Okula 20 tane yeni bilgisayar aldık, birini güzelce kurup Ghost ile imajını aldım. Kurulu sata2 diski çıkarıp diğer bilgisayarın Sata 1 portuna taktım, kendi diskini Sata2 portuna. Windows açıldı diski ikiye bölüp formatladım, ikinci bölüme imaj dosyalarını kopyalayıp kurulu diski çıkardım. Gost ile açıp imajı yükledim ancak birtürlü boot etmedi. Sorunun ne olduğunu anlayamadım... Bilenler yardım lütfen.... İlginç olan windows kurulu bilgisayara aynen imaj yüklediğimde onu boot etti. Boot etmeyen bilgisayara sonra Windowsta kuramadım, sata sürücüyü de yükledim hdd yi gördü dosyaları kopyaladı yeniden başlayınca kura dahi giremedi, boot hatası veriyor.. Bilgisayarlarda optik sürücü de yok tek tek kurmak zor olacak...
ghoslta imjını aldığın diskle kurduğun diskin boyutları aynı değilse veya disk fortmatları (fat32 ve ntfs) farklı ise böleyle birsorun olabilir gibime geliyor.
hepsi aynı 80gb samsung sata2, sanırım boot sectore bişeyler oldu 3 tane denedim şimdi üçüne de normal windows bile kuramıyorum. diğerlerine windowsu kuruyor...
Harddisklerin önyükleme bölümleri ile ilgili bir sorun vardır. Zaten eğer birebir aynı konfgigürasyon yoksa ghost işine farklı bilgisayarlarda girmeyin.
Sorunlu olanları kurtarmak için ise harddiske fdisk atmanız gerekiyor. Yani tüm partitionlarını kaldırıp yeniden bölüm oluşturmalısınız. Bu sayede windows yüklemesi kendi önyükleme bölümlerini yazsın.
kardeş hepsi aynı bilgisayarların xp kurarken bölümü sildim tekrar oluşturdum yine olmadı. nasıl FDİSK yapabilirim disket satayi görmüyor, sata sürücüsü eklemek gerekiyor galiba. ayrıca windows kur ile bölümü silince yine FDİSK yapmış olmuyormuyum. anlamadım bu işten bişey, fazla kurcalayacak zamanım da olmadı yarım deneyecem herşeyi...
arkdaşlar başka fikirleriniz varsa lütfen paylaşın 3 tane bilgisayar hala boot etmiyor...
sorunlu HDD leri win kurulu pc ye paralel bagla format at ghost pis bi mahluk ben cok cektim mahvediyor satalari NTFS yede düsman o azncak PATA FAT32 de ise yarar
sorunlu HDD leri win kurulu pc ye paralel bagla format at ghost pis bi mahluk ben cok cektim mahvediyor satalari NTFS yede düsman o azncak PATA FAT32 de ise yarar
Çözüm yönteminde haklısın. Ancak Ghost konusunda sana kesinlikle katılmıyorum. SATA SATAII ve Hatta SATA ile RAID0 ile ghost kullandım, hem de defalarca. Tek bir sorun yaşamadım. MBR ile ilgili sorun verebildiği doğru ama bu sorun SATA ile bağdaştırılmamalı.
Soruna gelince. Murat arkadaşın dediği gibi, sorunlu diskleri açılan bir sisteme bağlayın. Windows üzerinden bilgisayarım sağ tık, Yönet menüsüne girin. Çıkan pencerede Depolama altında Disk yünetimini seçin.
Burda paralel bağlı diskinizin bölümlerini tek tek seçip silin. Daha sonra silinmiş kalsın ve yeni bölüm oluşturmadan bilgisayarı kapattıktan sonra diski çıkarıp kendi makinasına tekrar bağlayın. Kurulumu silinmiş bu diskte yeniden deneyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme