Şimdi Ara

sata dvd ile ide dvd birlikte takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda gigabyte 870 serisi anakartım var hd sata ve 1 adet lg ide (pata) dvd writer'ım var
    1 adet te lg sata dvd writer aldım sata power kablosu ve sata data kablosunu temin ettim ve bilgisayara bağladım önce bilgisayar hiç açılmadı psu yu resetledikten sonra açıldı fakat yeni taktığım sata dvd writer dan dumanlar çıktı.(yani yandı)
    1-dvd writerı takmadan önce herhangi bir ayar yapmalımıydım.
    2-ide dvd writer ile sata dvd writer birlikte kullanılamıyor mu acaba?
    3- sata power ve sata data kablosunu doğru bağladım çünkü ters bağlanmaması için ikisindede tek taraflı çentik var.
    4-sorunun ne olduğunu bana bildirmenizi rica ediyorum ilginize şimdiden teşekkür ederim.

• Sata power kablosunun ters takılması veya temassızlık yapması sonucu bazen bu tip yanmalar meydana gelebiliyor.
    IDE veya SATA olsun anakartında kaç tane giriş varsa o kadar cihaz kullanabilirsin.
    Tabiki güç kaynağın yeterli gücü sağladığını varsayıyorum.
  • sata power kablon direk psu danmı geliyor yoksa çevirici ile molextenmi alıyorsun? çevirici kabloyu molexe ters takabildiysen ondan yanabilir. onun haricinde ayarla veya diğer bileşenlerle alakası olamaz. ide dvdrw ile takılabilir gayet tabi.
  • cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim;
    Hem psu yatakılan beyaz kablo hemde sata kablosu tek yönlü olduğu için güç kablosunu ters takma imkanı yoktur,data kablosuda hakeza öyle ters takılmıyor,acaba ben bunların haricinde bir hatamı yaptım?bilgisayarda 2. bir ide dvd writer olduğu için böyle bir yanma olurmu?onun için bir ayar yapmalımıydım,yoksa aldığım dvd writer damı bir problem vardı?Ayrıyeten psu 480 watt ve sata powerı psu dan gelen beyaz kablolara bağladım
    Ürünü internetten almıştım sitesine incelenmek üzere geri gönderiyorum yukarıda verdiğim bilgiler ışığında kullanıcı hatası deyip yanmış ürünü bana geri gönderirlermi? eğer yeni bir ürün gönderirlerse onu takarken ekstra dikkat etmem gereken bir durum varmı?Lütfen enkısa zamanda beni bilgilendirmenizi rica ediyorum. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurdem168 -- 15 Aralık 2010; 12:33:28 >
  • Beyaz kabloya hafif zorlamayla kabloyu ters takabilirsin. :)

480 watt olan psu'da sata için en az 2-3 tane çıkış olması gerekir. Bunlar yoksa o psu 480 watt değil 200-250 wattlık psu'dur.
    Ürünü takarken dikkat etmen gereken birşey yok. Güç ve data kablosu takman yeterli.
    Sata dönüştürücü kablosunda sıkıntı olabilir yenisini almanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.