Asusun kendi sitesinin forumlarında yazdığına göre bu arıza giderilmezmiş (ilginç cevap burda) ancak PCI SATA kontrol kartı alınması gerekirmiş...
Tabi bu açıklamayı Asusun kendi elemanları veya destek hattı çalışanları yazmıyor, forumda bu arıza okadar dile getirilmişki Asusun ilgisizliği ve ve ürün desteği hikaye olmasından solayı forum üyeleri kendi aralarında tartışıp bu çözümü bulabilmişler, Yani ASUS hikaye olmuş oluyor, Zaten bu son zamanlarda çıkardığı anakartların tamamı hikaye çıktı, bu anakarttan bir öncesi yine ASUStu (P4PE2-X) Aldığımın 14üncü günü bios durup dururken uçmuştu bu anakartıda ondan olmadığından dolayı benden 15USD fark alarak göndermişlerdi... Şimdi ben bu anakartı alıp kafalarındamı kırayım yoksa istanbula gidip makinayı camekandan içerimi atayım, yarın bi PCI SATA kart alıp kullanıcam inşallah olmaz... İşte ozaman Asus belasının benden çekeceği var...
quote:
Orjinalden alıntı: mesuthaksoy
dostum sen indirdiğin biosu söylüyorsun ama ben sana pcnin açılışındaki biosu soruyorum.onun da aynı olduğundan emin misin? Şunu söyleyeyim,internette bu anakart ve sata hdd ler ile ilgili çok yazı okudum.Bir tane bilgi işlemci çalıştığı yer için 56 tane almış aynı karttan ve hepsinde aynı donma sorunu olmuş.hepsine bios update yapmış ve hiçbirisinde sorun kalmadığını yazmış.bunun yanında,sorunu yaşayan başka birçok insan var bu anakartla ilgili..
sen bios update i tam olarak yaptığından emin misin?asus live update ile mi yaptın?bilgisayar açılışında PAUSE tuşuna basarak ekranın en üstündeki bios versiyonunu not et bir kenara,iyice kontrol et yani. bios update olmamış olabilir.
Dostum bu mesajını atlamışım kusura bakma, ama ördükten sonra dediğini, yaptım ve verdiğin linkteki 09 bios sürümünü yükledim ve dikkatimi bişey çekti ha bu arada disket yoluyla yazdırdım biosu asusupdate programıyla değil, dikkatimi çeken konu iosu yazdırdım düzgün yüklendiğinide gördüm ama açılıştaki bios versiyonu değişmedi hala N34B.87.EP.R1 olarak kalıyor, ama biostan baktığımda değiştiğini görebiliyorum hatta asus update programıylada check ettiğimde yani yükleneni görüyor, peki açılışında değişmesi gerekmezmiydi ? sence normalmidir bu?? Ayrıca vermiş olduğun bios sürümünü yükledikten sonrada hddleri denedim yine aynı donma devam diyor ve düzelmedi başka makinada HDTune ve Tuneup 2008 lede taradım bi hata yok bu arada yardımların için teşekkürler..
mrb öncelikle yapman gereken şu eğer mümkünse aynı hdd leri bir arkadaşının pcsinde dene sata data kabloları çok az bir ihtimal bu ama bozuk olma ihtimali var ilk önce onları dene eğer olmazsa başka bir bilgisayarda diskleri dene donma devam ediyorsa diskinin master bootunda virüs olabilir eğer diskler düzgün çalışıyorsa anakartının sata girişlerinde sıkıntı olabilir. ama buna karar vermeden önce seninkilerin dışında bir sata hdd yi mümkünse tabi kendi bilgisayarında dene bunları yapmanı tavsiye ederim kardeşm umarım bunlardan sonra sorununu bulur ve halledersin
quote:
Orjinalden alıntı: enverakkuş
mrb öncelikle yapman gereken şu eğer mümkünse aynı hdd leri bir arkadaşının pcsinde dene sata data kabloları çok az bir ihtimal bu ama bozuk olma ihtimali var ilk önce onları dene eğer olmazsa başka bir bilgisayarda diskleri dene donma devam ediyorsa diskinin master bootunda virüs olabilir eğer diskler düzgün çalışıyorsa anakartının sata girişlerinde sıkıntı olabilir. ama buna karar vermeden önce seninkilerin dışında bir sata hdd yi mümkünse tabi kendi bilgisayarında dene bunları yapmanı tavsiye ederim kardeşm umarım bunlardan sonra sorununu bulur ve halledersin
Dostum bunları çok önceden denemiştim zaten yazmıştım zaten yaptım diye okumamışsın galiba, hem sata hem ID kablolarınıda değiştirmiştim, ya bunları artık yazmama gerek yok sanırım çünkü bunlar yapıldıktan sonra yazışmaya başladık burda ;) Yinede ilgin için teşekkürler
Valla hocam ben de çok okudum nette.bu kart ve sata disk ile sorun yaşayanların sayısı çok ama çok fazla.Fakat bir çoğu bios update ile sorununu çözmüş. Ama yazdığının bios versiyonu olduğunu sanmıyorum.Emin misin onun bios olduğuna?
valla arkadaşım aynı anakartta bende de var şuan o bilgisayardan yazıyorum bizim anakartta sata harddiskelerde hata veriyo bende çok çekmiştim bu anakrttan şimdi biosu 1003 beta sende onu yükle asus update programıyla ve sata harddiskeri 1 tane olarak anakartta tak digerini pci sata dönüştürücüyle bagla bende şuan 1 sata harddisk var sorun yok yani VEEE SAKIN İŞLEMCİYE O.C. ÇEKME KİTLENMELER ARTTAR kendimden biliyorum
Arkadaşlar halletim ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim... Çözülmüş sorun olarak yazalım belki başkasının ihtiyacı olur...
İlk çıkan P4P800-X anakartlar (yani benimkiler gibi olanlar için geçerli) sataları güney köprüsü yönetiyor, bu yüzdende bazı uyumsuzluklar yaşanıyor, sorunu çözmenin tek yolu Biosunu 1008 sürümüne update etmek lazım. İlgili Bios Sürümünü Burdan indirebilirsiniz. Sonrasıda malum zaten çalışmayan ve arıza veren donan vesair tüm olumsuzluklar ortadan kalkıyor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme