Bilgisayarım sata 2 destekli olduğu için sata 2 mi yoksa sata3 ssd mi alsam kararsız kaldım. Benim sorum şu şekilde alcağım sata 3 ssd sata2 hızında çalışacağı için sata2 destekli daha verimli performanslı ssd alsam daha mı mantıklı? (İleriye yönelik için sata3 tavsiye etmeyin). Ssd tavsiyesi alabilirm.
cvp için saol bnm tek istedğim alabileceğim en yüksek performansı elde etmek. sata 2 bir ssd, sata2 li bir bilgisayarda sata 3 ssd den daha performanslı çalışabilmesi olasılığı üzerineydi. (sata2 nin alabilceği max hız) internette böle bir nettede rastlayamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: aydinaa cvp için saol bnm tek istedğim alabileceğim en yüksek performansı elde etmek. sata 2 bir ssd, sata2 li bir bilgisayarda sata 3 ssd den daha performanslı çalışabilmesi olasılığı üzerineydi. (sata2 nin alabilceği max hız) internette böle bir nettede rastlayamadım.
Selam Ben size biraz bilgi yazmaya çalışayım.
SATA2 portları HDD ve SSD'lerde 3 GB/s hıza kadar ulaşırlar. Oysa SATA3 portları HDD ve SSD'lerde 6GB/s'ye ulaşırlar. Yani çift katıdır SATA3 port ve depolama aygıtları.
İstediğiniz bilgiye internette elbette ulaşamazsınız. Çünkü sizin istediğiniz doğrultuda bir olay yoktur! Olmayan işlem için de bilgi yazmazlar herhalde..
Size SATA3 6 GB/s bir SSD almanızı öneririm kardeş. Bilgisayarınızın SATA2 portuna takarak maksimum değeri bu şekilde elde edebilirsiniz. Ayrıca bu sayede SATA3 SSD'yi çok yönlü de kullanabilirsiniz. Kolay gelsin..