Şimdi Ara

SATA HD işletim sisteminde gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    -Asus K8V Deluxe anakart kullanıyorum.
    -Seagate 1 TB 7200 Rpm Sata2 NCQ 32 MB Sabit Disk (ST31000528AS) aldım ve bunu gerekli bağlantı kablolarıyla bilgisayar kasasına monte ettim.
    -Windows XP Sp3 kullanıyorum işletim sistemi 120 gb lık eski tip bir ide HD üzerinde kurulu,
    -Yeni sabit diski sadece depolama amçlı kullanmak istiyorum (yani işletim sistemi bu hd'e kurulmayacak) ancak bunu sisteme nasıl tanıtılır bilmiyorum.
    -Araştırma yaptım ancak sadece SATA HD'e XP kurulumu gibi başlıklar altında bazı açıklamalar var bu tür HD'lerin depolama amaçlı kullanımıyla ilgili bilgi bulamadım.
    -Bu HD i işletim sistemi tarafından nasıl görülebilir hale getirebilirim?? Bilgisi olanlardan yardımbekliyorum...

• jumper?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

jumper?

jumper ile ilgili bişi yapmadım, bağlantı kablolarını aldığım bilgisayarcı bişi yapmama gerek olmadığını söyledi ama nereye takıcam acaba resimdeki gibi mi olması lazım?

SATA HD işletim sisteminde gözükmüyor
  • http://www.seagate.com/staticfiles/support/disc/manuals/desktop/Barracuda%207200.12/100529369b.pdf

açıklamalar yazıyor nereye bağlıcağın konusunda jumper ı
  • çalıştıra diskmgmt yazıp diskmgmt'i açınız. Diskin orda görünmesi lazım sağ tıklayıp harf atamanız veya formatlamanız gerekiyor. Orda da görünmüyorsa jumper ile deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

çalıştıra diskmgmt yazıp diskmgmt'i açınız. Diskin orda görünmesi lazım sağ tıklayıp harf atamanız veya formatlamanız gerekiyor. Orda da görünmüyorsa jumper ile deneyin.

yardım için teşekkürler çalıştıra "compmgmt.msc" yazarak denedim. Şu anda formatlamaya başladı uzun süreceğe benziyor ama olacak gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: robust

quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

çalıştıra diskmgmt yazıp diskmgmt'i açınız. Diskin orda görünmesi lazım sağ tıklayıp harf atamanız veya formatlamanız gerekiyor. Orda da görünmüyorsa jumper ile deneyin.

yardım için teşekkürler çalıştıra "compmgmt.msc" yazarak denedim. Şu anda formatlamaya başladı uzun süreceğe benziyor ama olacak gibi :)

Rica ederim keşke quick seçseydiniz 0 diske full formata gerek yoktu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.