Şimdi Ara

sata hdd bios görüyor windows görmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
37.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar sata harddisk aldım fakat biosta gördüğüm şey windowsta çalışmıyor...ide harddiskim var ondan açıyorum windowsu bakıyorum harddisk yok.biosta gördüğüm şey windowsa gelince yok oluyor..yardım lütfen.

• sorun çözüldü arkadaşlar...raid le alakam olmadığı halde via raid tool u yükleyince windows gördü harddiski...
  • Harddiskinden nasıl diyebilirim bilmiyorum takılıyor gibi sesler geliyormuydu ?
    Tık tık tık falan gibisinden
  • hayır. noldu ?
  • Aynı sorun bende var İDE harddiski takıyorum bir problem yok ama SATA'yı takıyorum BİOS görüyor windows açılmıyor
  • Bende Aynı Sorunu Windows7de yaşadım arkadaşlar yokmu çözebilen bunu ya ?
  • disk yönetiminde görüyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UEFI BIOS SSD'yi Görmüyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum Evet.Sİstemim İde Hdd de kurlu.Fakat Pc ye 2.hdd olarak sata2 1tb hdd takıorum malasef disk yönetiminde ve biosta görünüyor fakat windows7 de disk görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimpestu

Dostum Evet.Sİstemim İde Hdd de kurlu.Fakat Pc ye 2.hdd olarak sata2 1tb hdd takıorum malasef disk yönetiminde ve biosta görünüyor fakat windows7 de disk görünmüyor.

sıfır mı peki ?

bi arkadaş sıfır diski görmüyor demişti de... diskte önce bölüm oluşturup biçimlendirmeniz gerekir görmek için... Sıfırsa şayet
  • Değil ya malesef.İçi hd Film Dolu o yüzden bişi yapamıorum.Oysaki anakartımda 2009 model sağlam bi anakart.
  • quote:

Değil ya malesef.İçi hd Film Dolu o yüzden bişi yapamıorum.Oysaki anakartımda 2009 model sağlam bi anakart.

Virüs bulaşmış olabilir mi ?
    Benim flash diske virüs bulaştığında çıkarıp tekrar takarsam görünmüyordu da...O aklıma geldi...

Autorun virüsü...

Ama senin durumunda alakası olabilir mi ... Olsa da nasıl giderilir sorun şimdilik bir fikrim yok... HDD bende olsa bişeyler denerdim ama
  • Yok Vİrus namına Hiçbişi yok bu henüz bilmediğimiz yeni bi problem sanırım nette hiç bir yerde çözen yok.
  • quote:

Yok Vİrus namına Hiçbişi yok bu henüz bilmediğimiz yeni bi problem sanırım nette hiç bir yerde çözen yok.

İsimlendirmeyi denediniz mi? Belki isimleri çakışıyor olabilir aynı sorun benimde başıma geldi (C: D: gibi isimler yani) çakışıyormuş meğerse ondan windows görmüyordu.

Çözüm: Windows7'de: Başlat/Bilgisayarım/Sağ tık/ Yönet/Disk Yönetimi/Burada görünen fakat bilgisayarım'da görünmeyen HDD'ye ''Sürücü harf ve veri yolu değiştir'' i tıklayarak yeni isim vermek. Diğer windowslarda da bu şekilde çözülüyor belkide sorununuz bundan kaynaklanıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxthon -- 10 Aralık 2009; 15:09:26 >
  • malasef oradada geçersiz diyor ve işlem yapmıyor.Fakat bunu bana veren arkadaşım şimdi kendi bilgisayarına 2.hdd olarak 1tb sata2 yi takınca ondada aynı problem olmuş ve XP kullanıyor.Garip bi olay çözemedik.Veri kurtarma programları diskin içini okuyor ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skyl

Harddiskinden nasıl diyebilirim bilmiyorum takılıyor gibi sesler geliyormuydu ?
    Tık tık tık falan gibisinden

AYNI PROBLEM BENDE DE VAR XP DE ÇALIŞIYOR FAKAT WİN7 DE ÇALIŞMIYORDU. SORUN KABLADAYMIŞ DEĞİŞTİRİNCE DÜZELDİ.
  • Bendede ayni sorun var bios taniyor harddiskini windows tanimiyor.

disk yönetiminde harddiskim görünmüyor.

acil yardima ihtiyacim var.

Ayrica eger bu bozuk harddiskimin kabolus motherboarda takili ise , windows 10 .- 15 dakika gec aciliyor , WINDOWS 7 kullaniyorum nolur yardim edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerseyCokGüzelOlacak

Bendede ayni sorun var bios taniyor harddiskini windows tanimiyor.

disk yönetiminde harddiskim görünmüyor.

acil yardima ihtiyacim var.

Ayrica eger bu bozuk harddiskimin kabolus motherboarda takili ise , windows 10 .- 15 dakika gec aciliyor , WINDOWS 7 kullaniyorum nolur yardim edin.

aynı sorun win 7 500 gb hardiskimi görmüyorbios sorunsuz görüyor
  • Windows XP'de böyle bir problem yaşadım. Aşağıdaki adımları uygulayınca problem halledildi Allah'ın izniyle...

01) Masaüstündeki "Bilgisayarım" üzerine sağ tuşla "Yönet" tıklayın.
    02) "Bilgisayar Yönetimi - Depolama - Disk Yönetimi" bölümünün sağ menüsündeki disklerden görünmeyenin (bendeki "Disk1") sağ tuşla "Yabancı Diskleri Al" seçin.

1-2 saniye sonra geldi bende. İnşallah sizlerin de problemi çözülür. (Hala çözülmediyse tabii ki)
  • Bende böyle bir sorun yaşadım.Bios yeni Sata mı görüyordu XP görmüyordum.Sorunu mu şöyle giderdim.Bilgisyarım sağ tuş çıkan menüden yönet seçtim.Karşıma çıkan menüden Depolamayı seçtim.açılan bölümden Disk yönetimini seçtim.HDD orada görünüyordu fakat herhangi bir sürücü atanmamıştı bende üzerine gelerek sürücü ismi atadım.Sonra da biçimlendirdim ve sorunum haloldu.

Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar bende bugün yeni 1 TB HDD aldım. Aygıt yöneticisinde görünüyor fakat bilgisayarımda gözükmüyor. İşletim sistemim WINDOWS 7. Disk yönetiminde gözüküyor çevrimdışı oalrak. Çevrim içi yaptım fakat biçimlendirmeyi yapamadım. Nasıl yapılcak bi yardım ederseniz çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.