Şimdi Ara

XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sempron 3000+
    Asus K8n
    ve 512 ram twin

30 gblık ide hdd vardı pcde. 160 gb lık samsung sata HDD aldım. Taktım ve pc yi actım. ilk ideden boot etti. sonra windowsta hdd formatladım. kapadım sonra boot seceneklerinden degiştirdim ve 160 lık sataya xp yuklemek isterken donup kalıyor. cd den yuklemek icin tusa basın kısmından sonra kalıyor. 30luk ideyi çıkardık, xp yi yukledik bu seferde açılışt a 3 tane xp boot seçenegi cıkıyor. 3. kere tekrar etti ilk kurulum başlangıcında sonra kuruluma geçti. ve xp kuruldu. her açlışta 3 boot çkıkıyor. sonra tekrar xp kurdum ve kurmadan önce ntfs de biçimlendirdim. kuruldu hala 3 boot seçenegi çıkıyor.

1- 3 kere boot seçnegini nasıl gideririm
    2- ide hdd takıldıgında hep 30luk ideyi ilk boot olarak seçiyor. satayı biostan yapmama ragmen firts master ide ide oluyor. third master ide ise 160 lık disk oluyor bir turlu satayı first ide master yapamadım.

• boot.ini dosyasını bulup gereksiz bootları silmeyi dene.
    kolay gelsin....
  • Bence ide kablolarını kontrol et...
  • 30 luk hdd yi çıkartıp yeniden Xp kurmalısın. bu sayede hem temiz bi xp in olur hem de 3 tane boot tan kurtulursun. 3 boot oluşmasının sebebi senden kaynaklanıyo olabilir. çünkü xp ilk kurulum dosyalarını kopyalayıp restart yaptığında ekrana yine CD'den ön yükleme için bir tuşa basın mesajı gelir. bu mesajı görünce hiçbir tuşa basmadan sistemin kendi kurulumuna devam etmesini beklemelisin. bi tuşa basarsan ikinci bi kurulum işlemi yapar çünkü. Eğer 160 lık diskten boot etmek istiyorsan, bios ta boot seçeneklerine gelip 1. disk olarak 160 lığı göstermen yeter. kolay gelsin.
  • fakat soyle bir durum var. ilk kurulumda bunu yaptı ve ben terar herseyi silip tek 160 HDD ile baştan kurdum yavaş formatla ntfs şekline biçimledim. ama kurdugumda tekrar 3 boot gorunuyordu.

biosun ilk menusunde first ide master second ide master bolumu bos. ancak third ide masterda 160 lık HDD var bunu nasıl firts yaparım. yapıyorum olmuyor.
  • 1 sorunun cevapı bilgisayarıma sag tuş özelikler de sonra gelişmiş gel ordan başlangıc kurtarma secenegin den 3 tane acma alanın tek boot dusurusun
    2. sorunun cevapıysa diskinde sorun aolabilir
  • hdd de nasıl bir sorun olabilirki. sorunsuz fotmat atıp sorunsuz işlem yapılabiliyor. hatta windows bile kurdum. tek sorun anakartın third master olarak gormesi. acaba anakartta sata ide için jumper varmı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    HDD VE SATA - PATA DVD RW | İST.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ide hardiske öncelik veriyor bazı modeller. Bios update edebilir veya 30 gb hardiski secondy master yapabilirsin. ama bence 160 lık hdd komple format at tekrar biiçimlendir sonra sistem kur. her işlem bittikten sonra 30 luğu takıp devam et. ama sisteme takılı ağır bir hardiskin sistemini yavaşlatıcağınıda unutma ben senin yerinde olsam o 30 luğu takmazdım makineme
  • evet 30 lugu takmayacam zaten makineye geregide yok zaten 160 lık bile fazlasıyla yeter.

diger olay ise ide hdd takılı degilken bile third master olması satanın. benim kafamı karıstıran olay bu aslında. sadece sata 160 lık varken bile third master ide olarak geciyor first ve second boş görünüyor. first e atamak istedigimde ise olmuyor.
  • third master olarak çalışmasının bir sakıncası olmaması lazım.Sadece biostan "boot sequence" te en başa sata harddiskinin olduğu portu gösterebilirsen sorun yok.

Diğer sorunun ise 3 tane boot seçeneği çikmasını c:\boot.ini dosyasını notepad ile açıp gereksiz satırları silerek halledebilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.