Eskiden böyle bir sorunum yoktu, 2 ssd 2 hdd var sistemimde. PC açılırken anakartın logosu gelmeden sağ altta 99 sayısı çıkıp takılmaya başladı. 10 saniyeye açılan bilgisayarım 10 dakikaya açılıyor artık. Bu sorunla birlikte hard diskimde usb gibi gözüküyor. Sağ alttaki simgelerde aygıtı çıkar menüsü gözüküyor. Çözümünü bilen var mı ?
Hddnizin birisinde hata var.Sırayla çıkarıp yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
bios modundan achi moduna alın ve anakartınızın sata drıverini yükleyin
muski
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim usb olarak görünenden denemeye başlayayım. 99'da takılma bundan kaynaklı olabilir mi ?
armagan_60A
kullanıcısına yanıt
deniyorum hemen hocam.
Yaptoım ikisinide ancak sorun çözülmedi. Harddisklerin birini çıkardım açtım 99'da takıldı yine. Sonra diğerini çıkarıp atım yine takıldı. Driver yeniden yükledim yine aynı.
İşin garibi pc açıkken yeniden başlat dediğimde olmuyor böyle bir sorun. Kapalıyken açınca oluyor.
windowsun yüklü olduğu diski söktünüz mü ? sorun onda gibi duruyor söküp başka diske windows yükleyip deneyin
Yok hocam açılmayacak o şekilde bilgisayar diye sökmedim. Deneyeceğim ama. SSD kolay bozulmaz diye düşünüyordum, onda ise sorun tamiri mümkün müdür ?
tamiri konusunda bilgim yok ama ssdnin bozulma ihtimalinide düşünmek lazım
armagan_60A
kullanıcısına yanıt
Hocam tüm diskleri çıkardım sırasıyla. Şunu farkettim. 2'den fazla disk bağladığımda yapıyor bunu. Şu anda 2 ssd 2 hdd bağlı bilgisayarımda. Sorun devam ediyor. Ve de ön paneldeki aux çıkışına bağlı hoparlörlerimi görmüyor bilgisayarım açılır açılmaz. 15-20 dk sonra boot ederken gelen çıt sesi geliyor kasadan ve o zaman ön paneldeki ses çıkışı da çalışmaya başlıyor.
Kafayı yemek üzereyim bu sorunla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme