Şimdi Ara

SATA HDD Takılınca Pc Donuyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu anlatacağım sorunu 10 gündür yaşıyorum ve ciddi sinir bozucu bir durum.

Önceleri Sağlam çalışan sistem 10 gündür çalışmıyor.
    Makinada 3 HDD takılı buların biri Seagate ST380011A [PATA 80GB] + Western Digital WD2500KS [SATA 250GB] + Samsung SP2004C [SATA 200GB]
    Sadece Pata takılı olunca sistemm çalışıyor ama satalar takıldığında sistem çalışmıyor, donuyor, sadece reset düğmesi haricindeki tüm herşey donup kalıyor. Defalarca türlü türlü şeyler denedim mesela sadece SATAlardan birini takıp denedim yine olmadı sadece PATA HDD ile çalışabiliyorum, buna soruna benzer bir arama yaptım forumda ama rastlamadım, şimdi ben bu 3 HDD i nasıl aynı anda çalıştırabilirim ?
    NOT: ddiğim gibi 10 gündür denemdiğim şey kalmadı, Bios updateden tutunda yeni formatlara kadar herşey, buna binaen bu makinadaki tüm parçaları tek tek veya aynı anda başka bir makinada da denedim bir sorun yok sorun sadece bu makinada... Nedir bunun çözümü anlamıyorum. Beynim durdu gece rüyalarıma geliyor artık, Valla en sonda 4 katın balkonundan aşağı atasım geliyor

Sistem özellikleri:
    ASUS P4P800X-X Motherboard
    Intel Pentium 4 CPU 3.00 GHz
    Nvidia GeForce FX5500 Ekran kartı
    Elixir 4x512 RAM
    Seagate ST380011A [PATA 80GB] + Western Digital WD2500KS [SATA 250GB] + Samsung SP2004C [SATA 200GB] HDD
    Floppy Ekran Vs Vs...

Arkadaşlar dediğim gibi valla beynim durdu, akıl diye bişey kalmadı yakında bakırköye yolcu olcam bunun yüzünden :(
    Şimdiden Herkeze teşekkürler...

• işletim sistemini sataya kurmayı denedinmi , yada şöyle söyleyim bios da görebiliyormusun sataları biraz detay versen, donuyor derken açılış yada windows ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

işletim sistemini sataya kurmayı denedinmi , yada şöyle söyleyim bios da görebiliyormusun sataları biraz detay versen, donuyor derken açılış yada windows ?

Evet denedim hemde defalarca belki formattandır dedim yavaş yani normal format, belki xpdendir dedim tabiri caisze kız oğlan kız diye diye adlandırdığımız sıfır CD ile XP kurulumu yani bildiğimiz piyasadaki makyajlı XPlerden değil.
    Bazen açılışta bazende bir kça dakika çalışırken mutlaka donuyor, bu arada SATAya kurmayı denediğimdede en fazla 5 dakika içinde donuyor yani hızlı formattan sonra dosyaları kopyalamaya başlarken genelde %70 - %80 i geçmesi mümkün değil :(

Evet biostada mevcut
    tüm donanımı görebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoltaR -- 11 Mart 2008; 5:44:08 >
  • Arkadaşlar acaba SATA HDDlerde jumper ayari varda benmi bilmiyorum ??
  • Arkadaşlar yokmu akıl verecek bi babayiğit ??
  • dostum anakartının özelliklerini inceleyebileceğimiz bir link verebilir misin?asus un sitesi açılmak bilmedi de :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

dostum anakartının özelliklerini inceleyebileceğimiz bir link verebilir misin?asus un sitesi açılmak bilmedi de :(

burdan bakabilrisin
    http://www.computingreview.com/sf-1/befid-1717/pid-23771583/productreviewscrx.aspx#
    http://www.uknetguide.co.uk/Shopping/Computers/Motherboards/-Pid-23771583-Spec.html
    http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=31&l4=0&model=181&modelmenu=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoltaR -- 11 Mart 2008; 12:58:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çalışan sata diski bir kenara koy, diğer sata disklerin arkasında 3gb/s için bir ayar var(olması lazım,olabilir).oradan ayarını jumper ile 1.5gb/s ye getir.
    http://akademi.cizgi.com.tr/topic.aspx?id=47 bu sayfada nasıl yapılacağı gösteriliyor.bunu yap ve bir de böyle dene.
    ekleme:ben senin anakartı çoktan bulmuştum da sen en başta p4p800x-x yazmışsın,o yüzden trafik karıştı )

BU ARADA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA,SİSTEMİNDE OVERCLOCK YAPTIN MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 11 Mart 2008; 11:01:54 >
  • quote:

çalışan sata diski bir kenara koy, diğer sata disklerin arkasında 3gb/s için bir ayar var(olması lazım,olabilir).oradan ayarını jumper ile 1.5gb/s ye getir.
    http://akademi.cizgi.com.tr/topic.aspx?id=47 bu sayfada nasıl yapılacağı gösteriliyor.bunu yap ve bir de böyle dene.
    ekleme:ben senin anakartı çoktan bulmuştum da sen en başta p4p800x-x yazmışsın,o yüzden trafik karıştı )

BU ARADA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA,SİSTEMİNDE OVERCLOCK YAPTIN MI?

hayır overlock yapmadım, biosun default ayarlarını kullanıyorum
    şimdi bunu bi deniyeyim birazdan netice belli olur yazarım
    teşekkürler

• Birşey daha sorucam.Bios versiyonunu söyler misin?Bilgisayar açılırken en üst solda yazar.onu buraya yazar mısın lütfen?
  • quote:

Birşey daha sorucam.Bios versiyonunu söyler misin?Bilgisayar açılırken en üst solda yazar.onu buraya yazar mısın lütfen?

bios versiyonu >1010.003 asustan indirdiğim son güncelleme versiyonu
    verdiğin likteki gösterilen şekildeki gibi yaptım ama ayrıca donma gitmedi hala devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoltaR -- 11 Mart 2008; 13:58:20 >
  • eger mümkünse kendi ps n de degilse başka pc de hdtune vs.. programlarla hdd ni tarattır, önce çalışıp sonra buoyle bir hata verdiyse bıos vs.. olmaz boşuna ugraşma kablolarıda degiştirip denediysen muhtemel hdd de bir sorun var
  • dostum sen indirdiğin biosu söylüyorsun ama ben sana pcnin açılışındaki biosu soruyorum.onun da aynı olduğundan emin misin?
    Şunu söyleyeyim,internette bu anakart ve sata hdd ler ile ilgili çok yazı okudum.Bir tane bilgi işlemci çalıştığı yer için 56 tane almış aynı karttan ve hepsinde aynı donma sorunu olmuş.hepsine bios update yapmış ve hiçbirisinde sorun kalmadığını yazmış.bunun yanında,sorunu yaşayan başka birçok insan var bu anakartla ilgili..

sen bios update i tam olarak yaptığından emin misin?asus live update ile mi yaptın?bilgisayar açılışında PAUSE tuşuna basarak ekranın en üstündeki bios versiyonunu not et bir kenara,iyice kontrol et yani.
    bios update olmamış olabilir.

Ayrıca 10 serisi BETA bios.Ben senin yerinde olsam önce kontrol edip,eğer yeni bios yüklenmemiş ise 9 sürümünü yüklerdim.
    http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/P4P800-X/P4P8X09.zip

• quote:

eger mümkünse kendi ps n de degilse başka pc de hdtune vs.. programlarla hdd ni tarattır, önce çalışıp sonra buoyle bir hata verdiyse bıos vs.. olmaz boşuna ugraşma kablolarıda degiştirip denediysen muhtemel hdd de bir sorun var

dostum zaten anlamadığım noktada burda başlıyor
    bu parçaların hepsini tek tek veya aynı anda başka makinada denedim, tarattım, formatladım, ramlardan tutda ekran kartına kadar herşeyi tek tek denedim bir sorun yok
    bu makinada ise 10 gündür bu sorun var nedir bu anlam veremedim
    başka makinada çalışan parça neden bu makinada çalışlmazki :S
  • quote:

eger mümkünse kendi ps n de degilse başka pc de hdtune vs.. programlarla hdd ni tarattır, önce çalışıp sonra buoyle bir hata verdiyse bıos vs.. olmaz boşuna ugraşma kablolarıda degiştirip denediysen muhtemel hdd de bir sorun var

seventyseven ilginç bir noktaya parmak basmış,açıkcası ben o kısmı gözümden kaçırmışım.düzgün çalışan sistem nasıl bozulur?
    bunun için pc de donanım anlamında bir değişiklik yaptın mı?Overclock yaptın mı?(bilerek olmasa da biosdan yanlışlıkla yapmış olmayasın?)
    düzgün çalıştığı ve bozulduğu an itibari ile hafızanı zorlar mısın birşey yaptın mı pc ile ilgili?
  • quote:

seventyseven ilginç bir noktaya parmak basmış,açıkcası ben o kısmı gözümden kaçırmışım.düzgün çalışan sistem nasıl bozulur?
    bunun için pc de donanım anlamında bir değişiklik yaptın mı?Overclock yaptın mı?(bilerek olmasa da biosdan yanlışlıkla yapmış olmayasın?)
    düzgün çalıştığı ve bozulduğu an itibari ile hafızanı zorlar mısın birşey yaptın mı pc ile ilgili?

Dostum overlock yapmayı biliyorum bilmesinede bu makinada hiç denemedim
    sadece bios güncelledim oda nezaman oldu bu arıza türedikten sonra yaptımki düzelir die
    makinada bir değişikliğe gitmedim çünkü sürekli elimin altında çalışan sistem, ayda bir temizlerim ama arıza zamanında 20 gün açmamıştım bile hatta arıza olduktan sonra açıp temizledim

• bios versiyonun?şu ilk açılış ekranındaki bios versiyonunu yazar mısın lütfen buraya..
  • sayfa hata verdi mesaj 2 kere gitti.edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 11 Mart 2008; 16:46:57 >
  • quote:

bios versiyonun?şu ilk açılış ekranındaki bios versiyonunu yazar mısın lütfen buraya..

Pardon acilen bir yere gitmek zorunda kaldım daha erken yazamadım
    Açılıştaki Bios Versiyonu : N34B 87.EP.R1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoltaR -- 12 Mart 2008; 8:58:57 >
  • Arkadaşlar az önce burada okuduğuma göre aynı bu tarz bi arızayla karşılaşmışlar, ancak XPlerde bu sorunun var olduğuna ve 98 kurulunca byle bir sorun olmadığını yazmışlar, bu duruma göre XP kurulmazmış, peki kurulmayan XP yi neden ASUS bu anakart XP uyumludur desin ?? bana biraz saçma geldi sizlerle paylaşmak istedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.