Şimdi Ara

SATA HARDDİSK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bilgisayar öğretmeniyim ve okulumdaki bilgisayarların biri hakkında bir sorunum var. Daha önce XP yüklenerek gelmiş olan yeni bir bilgisayar SATA 40 GB SEAGATE diske sahip.Windows XP de explorer sorunları yaşandığı için sistemi tekrar yükleyeceğim ancak XP CD sini boot edip yükleme hazırlıkları esnasında yükleme yapacağı diski ararken sistemde herhangi bir disk yok diyor. Ancak setup tan kontrol ettiğimde disk görünüyor ve sistemi diskten başlattığımda eski xp yi açıyor. Nasıl yapıp bu sistemi yenileyeceğim anlayamadım SATA DİSK e sahip arkadaşlarım çözüm yolları üretirlerse çok sevinirim

• board ne makinedeki? sata disketi varsa ön yukleme yapman gerekiyor olabilir bu da anakartın modeline göre değişiyor.
  • Anakart ASUS ama tam modelini hatırlamıyorum
  • Bilgisayar için SCASI sürücülerini yükleyip yüklemeyeceğini soran ekran geldiğinde içinde SATA sürücüleri olan disketi bilgisayara takıp tanıtman lazım.
  • Kardeş bizde de oldu. Diğer arkadaşın dediği gibi anakarttan olan bir sorun. Artık yeni çıkan anakartlarda böyle sorun yaşanmıyor. Büyük ihtimal senin bilgisayarın anakartı eski tip olduğu için SATA harddiskte sorunn verdi. RAID disketini kurmalısın. Yani bir anlamda anakarta SATA hardiski tanıtmı oluyorsun. Bildiğim kadarıyla F6 gibi bir seçenek gelmesi lazım o zaman basıp RAID disketini takıp tanıtman gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin.........
  • Bu tanıtım disketini nerden temin edebilirim elimde yok çünkü
  • Kardeş Harddisk markasını googleden arat. Oradan bulduğun harddiskin RAID özellikli driverini indir. Biraz uğraştırır ama buna mecburuz. Zaten bir disketlik bir driver.Anakart cd sine bak belki oradan da yapabilirsin.Kolay gelsin......
  • quote:

Orjinalden alıntı: r_korkmaz44

Kardeş Harddisk markasını googleden arat. Oradan bulduğun harddiskin RAID özellikli driverini indir. Biraz uğraştırır ama buna mecburuz. Zaten bir disketlik bir driver.Anakart cd sine bak belki oradan da yapabilirsin.Kolay gelsin......

Bu şekilde anakarta ait sata (SCSI) sürücüsünü bulduktan sonra (birkaç yerde , her anakarta uygun sürücülerin olduğunu okumuştum ama denemediğim için emin değilim) bu sürücüyü diskete çekin. Windows XP kurulumunun en başında mavi ekranın altında "3.parti bir scsi sürücüsü yüklemek isterseniz f6'ya basın" şeklinde bir uyarı olur. Bu uyarı ekrandayken f6 tuşuna basın. Kurulum devam edecek ve birkaç saniye sonra listeden donanımınızı seçin gibi bir seçenek çıkacak ve büyük ihtimalle alltaki listede "Aygıt yok" yazacak. Bu ekranda da altta "S=ek aygıt belirt" yazar. S tuşuna basarak disketi takın ve disket içinde bulunan sürücüyü kurun. Artık windowsu kurmaya devam edebilirsiniz.
    Umarım sorununuz çözülür...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.