pcmde bir IDE samsubg 80gb hdd var ben yeni bir hdd daha aldım ama bu sata bağlantı birimli samsung 80gb 7200rpm ana kartım gıgabayte i865 hem IDE hem SATA bağlantıyı destekliyor ama ben sata hddyi bir türlü çalıştırtamadım bağlantıları tam ve eksiksiz yapıyorum IDE olanı mastır SATA olanı slev yaptım kasayı açıyorum1 saniye bile geçmeden kapanıyor SATA yı çıkarıyorum çaılışıyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum teşekürler
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Disk Yönetimi
Burdan sata diski aktifleştirebilirsin birde biostan sata diski yada açılırken çıkan uyarılardan sata diski görebiliyormusun? görüyorsan Disk yönetiminden aktif etirebilirsin kolay gelsin..
sata diski taktığım zaman pc hiç açılmıyorki nasıl aktivleştiricem güç yetersiz kalabilirmi diye düşündüm ama 550v aspire güç kaynağım var 120ytlye aldım e ana kartımda gıgabayte i865pro 775pin onuda 2 ay önce 140 ytlye aldım sorun nerde anlamıyorum
dostum senin anakartın asus u bende var ilk başlarda bende bu sorunu yaşıyordum.bir IDE bir SATA çalışmıyordu. anakartın kitapçığına bak. orda ide hdd yi hangi slota bağlayacağın yazar.ben bu şekilde hallettim olayı sorunsuz çalışıyor şu anda...
sanırım sorun bağlantı değil az önce başka bir arkadaşın sata hddyi bağladık tıkır tıkrı çaıştı hiç sorun yok ama bendeki 80gb samsungu takınca kasa bile açılmıyor ama aynı 80gb sata hdd satın aldığım arkadaşta çalışıyordu ben bunu çözemedim
çok karmaşık bir durum çözebilecek arkadaşa helal olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme