Şimdi Ara

sata hdd kurulum yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar XP SP1 yüklü ve GİGABYTE GA-8IP100G i865PE D-DDR SOUND+LAN 8X anakarta sahip bilgisayarıma Seagate 200 GB 7200 NCQ SATA 8MB ST3200826AS IDE model hdd takmak istiyorum
    forumda yaptığım aramalarda windows yüklenirken yapılacak işlemlerden bahsedildiğini okudum.
    öncelikle sormak istediğim:
    1- sata hdd yi windowsa tanıtmak için format mı atmam gerekiyor?
    gerekmiyorsa yapmam gereken işlemleri adım adım (hiçbirşey bilmediğimi farzederek) anlatabilir misiniz?

çok zor birşey mi istiyorum bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım var
    cevap ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim

ek soru :
    sata hdd'de 3 giriş var fakat bende sadece anakartın verdiği sata kablosu var
    satayı kullanabilmem için başka kabloya ihtiyacım var mı? ( power kablosu vs. gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judge_of_nights -- 15 Şubat 2006 21:26:38 >

• Pc yi CD den BOOT etmek için ayarlayın. CD den boot etmeye başladıktan sonra,ekranın altında “Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver” yazısını görünce F6 tuşuna birkaç defa basınız . Her zaman 1 kere basmak yemeyebilir.

Daha sonra çıkacak olan ekranda "S" seçeneği ile yeni bir aygıt yükleyeceğinizi belirtin. Sizden A sürücüsüne (Floppy) gerekli sürücülerin olduğu disketi yerleştirmenizi ve "Enter" tuşuna basmanızı isteyecektir. Bazen size bir sürücü,bazen de birden fazla sürücü listesi çıkabilir. (... drivers for W2K,...drivers for Win XP ) uygun olanını seçip devam edin. Eğer bağlantılar doğru ve aygıtlarınız sağlamsa diskinizi görecektir. Kurulumun diğer işlemleri normal IDE Diske kurulum ile aynıdır.

İhtiyacınız olan dosyalar: Anakart Destek CD içindeki SATA sürücülerini bir diskete koymanız gerekmektedir. CD içinde "Drivers " bölümü içindedir. Mesela, ASUS P4PE de "Drivers->Promise" klasörü. Klasör içinde "txtsetup.oem" isminde bir dosyanın olması gerekmektedir. İşletim sistemi kurulumu sırasında bu dosyaya bakıyor.
    BU İŞLEM TAMAMEN YENİ BİR XP KURULUMU İÇİN YAPILMAKTADIR. ESKİ HD İNİZDEKİ XP YE ULAŞILAMIYACAK ANCAK İDE HD İÇİNDEKİ BELGELERİ VS KULANA BİLECEKSİNİZ...İDE HD ÖNEMLİ DOSYALARINIZ VARSA BU DOSYALARI KAY DETMENİZ TAVSİYE OLUNUR..
    NOT: Her anakart için aynı yerde olmayabilir bu dosyalar. Gigabite anakartın ga-8ıpe1000mk modelinde other/siI/si3112/si3112 içerisinde yer alıyor bu dosyalar. Muhakkak txtsetup.oem dosyasının olması gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüküm -- 15 Şubat 2006 0:18:33 >

• anakart cd sinden boot edersen sata driver disketi oluşturabilirsin. daha sonra arkadaşın söylediği yolu takip et
  • peki 2. sata diski bağlarken de tanıtmak gerekir mi
    window xp 1. harddiskte yüklü
  • xp ye anakartın chipsetini raid driverini falan yüklediysen gerek yok
  • bi soru daha arkadaşlar :

satayı kullanabilmem için başka kabloya ihtiyacım var mı? ( power kablosu vs. gibi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: judge_of_nights

bi soru daha arkadaşlar :

bendede sata var 1 kablp anakarta bağlanıyo bide power kablosu var o kadar
  • sata kablom var hocam
    güçkaynağından şuan kullandığım pata hdd'ye giden kabloda bi tane de açıkta kalan yedek kablo var
    fakat bu yedekte kalan kablonun girişi sata hdd'ye uymuyor ki?

bunun için arakablo mu almalıyım?
  • Sata HDD'ye 2 tane kablo takıyorsun. Bir tanesi kalın olan power kablosundan çekiyorsun. Diğeride anakarta taktığın data kablosu. Başka kablosu yok.
  • sata kablom var hocam
    güçkaynağından şuan kullandığım pata hdd'ye giden kabloda bi tane de açıkta kalan yedek kablo var
    fakat bu yedekte kalan kablonun girişi sata hdd'ye uymuyor ki?

bunun için arakablo mu almalıyım?
  • anakart kutusundan sata power kablodu çevirici çıkması lazım çıkmadıysa bir yerlerden bir tane edin yoksa kasandaki power olmaz
  • ok onbaşım yarın o kabloyu alcam
    gelişmelerden yarın akşam haberdar ederim yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim
    iyi geceler
  • arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
    hard diski başarıyla taktım
    şu anda biçimlendirme yapıyor
    bilgiyi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.