Merhaba benim 250gb samsung sata harddiskim var bu harddisk windows professional işletim sistemi kurulu olan bilgisayarımda düzgün çalışıyordu yakın zamanda format attım ve hiç sorun çıkarmadan çalışıyordu. windows updatelerden sp2 update i geldi bende yükledim ama yükledikten sonra harddiski tanımadı bilgisayr tanımadığı dediğim açmaya çalıştığımda harddiski bana biçimlendirme uyarısı verdi içinde çok fazla ve çok önemli bilgiler var yoksa tekrar format atardım harddiske lütfen yardım edin...
Xp kullanıyorsun Sanırım Xp İşletim Sistemini Takarak Onarmadan Bahsediyorum.
O cd takarak onarma sadece windowsun yüklü olduğu yere yapılıyo diye biliyorum benim bu diğer ayrı bi hdd sadece belgelerim var bunun içinde.
xp cdsini tak ve kurulum ekranında r tuşuna bas msdos ekranında geldiğinde onarmak istediğiniz hdd d ise chkdsk d: /p /r yaz entere bas ve dsürücüsünü tarasn cye de aynısını yapman gerekli kolay gelsin
onarma yapmayı denedim ama şöle bir hatayla karşılaştım "Birimde bir yada birden çok düzeltilemez sorun var görünüyor." şimdi ne yapmam lazım ?
Forumda veri kurtarmayı arat.Sanırım windows sana bir yamuk yapmış.Birde çalıştırılabilir linux cdleri vasıtasyıla disklerinin içini okumayı deneyebilirsin.Onlarlada okuyamazsan.Başka bir pc ye ve iyi bir veri kurtarma yazılımına ihtiyaç olacak demektir.
hepinize ayrı ayrı teşekkürler şimdi yeniden biçimlendirdim harddisk i bakalım veri kurtarma işe yarıcakmı.
keşke biçimlendirmeden başka pcye bağlayarak kurtarmaya çalışsaydın veri kurtarmak pek kolay değil kurtarılan verierde bozulmalar oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: adem81
keşke biçimlendirmeden başka pcye bağlayarak kurtarmaya çalışsaydın veri kurtarmak pek kolay değil kurtarılan verierde bozulmalar oluyor
Adem haklı ne olur ne olmaz sen yanına bir bardak soğuk su da al Bende Linuxla veri kurtarma üstüne dersleri hazırlasam iyi olacak.Windowslar kurulu satalardaki hatalar bu ara çoğaldı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme