Şimdi Ara

sata 3 ün farkı nedir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
38.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Shattered Glass

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Sata 2 ile sata 3 disklerin performans bakımından SDD'lerle karşılaştırılması yanlış. Daha doğruus sata 2 ile sata 3 harddiskin performans karşılaştırması söz konusuyken SDD'den bahsetmek çok saçma. Sata 3 SSD teknolojisine alt yapı hazırladığı ve yüksek performansı amaçladığını biliyoruz ama konu sata 2 ile sata 3 arasındaki hız farkı.

Sata3 harddisk sata3 destekli anakart ile sata 2'ye elbette daha hızlı çalışacaktır. Bunu SSD ile ilişkilendirmenin ne manası var. Şuanda yeni bir pc düzecek herkese şiddetle sata3 disk ile anakart öneriyorum. Pahalı yada ucuz sonuçta 7 yıl önceki teknolojiyi pcye adapte etme mantığı nedir? Şuanda kullandığım pc 7 yılını doldurdu diskim sata 2(o zamanlar pcyi toplarken sata 2 özellikle istiyordum ne olduğunu bile bilmiyordu bilgisayarcılar) anakartımda sata 2 destekliyor. Aynı zamanda 64 bit sistemi ilk keşfedenlerdenim. Ben bu teknolojiyi 7 sene önce kullanmış biri olarak kesinlikle sata 3 teknolojisine geçiş yapılmasını öneriyorum.

Konuyu görselle destekleyip sata 2 ile sata 3 arasındaki ezici farkı karşılaştırmalı video ile destekleyelim. Sata 3 disk hız konusunda show yapıyor resmen.

Olay kısıtlı bütçesi olan insanların boşa para vereceği bir teknoloji olması.

Orada karşılaştırma verilmiş ama disklerin modeli ne.

5400RPM lik 160GB Sata II HDD ile, 7200RPM 1TB SataIII HDD kıyaslanır ise bariz fark görülür tabiki.

4,1GB lı dosyayı Sata III HDD 42 saniyede atmış. 4,1GB ~= 4200MB

4200 / 42 = 100MB/saniye Hız.

Sata II denen disk ise 59 saniyede atmış güya. Burada hesap edersek hızı.

4200 / 59 = 71MB/saniye hız çıkar. Cidden dalga mı geçiyorlar.

Eğer hiç hesab etmeden. İncelemeden her videoya inanırsanız iş zor. Yani hepsi yalan bunların. Ben HD502HJ kullanıyorum ve bu disk SataII. Hızı ise 100+MB larda. 5400RPM lik 2TB disklerim bile o videodaki kadar yavaş değildir.

SATA III dediğim gibi SSD ler için gerekli. HDD lerde ise boş iş. Eğer bir anakarta 200TL civarı para veremeyecek biri iseniz SATA3 diye yırtınmaya gerek yok. Ama 250TL ye bir anakart alacaksanız SATA3 mutlaka olmalı. Gene HDD alırken bu Sata3 bu Sata2 diyip fazla para veremeye gerek yok. Çünki HDD ler SataII olmuş SataIII olmuş bir şey fark etmez.

Yanlış düşünüyorsun SATA3 teknolojisine sahip olmak için ayrı ücret ödenmesine gerek yok. Bak üşenmedim kanıtlamak için sata 2 ve sata 3 çalışacak bir pc topladım.

SATA2 DİSK
    Western Digital 500 GB 7200 RPM Sata2 32 MB WD5000AADS FİYAT 194.32 TL
    SATA2 ANAKART
    ASUS P7H55 Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz(O.C.)SATA 2.0 USB 2.0 Anakart FİYAT 203 TL
    TOPLAM 397,32 TL

SATA3 DİSK
    Western Digital Caviar Green 500GB 32MB SATA 6 Gb/s Harddisk WD5000AZDX FİYAT 190,74 TL
    SATA3 ANAKART
    MSI H67MS-E23 (B3) Intel H67 Soket 1155 DDR3 1333MHz SATA 3.0 VGA&DVI Anakart FİYAT 197 TL
    TOPLAM 387,74 TL

Şimdi gördüğün gibi SATA 3 ile çalışacak bir bilgisayar SATA2'ye göre daha ucuz. Her ikiside dengi ürünlerle kıyaslandı. Konu şuanda sata disklerin genelinde pclerin tam verim alıp alaması değil ona kalırsa adsl hatlardanda tam verimi alamıyoruz konumuz iki teknolojinin karşılaştırılması. 397 liralık SATA 2 ile çalışan bilgisayar hız olarak geride kalacaktır. 387 lira verip aldığınız SATA3 teknolojili sitem ise her şartta sata2'ye göre daha hızlı olacaktır. Sen neden SDD'leri karıştırıyorsun kardeşim? Konunun onunlada alakası yok. Sata 3 çıkmışken fiyatıda sata 2 ile aynıyken neden gidip millet sata 2 sistem koysun evine yazıktır günahtır yanlış bilgiler vermeyin.

PC toplayacak arkdaşlar alacağınız harddiskin sata 3 (6gbs) olmasına ve anarkartında sata 3 desteklemesine önem verin. Fazla para harcamanıza gerek yok yukarda güncel fiyatlarıda verdim linklere tıklayın görün. Ben 8 yıldır sata 2 kullanıyorum. Yakında sata 3'e geçeceğim. 8 yıl önce bus ata 2 li pcmi aldığımda daha öncesinde 6 yıl kulalndığım pata diskle karşılaştırıldığında kendimi acayip hissetmiştim. Hız farkı cidden anlaşılıyor buna takıntılıysanız zaten gözlerinizle göreceksiniz.

açıklamanızda dengi urunlerle kıyaslandığını yazmışsınız. Sata2+anakart birleşiminde 1156 pin ve çok uçuk bi hızda ram destekleyen anakart koymuşsunuz. Fiyatın yuksek olması normal. Aynı markanın, aynı mhz lerde bi sata2+anakart ve sata3+anakart koyduğunuzda sata2 daha uygun olacaktır. Yanlış bilgilendirme yapmayın, yada yapacaksanız dengi sistemler yazmayın

• konuyu tekrar hortlatıyorum ama bugün bende ahci modunu açtım ; amd platform ile sorunsuz yüklendi ama bir nokta da takıldım o da şu ; şayet kasanızda takılı bir sata dvd rw var ise açılışta bios ekranına girdiğinizde sabit diski ahci moduna getirirken , sata dvd rw yi de As SATA Type moduna getirmeyi unutmayın ; böyle yapınca sorunsuz yüklendi ve tekrar açıp kapattıktan sonra açılış ve kapanış hızının bir miktar arttığını gördüm.

konuyu bulup yayınlayan arkadaşa teşekkürler.

şayet benim gibi sata dvd rw yi unutursanız sabit diskin ahci sürücüleri sorunsuz yükleniyor ama sata dvd rw kayboluyor

Not: anakartımda award bios var ; ve bu iki ayarı ; bios ta Integrated Peripherals sekmesinde buldum ve ayarları orada yaptım. sabit disk için ; On Chip SATA Type ı AHCI ve sata dvd-rw için ; On Chip SATA Port 4/5 Type ı ; As SATA Type olarak ayarladım ve sorunsuz yüklendiler.

tabii bu arada bios ta Standart Cmos Features sekmesinde sabit disk ve sata dvd-rw master ve slave ide kısmından da kayboldu ; panik yapmayın olması gereken bu. çünkü her iki optik sürücüde artık ahci yada sata modun da çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 16 Ekim 2012; 14:35:27 >

• arkadaşlar en uygun başlık burası diyerekten konuyu hortlatma gereği duydum. gerçi SATA3 ten AHCI lara doğru kaymış konu ama olsun çok aydalı bilgiler de aldım arada.

şimdi ben yeni bi hdd almak istiyorum ama anakartım ASUS_P5G41T-M_LX Anakartımda sata3 desteği yok ben şimdi sata3 bir hdd alıp bağlarsam nasıl bir sonuç elde ederim.. benim tahminim hdd nin sorunsuz çalışacağı fakat maximum hız olarak anakartın belirlediği hızda kalacağı yönündedir. yoksa sata bağlantısı olan bir anakarta sata3 hdd bağlamak hepten probleme mi yol açar sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_mysterious

arkadaşlar en uygun başlık burası diyerekten konuyu hortlatma gereği duydum. gerçi SATA3 ten AHCI lara doğru kaymış konu ama olsun çok aydalı bilgiler de aldım arada.

şimdi ben yeni bi hdd almak istiyorum ama anakartım ASUS_P5G41T-M_LX Anakartımda sata3 desteği yok ben şimdi sata3 bir hdd alıp bağlarsam nasıl bir sonuç elde ederim.. benim tahminim hdd nin sorunsuz çalışacağı fakat maximum hız olarak anakartın belirlediği hızda kalacağı yönündedir. yoksa sata bağlantısı olan bir anakarta sata3 hdd bağlamak hepten probleme mi yol açar sizce ?

anakartın sata 3 desteği yoksa sata 3 hdd sata 2 hızında çalışır. bence sata 2 hdd al eğer ilerde anakartı değiştirmeyeceksen sata 3 gereksiz. tabi bütçen uygunsa ssd almanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Ocak 2013; 23:22:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

arkadaşlar en uygun başlık burası diyerekten konuyu hortlatma gereği duydum. gerçi SATA3 ten AHCI lara doğru kaymış konu ama olsun çok aydalı bilgiler de aldım arada.

anakartın sata 3 desteği yoksa sata 3 hdd sata 2 hızında çalışır. bence sata 2 hdd al eğer ilerde anakartı değiştirmeyeceksen sata 3 gereksiz. tabi bütçen uygunsa ssd almanı tavsiye ederim

cevap için teşekkürler..

şahsen ben ssd lere geçiş için erken olduğunu düşünüyorum henüz tam olarak oturmuş bir teknolji değil ve fiyat olarakta alınabilir düzeylere inmesi gerektiği fikrindeyim. bence şimdilik normal sata disklerde kalmakta fayda var şayet bugün 150 tl ye 1tb sata3 disk satıyorlar. sata3 almamdaki sebep sata2 yle arasında çok fazla fiyat farkı olmadığından kaynaklanıyor.

şuan gözüme kestirdiğim disk WD10EZEX vatan computer biraz pahalıya satıyor aynı diski daha uygun fiyatla veren yerler var. az kalsın intellipower disk alıcaktım neyseki biraz araştırıp intellipower ın ne olduğunu öğrendim.

sizce bu disk (wd10EZEX) normal windows kullanımı ve oyun performansı için uygun mu ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

cevap için teşekkürler..

şahsen ben ssd lere geçiş için erken olduğunu düşünüyorum henüz tam olarak oturmuş bir teknolji değil ve fiyat olarakta alınabilir düzeylere inmesi gerektiği fikrindeyim. bence şimdilik normal sata disklerde kalmakta fayda var şayet bugün 150 tl ye 1tb sata3 disk satıyorlar. sata3 almamdaki sebep sata2 yle arasında çok fazla fiyat farkı olmadığından kaynaklanıyor.

şuan gözüme kestirdiğim disk WD10EZEX vatan computer biraz pahalıya satıyor aynı diski daha uygun fiyatla veren yerler var. az kalsın intellipower disk alıcaktım neyseki biraz araştırıp intellipower ın ne olduğunu öğrendim.

sizce bu disk (wd10EZEX) normal windows kullanımı ve oyun performansı için uygun mu ?

wd kullanmadım ama kötüde diyemeyiz alınabilir işini de görür. ssd erken demişsin ama ssd satışları fena değil çünkü hdd fiyatı acayip arttı japonyadaki selden sonra 70 tl lik bir hdd oldu 150 tl. ssd oturmadı denemez satışları baya arttı ben 1 yıldır kullanıyorum memnunum. neyse herkesin görüşü farklıdır hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Ocak 2013; 15:48:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jongass

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Sata 2 ile sata 3 disklerin performans bakımından SDD'lerle karşılaştırılması yanlış. Daha doğruus sata 2 ile sata 3 harddiskin performans karşılaştırması söz konusuyken SDD'den bahsetmek çok saçma. Sata 3 SSD teknolojisine alt yapı hazırladığı ve yüksek performansı amaçladığını biliyoruz ama konu sata 2 ile sata 3 arasındaki hız farkı.

Sata3 harddisk sata3 destekli anakart ile sata 2'ye elbette daha hızlı çalışacaktır. Bunu SSD ile ilişkilendirmenin ne manası var. Şuanda yeni bir pc düzecek herkese şiddetle sata3 disk ile anakart öneriyorum. Pahalı yada ucuz sonuçta 7 yıl önceki teknolojiyi pcye adapte etme mantığı nedir? Şuanda kullandığım pc 7 yılını doldurdu diskim sata 2(o zamanlar pcyi toplarken sata 2 özellikle istiyordum ne olduğunu bile bilmiyordu bilgisayarcılar) anakartımda sata 2 destekliyor. Aynı zamanda 64 bit sistemi ilk keşfedenlerdenim. Ben bu teknolojiyi 7 sene önce kullanmış biri olarak kesinlikle sata 3 teknolojisine geçiş yapılmasını öneriyorum.

Konuyu görselle destekleyip sata 2 ile sata 3 arasındaki ezici farkı karşılaştırmalı video ile destekleyelim. Sata 3 disk hız konusunda show yapıyor resmen.

Olay kısıtlı bütçesi olan insanların boşa para vereceği bir teknoloji olması.

Orada karşılaştırma verilmiş ama disklerin modeli ne.

5400RPM lik 160GB Sata II HDD ile, 7200RPM 1TB SataIII HDD kıyaslanır ise bariz fark görülür tabiki.

4,1GB lı dosyayı Sata III HDD 42 saniyede atmış. 4,1GB ~= 4200MB

4200 / 42 = 100MB/saniye Hız.

Sata II denen disk ise 59 saniyede atmış güya. Burada hesap edersek hızı.

4200 / 59 = 71MB/saniye hız çıkar. Cidden dalga mı geçiyorlar.

Eğer hiç hesab etmeden. İncelemeden her videoya inanırsanız iş zor. Yani hepsi yalan bunların. Ben HD502HJ kullanıyorum ve bu disk SataII. Hızı ise 100+MB larda. 5400RPM lik 2TB disklerim bile o videodaki kadar yavaş değildir.

SATA III dediğim gibi SSD ler için gerekli. HDD lerde ise boş iş. Eğer bir anakarta 200TL civarı para veremeyecek biri iseniz SATA3 diye yırtınmaya gerek yok. Ama 250TL ye bir anakart alacaksanız SATA3 mutlaka olmalı. Gene HDD alırken bu Sata3 bu Sata2 diyip fazla para veremeye gerek yok. Çünki HDD ler SataII olmuş SataIII olmuş bir şey fark etmez.

Yanlış düşünüyorsun SATA3 teknolojisine sahip olmak için ayrı ücret ödenmesine gerek yok. Bak üşenmedim kanıtlamak için sata 2 ve sata 3 çalışacak bir pc topladım.

SATA2 DİSK
    Western Digital 500 GB 7200 RPM Sata2 32 MB WD5000AADS FİYAT 194.32 TL
    SATA2 ANAKART
    ASUS P7H55 Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz(O.C.)SATA 2.0 USB 2.0 Anakart FİYAT 203 TL
    TOPLAM 397,32 TL

SATA3 DİSK
    Western Digital Caviar Green 500GB 32MB SATA 6 Gb/s Harddisk WD5000AZDX FİYAT 190,74 TL
    SATA3 ANAKART
    MSI H67MS-E23 (B3) Intel H67 Soket 1155 DDR3 1333MHz SATA 3.0 VGA&DVI Anakart FİYAT 197 TL
    TOPLAM 387,74 TL

Şimdi gördüğün gibi SATA 3 ile çalışacak bir bilgisayar SATA2'ye göre daha ucuz. Her ikiside dengi ürünlerle kıyaslandı. Konu şuanda sata disklerin genelinde pclerin tam verim alıp alaması değil ona kalırsa adsl hatlardanda tam verimi alamıyoruz konumuz iki teknolojinin karşılaştırılması. 397 liralık SATA 2 ile çalışan bilgisayar hız olarak geride kalacaktır. 387 lira verip aldığınız SATA3 teknolojili sitem ise her şartta sata2'ye göre daha hızlı olacaktır. Sen neden SDD'leri karıştırıyorsun kardeşim? Konunun onunlada alakası yok. Sata 3 çıkmışken fiyatıda sata 2 ile aynıyken neden gidip millet sata 2 sistem koysun evine yazıktır günahtır yanlış bilgiler vermeyin.

PC toplayacak arkdaşlar alacağınız harddiskin sata 3 (6gbs) olmasına ve anarkartında sata 3 desteklemesine önem verin. Fazla para harcamanıza gerek yok yukarda güncel fiyatlarıda verdim linklere tıklayın görün. Ben 8 yıldır sata 2 kullanıyorum. Yakında sata 3'e geçeceğim. 8 yıl önce bus ata 2 li pcmi aldığımda daha öncesinde 6 yıl kulalndığım pata diskle karşılaştırıldığında kendimi acayip hissetmiştim. Hız farkı cidden anlaşılıyor buna takıntılıysanız zaten gözlerinizle göreceksiniz.

açıklamanızda dengi urunlerle kıyaslandığını yazmışsınız. Sata2+anakart birleşiminde 1156 pin ve çok uçuk bi hızda ram destekleyen anakart koymuşsunuz. Fiyatın yuksek olması normal. Aynı markanın, aynı mhz lerde bi sata2+anakart ve sata3+anakart koyduğunuzda sata2 daha uygun olacaktır. Yanlış bilgilendirme yapmayın, yada yapacaksanız dengi sistemler yazmayın

Ben orda sata 3 sistemin alınmasının aslında cokda pahalı olmadığının altını çizdim. Her fiyata en ucuz ve en yüksek fiyatlarda anakartlar mevcut. Sata 2 elbette bir miktar daha uygun olabilir ama ben burda uygun olanı değil fiyat performans araştırması yaptım. Aynı marka veya farklı markanın sata 2 ile sata 3 anakartlarında MHZ ler aynı olmaz. Sata 3 mhzleri genelde daha yüksek oluyor.

Bak şimdi;

MSI SATA 2
    H61M-E33 (B3) Intel H61 Soket 1155 DDR3 1333MHz HDMI&DVI Anakart FİYATI 133 TL

MSI SATA 3
    B75MA-P45 Intel B75 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 DVI&VGA Anakart FİYAT 166 TL

sata 3 anakartın mhz side yüksek. Hem usb3 hemde sata3 arada 33 lira fark varken sen gidip sata 2 olanı alırmısın. Ben bunu anlatmaya calıştım. Piyasada sata 3 varken aklı selim bir pc kullanıcısı gidip sata 2 30 lira daha ucuz diye onu tercih etmez etmemeli. Bunun yanlış bilgilendirmeyle alakası yok.

• SSD kullanıyorsanız anakartınız kesinlikle sata3 olmalıdır. Yani diyeli 450mb hızında yazma okumalık SSD'niz var bunu sata2 ye takarsanız 450mb ile yazıp kopyalamaz. 300mb hıza çıkar en fazla. sata3de 450mb hızı tam alırsınız. işin özeti bu.
  • hort olacak ama konu dururken başka konu açma gereği görmedim, sata3 hdd aldım birkaç güne gelecek ve takacağım, şimdi benim masaüstünün anakart sata3 destekliyomuş ama hangisi portun sata3 olduğunu bilmiyorum, bunu nasıl anlarız, sata2 portu ile 3 portu aynımı yoksa özel bir sata3 portumu oluyor? anakart msi h67ms-m23, biosdan modu ahci yaptım ama açılışta windows açılmadı, unaccessible boot disk vs gibi şeyler yazdı, modu ide ye alınca ancak açıldı, bunun sebebi nedir? ahci ayarlarının hemen altında 1 den 6 ya kadar sata1 hot port enable disable gibi ayarlar var bunlar ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 29 Aralık 2015; 22:51:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.