Şimdi Ara

sata hdd bios görüyor windows görmüyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
37.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dün aldığım 1TB diskime Win 7 kurulumu yapamıyorum. Dün gece epey uğraştım ama sorunu çözemedim. Eski HDD ile PC'yi sadece güvenli modda açabiliyorum. Onun dışında Windows açılış sayfasına gelmeden restart yapıyor PC. Bios görüyor, güvenli modda PC'yi açtığım zaman aygıt yöneticisinde her iki HDD görülüyor ama Bilgisayarıma girdiğimde 1 TB olan dahili HDD'den iz bile yok. O diske nasıl kurabilirim Win 7?
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

quote:

Orijinalden alıntı: jimpestu

Yok Vİrus namına Hiçbişi yok bu henüz bilmediğimiz yeni bi problem sanırım nette hiç bir yerde çözen yok.

İsimlendirmeyi denediniz mi? Belki isimleri çakışıyor olabilir aynı sorun benimde başıma geldi (C: D: gibi isimler yani) çakışıyormuş meğerse ondan windows görmüyordu.

Çözüm: Windows7'de: Başlat/Bilgisayarım/Sağ tık/ Yönet/Disk Yönetimi/Burada görünen fakat bilgisayarım'da görünmeyen HDD'ye ''Sürücü harf ve veri yolu değiştir'' i tıklayarak yeni isim vermek. Diğer windowslarda da bu şekilde çözülüyor belkide sorununuz bundan kaynaklanıyor olabilir.

teşekkürler arkadaşım dedigin gibi yapınca oldu ama harf değiştirmedimde windows 7 de oyle bişey yok sanrım dedigin gibi bi menu yada ben bulamadım yeni basit birim sectim ilerleyince cıktı bilgisayarımda thanks

• Konu eski olmasına rağmen Google aramalarında ilk sırada çıktığı için ben de bir şeyler yazmak istiyorum. Bilgisayarımda iki tane hdd var. biri 40 gb ide hdd, diğeri 500gb sata hdd. Sata hdd nin içinde çok önemli bilgilerim yer aldığı için depo olarak kullanıyordum. 40 gb ide hdd yi de sistem için kullanıyordum. İki gün önce 40 gb hdd bozulunca gidip yenisini aldım ve windows8 kurdum. Windows 8 kurmuş olmama rağmen depo olarak kullandığım 500gb hdd görünmüyordu. Bios görüyor ama Windows başlayınca görünmüyordu. Araştırmalarım sonucunda nasıl görüntülediğimi aşağıda anlattım. Kolay gelsin.

Başlat menüsünden Windows explorer (sarı renkli klasör) tıklayın. Açılan pencerede sol tarafta bulunan bilgisayarımı sağ tıklayın, yönet (menage) tıklayın, açılan pencerede depolama (storage) bulun, disk yönetimini (disk menagement) tıklayın. Sayfanın orta alt kısmında disk0 - disk1 ve cd-rom görüntüleyeceksiniz. Disk0 sistemin kurulu olduğu harddisk. Disk1 ikinci harddiskim yani sata hdd. Bu Disk1 yazan hdd yi sağ tıklayıp import foreign hdd tıklayıp bekliyoruz ve hdd miz artık Windows sistemimizde görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skyl

Harddiskinden nasıl diyebilirim bilmiyorum takılıyor gibi sesler geliyormuydu ?
    Tık tık tık falan gibisinden

Evet Tık tık sesler geldi HD yi artık görmüyor.

Daha öncede başıma gelmişti Sata elektrik ve Sata data kablosunu değiştirmiştim hallolmuştu.

Sistemimde 2.HD var 1.Sistem (C:) 80.GB IDE ---- 2.HD Depo (D:) 1.TB SATA

Bios da 1000.GB olarak SATA HD Görüyorum Windows altında Yönet bölümünde hiçbir şekilde gözükmüyor. (Okunamaz,0,1 vs)
    HD yeni değil zaten kullanıyordum bir senedir 7-8 ay önce gene problem olmuştu kablo değiştirip halletmiştim.
    Bundan öncede 500GB HD de buna benzer problem olmuştu o zaman Yönette gözüküyordu o zaman "Find and Mount" programıyla
    dosyaları kurtararak format atmıştım. O HD de bir kerede 500GB yi 64MB görmüştü Hiren BooT CD ile Seagate Aracı ile normale
    çevirmiştim.
    Şimdi olay diğerlerinden farklı tek benzerlik kablo değiştirdiğim zaman ama bu sefer oda yemedi.
    XP Pro kullanıyorum konuyla ilgili başka bilgisi olan varmı.

Lütfen bilgisi olan varsa cevap yazsın bu konuda çok acemi değilim zaten yukarıda yazan cevaplar konusunda bilgiliyim.
    Başka önerisi olan varsa yazarsa iyi olur.

Şimdilik ÇÖZÜLDÜ : Başka SATA Girişine Yeni bir SATA Data kablosu buldum taktım artık görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mak123 -- 21 Aralık 2013; 1:54:17 >

• Benim pc de duzgun calisiyordu sonradan ne olduysa actim pc yi boot yaparken surekli reset atiyordu basit birsey bunlar sorunu cozmek icin bios ekrana geldim primary ide master olarak sabit disk goruyor.onyuklemeyi hdd yerine cd-dvd yaptim ve format ekranina geldim win xp format ekraninda hard disk yok diyor win 7 ve win 8 format ekranindada ayni sorun var simdi ne yapcam gidip yenisinimi aliyim asla yenisini almam eger birsey biliyirsaniz lutfen yazin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun aleykum arkadaslar ben bizim ordakı internet cafedekı bılgısayarlara format atıyorum bır kasa geldı format ıcın cd yı taktıgımda okumuyordu bıos da ılk basda cd rom olmasına ragmen ilk acılısda okumuyordu sonra bende harddıskı aldım baska bılgısayara taktım orda format(win8) attım tekrar eskı bılgısayarı taktıgımda harddıskı okumadı bıosta gozukuyor ama gerısınde error:has been detected boot falan yazıyor ilerlemiyor ama harddsıkı baska bılgısayara taktıgımda goruyor sıkıntı yok ama asıl eskı bılgısayarına takıtıgımda aynısı oluyor lutfen bılen bırısı yardımcı olabılırmı tesekkur ederım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yozgatlee66 -- 12 Ocak 2015; 20:00:04 >
  • Merhaba arkadaşlar. Konu çok eski, fakat şu an yaşadığım bir problemi buraya yazmak uygun göründü.

Windows 10 kullanıyorum. 256gb bir SSD var windowsum onda yüklü ve sorunsuz olarak açılıyor. Fakat 2 tb Seagate HDD var onu windows görmüyor. Diski biostan görebiliyorum, ama windowsta çıkmıyor.

Bundan önceki cevapları okudum dolayısıyla benim sorunumun çözümünü göremedim. Aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini taradım defalarca, disk yönetiminde hala hdd görünmüyor. Dokununca titreşip çalıştığını hissedebiliyorum, dediğim gibi biosta da görebiliyorum.

Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.

EDIT: Sorunu çözdüm kendim arkadaşlar. Bios'tan SATA configuration'ı AHCI'den IDE'ye değiştirince çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antropoet -- 19 Nisan 2020; 18:2:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.