Şimdi Ara

Sata Disc in XP altında sökülebilir ortam olarak görünmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir sistem kurdum sistem bileşenleri,
    .
    Amd Venice 3200 +
    Epox 9NPA+ Ultra
    1 GB Twinmos Dual DDR 400
    Leadtek PX 6600 GT TDH 128 MB
    Samsung 120 GB SATA 2
    Nec 3540A DWD Writer
    Floopy
    Aopen H600 B35
    Sorunuma gelince, Windows XP Professional kurarken F6 ile raid sürüsünü, oluşturduğum 'Silicon Image SiI 3112 SATARaid Driver Installation Disk'. yardımı ile yükledim. XP kurulduktan sonra ise Sata Disc i işletim sistemi çıkarılabilir ortam olarak görüyor ve Görev çubuğunda Donanımı güvenle kaldır seçeneği etkin oluyor.
    Forumda Sata ile ilgili tüm konuları araştırdım. Bu sorunla karşılaşılan mesajlar gördüm ama sorunun nasıl çözüldüğüne dair bir cevap göremedim. Yeniden XP kurmadan bunu düzeltmenin bir yolunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• gerçi forumu araştırmışsın gerekli bilgileri bulmuşsundur ama genede söyleyim, bu bir sorun değil sata diskler üzerinde işletim sistemi yoksa bilgisayar açıkken sökülüp takılabilir bu yüzden windows sataları çıkarılabilir ortam olarak görüyor
  • evet
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -
  • cevap için teşekkürler arkitrom,
    benim sata diskte işletim sistemi mevcut yanlışlıkla donanımı güvenle kaldır desem, işletim sistemi çökebilir mi?
    eğer soru biraz saçma olduysa kusura bakma, bu işlerden pek anlamıyorum da.
  • windows yüklü olan bir diski çıkarırsan sanırım pc kitlenir yada başka şeyler olur ama windows çalışmaz bundan emin ol
  • Çıkarmana izin vermez.
  • @susanadmın dediği gibi izin vermez, işletim sistemi disk üzerindeki bilgilere ihtiyaç duyduğı için "aygıt durdurulamıyor" diye uyarı verir, eğer saatin yanındaki uyarı seni rahatsız ettiyse kaldırma yolu varmı bir araştırayım evdeki bilgisayarımda sata disk var ama çıkarılabilir aygıt diye uyarı vermiyor, nasıl yaptım bilmiyorum (biraz kurcalamam lazım) birkaç arkadaş daha aynı şeyi sormuştu sonuç alırsam yazarım
    quote:

Orjinalden alıntı: seiki

cevap için teşekkürler arkitrom,
    benim sata diskte işletim sistemi mevcut yanlışlıkla donanımı güvenle kaldır desem, işletim sistemi çökebilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkitrom ve susan adam cevaplarınız için teşekkürler
    uyarıyı kaldırmayla ilgili sonucunu bekliyecem arkitrom, şimdiden sağol
    quote:

Orjinalden alıntı: arkitrom

@susanadmın dediği gibi izin vermez, işletim sistemi disk üzerindeki bilgilere ihtiyaç duyduğı için "aygıt durdurulamıyor" diye uyarı verir, eğer saatin yanındaki uyarı seni rahatsız ettiyse kaldırma yolu varmı bir araştırayım evdeki bilgisayarımda sata disk var ama çıkarılabilir aygıt diye uyarı vermiyor, nasıl yaptım bilmiyorum (biraz kurcalamam lazım) birkaç arkadaş daha aynı şeyi sormuştu sonuç alırsam yazarım
    quote:

Orjinalden alıntı: seiki

cevap için teşekkürler arkitrom,

• quote:

sata diskler üzerinde işletim sistemi yoksa bilgisayar açıkken sökülüp takılabilir

bilgisayar açıkken başka bir sata disk takıp çıkarılabilirmi yani?
  • anakart bağlantısı sökülebilirmi bilmiyorum, ama hard diski çıkartabilirsin, tabi çıkartacağın disk ile ilgili işlem yapmıyor olman lazım
    quote:

Orjinalden alıntı: ergin

quote:

sata diskler üzerinde işletim sistemi yoksa bilgisayar açıkken sökülüp takılabilir

bilgisayar açıkken başka bir sata disk takıp çıkarılabilirmi yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkitrom -- 23 Mart 2006; 12:32:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.