TL.

Yazdıklarım açık ve net. Anlaşılmayacak bir nokta yok.

SSD yi HDD ile kıyaslamıyorum. Bunu nereden çıkardınız ki. SSD ferrari ise HDD kağnı ancak olabilir.

Sata3 SSD ler için çıkan bir teknoloji. Yani daha hızlı araçlar için üretilmiş bir otoban. O yüzden bir anadol otomobilin en yüksek hız 250km yazan bir otobanda gitmesi ile en yüksek hız 500km yazan bir otobanda gitmesi arasında fark yoktur. Yukarıda verdiğin video da yalan dolan ancak. SataII diskin hızı 60MB falan görünüyor. Olay orda patlıyor zaten. Biri 5400rpm biri 7200rpm diskler.

Benim dediğim tekrar ediyorum açık ve net. Sata3 diye fazla para vermeyin HDD ye diyorum. Yani kısacası dakikadaki devir sayısı ve veri yoğunluğu eşit ise. Sata2 Sata3 fark etmez ucuz olanı alın. Ben gidip illa Sata2 alın gibi bir şey demedim. Siz bunu nasıl oraya çekiyorsunuz ben onu anlamadım.

Ve diğer nokta. Gene açık açık yazmışım ki. Bir anakarta 200TL veremeyecek biri iseniz Sata3 lü olsun diye fazladan 100TL ödemek için büçe zorlamayın diyorum. Bu da gayet açık bir cümle. Neresi anlaşılmıyor.

Sata3 sistem ile Sata2 sistemi karşılaştırıp Sata3 ucuz demişsiniz. Ama bu yanlış. 200TL+ a bir anakart alınacak ise zaten Sata3 olmak zorunda. Çünki o klasmanda olmaz ise olmaz bir özellik. Çünki o anakarta 250 veren kişi işlemciye 250 verebilir. Pek tabi ekran kartına da 300TL verebilir demek. Yani ileride 120GB SSD alabilecek güçte biridir.

Ama X2 250 gibi bir işlemci ve 100 liralık anakart alacak birinin ileriye dönük olsun diye 250TL lik anakart alması gereksizdir.

Umarım bunun üstüne de açıklama gerekmez.

• Orijinalden alıntı: mito1172

Orijinalden alıntı: Rindaman
    ben önce bir tane fix indirdim onu kurdum sonra cihaz reset atınca bios'dan ayarları ahci yaptim öyle windows'a geçtim cihaz kendi donanım yüklemesine geçti ve iki dakkada halloldu.

evet yukarıda bahsettiiğim program o fix. yani regedite girmeden ahci ayarını yapıyormuş. ben el ile yapıp hallettim ve dediğin gibi açılışta yükledi donanımı sağol bu arada yazımı doğruladın
    alttaki yazıda sadece intel için bu ayarın olmadığının ve ahcı driver yüklemeye gerek olmadığının ispatı ahcı driver yüklü zaten ama IDE modda kurulduğu için ahcı driver devre dışı ve regeditte o ayarla aktif ediliyor
     sata 3 ün farkı nedir

hocam bu achi nedir ne ise yarar?ssd alacağım bende sata 3e bağlayacağım tek 500gb olanından benim bunu yüklemem gerekiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: shadow99tr
    ben önce bir tane fix indirdim onu kurdum sonra cihaz reset atınca bios'dan ayarları ahci yaptim öyle windows'a geçtim cihaz kendi donanım yüklemesine geçti ve iki dakkada halloldu.
    evet yukarıda bahsettiiğim program o fix. yani regedite girmeden ahci ayarını yapıyormuş. ben el ile yapıp hallettim ve dediğin gibi açılışta yükledi donanımı sağol bu arada yazımı doğruladın
    alttaki yazıda sadece intel için bu ayarın olmadığının ve ahcı driver yüklemeye gerek olmadığının ispatı ahcı driver yüklü zaten ama IDE modda kurulduğu için ahcı driver devre dışı ve regeditte o ayarla aktif ediliyor
     sata 3 ün farkı nedir

hocam bu achi nedir ne ise yarar?ssd alacağım bende sata 3e bağlayacağım tek 500gb olanından benim bunu yüklemem gerekiyor mu?

win 7 kurarken biosda hdd ayarlarında ahcı moda alıp win 7 yi kur zaten ahcı de açılır bişey yüklemene gerek yok ilk win 7 yüklerken ahcı mod açıksa win 7 de zaten ahcı driver mevcut yüklüyor. konuda ahcı ile ilgili link verdim ordan bilgi alabilirsin kısaca hızı artıyor ssd de olsa ahcı modun faydası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Mart 2012; 1:31:53 >

• Orijinalden alıntı: mito1172

Orijinalden alıntı: shadow99tr

sata 3 ün farkı nedir

win 7 kurarken biosda hdd ayarlarında ahcı moda alıp win 7 yi kur zaten ahcı de açılır bişey yüklemene gerek yok ilk win 7 yüklerken ahcı mod açıksa win 7 de zaten ahcı driver mevcut yüklüyor. konuda ahcı ile ilgili link verdim ordan bilgi alabilirsin kısaca hızı artıyor ssd de olsa ahcı modun faydası var.

tesekkur ederim:)

• rica ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.