|
HDD, çıkarılabilir aygıt olarak gözüküyor
-
-
Intel Rapid Storage sürücüsü kurulu mu? -
Hayır kurulu değil -
https://support.microsoft.com/en-us/help/3083627/internal-sata-drives-show-up-as-removeable-media
Bu sayfadaki çözümü deneyin. -
O sayfadaki çözüm ingilizce, türkçe olarak görüntüledim ancak ne olduğu belirsiz bir türkçe var. Anlayabildiğim kadarıyla adımları denemek istedim ama hiçbir adım gerçekleşmiyor.
Bir çözümü olan var mı? -
Arama kısmına cmd yazıp komut istemini yönetici olarak çalıştırın."devmgmt.msc" yazıp Enter'a basın.
Disk sürücüleri kısmından çıkarılabilir olarak gözüken sürücülere sağ tıklayın ve özelliklere girin. Konum : Bus Number x(sayı) yazar. Bu sayıyı not edin.
Yönetici olarak çalıştırdığınız cmd'de:
reg.exe add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\Parameters\Device” /f /v TreatAsInternalPort /t REG_MULTI_SZ /d x
komutunu girin. Sondaki x kısmına Bus Number'daki numarayı yazmalısınız. -
Sorun kısmen çözüldü. Şöyle ki, bir tane disk sağ altta kalıyor. Hangisini yaparsam o gözükmüyor ama diğeri kalıyor. İkisini birden yazınca yine de 1 tanesi kalıyor. -
Bu arada harddisklerden birisi gpt diğeri mbr.. Ama ikisi de hala sağ altta gözükebiliyor. Windows ile ilgili g0ncelleştirmeler devam ediyor şimdi. Belki ondan sonra düzelir bu durum..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
3 yıl olmuş ama yine de arayan olabilir... Eğer Asus anakartınız var ise yöntem şu: Bios'a girin. Advanced kısmından sata configuration kısmına girin. O çıkarılabilir gözüken harddisklerin bağlı bulunduğu sata portunun altında hot plaug kısmını Disabled yapın. Kaydet ve çık durum düzelmiş olacak. Diğer anakartların biosunda da benzer bölümlerin yerine gelin, aşağı yukarı aynıdır.
-
Sayende çözüme ulaştım. Emeğine sağlık...
-
Yardımcı olabildiğime sevindim..
-
Bunun gigabyte b550 için olanı var mı aradım taradım biosu bulamadım bu menüyü ?
-
Settings>IO Ports>Sata Configuration içinde olabilir..
-
Çok teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
3 yıl olmuş ama yine de arayan olabilir... Eğer Asus anakartınız var ise yöntem şu: Bios'a girin. Advanced kısmından sata configuration kısmına girin. O çıkarılabilir gözüken harddisklerin bağlı bulunduğu sata portunun altında hot plaug kısmını Disabled yapın. Kaydet ve çık durum düzelmiş olacak. Diğer anakartların biosunda da benzer bölümlerin yerine gelin, aşağı yukarı aynıdır. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X