Şimdi Ara

sata ile ilgili acil profesyonel yardım...cok acil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 200 gb maxtor sata harddisk aldım...kasamdaki power cıkışları olmadıgı icin sata donustururu bir power kablosu aldım...sata harddiski bagladıgım zaman makine acılmıyor ama power ı cektigim zaman calışıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir. simdiden cok tesekkürler...

• HDD'in power girişi için kitapçıktaki pin-ot değerleri ile arakablonun PS ucundaki voltaj değerleri doğru eşleşiyor mu bir kontrol ediver...

BIOS kısa devre gorunce kendini korumaya alıp sistemi açmayabilir...
  • hocam kitapcık derken anakart kitapcıgından bahsediyorsan o var ama başka birsey yok kablo uzerinded oole birsey ayzmıyor.zaten netten aldım utanmasa oldugu gibi gondercek adam. biraz daha acık ayzabilrimsiin.
  • HDD'in güç besleme pinlerinden bahsediyorum... HDD ile verilen küçücük bir kitapçık olmalı...veya webden öğrenebilirsin... Bu besleme gerilim değerlerinin PS tarafından sağlanması gerekir...

Kullandığın arakablonun PS bağlantısında ters-düz takılma imkanı yok değil mi...(mantıken bu engellenmiştir ama piyasada kim neyi nediye satıyor bilemem)

Son çare ATX v20 veya üzeri yeni bir PS al...
  • hocam saol kablo tek tip takılıyor son care ps deiştiriim ben bura cafe obur makineninkini takiim everest 400 işimi görür mü? sata alıpta basıma bela ettim ii akşamlar.
  • everest atx 420 model ps taktım yine olmuyor...+12V 20A degerleri var bu damı yetmez acaba harddiskte bir sorun olabilirmi?
  • satanın kablosunu bağladığında makina hiç mi açılmıyor?yoksa windows mu açılmıyor?
  • makine hic acılmıyor söktümmü acılıyor...
  • diğer takılı olan hdd den eğer sata diilse bence hdd bozuk inşallah öle diildir ama görünen o maalesef.Zaten diğer hdd den de sata olsa en azından makinenin açılması gerekiyor.Bios ekranında filan hdd leri görmen gerekiyor.Bende senin gibi bir problemle karşılaştım ama benim windows açılmıyordu.Sorunu SP 2 ile halletmiştim.
  • olurmu hocam ya canavar gibi çalışıyor bozuk olması imkansız...daha bugun taktım...yinede cvp yazdıgın icin saol...
  • bazı sata diskler dönüştürücü kablo ile çalışmaz. dikkat ederseniz dönüştürücülerde 4 çıkış varken orjinal sata güç kablosunda 5 çıkış bulunur. bazı diskler bunu desteklemez.
  • simdi bu sata disk elimde mi patlaycak ya yokmu bir cozumu bu zıkkımın idenin gozunu seviim yavas ama sorunsuz...power supplydan olabilir dedi bir arkadas acaba yeni power mı alcam???uzerinde pegasus 380 watt power var makinenin
  • arkadaşlar bendede aynı sorun var sata disk makinaya takılı windows çökmüş gibi oluyor. bilgisayar açılmıyordu. hata takılı disk yok msajı veriyordu.sonra bağlantı kablosunu deyiştim. biosu günceledim epeydir çalışıyordu, şimdi xp açılır gibi oluyor hoşgeldiniz yazısı görünmek üzeriyken ekran kararıyor ekranın sol üst köşesinde imleç yanıp sönüyor. eskide harddiski görmüyordu.şimdi görüyor kabloyu çıkardığımda diskin takılı olmadığı mesajını veriyor.bir kerede böyle sorunum vardı xp ile hiç birşey yapamadım format atmak yeniden kurmak istedim olmuyor çok yavaş hareket ettikden sonra makinada takılı disk yok diye hata mesajı veriyordu oysa xp kurma başlangıcında görüyordu ( sata sürücüsünü ek aygıtlar bölümünde yüklüyordum). sonra bir derginin verdigi lunux sidisi ile xp nin göreceği (fat) şekinde biçimlendirdim sonra xf gördü 15 dk. kurdum.benim maknanın ne gibi sorunu olabilirki bu tür sorun devamlı tekrar ediyor anakert epox işlemci amd 2500 çalışınca mükemel arada bu sorunlar olmasa.

• SATA HDD Yİ BAŞKA MAKİNEYE TAKTINMI? HDD BOZUK OLABİLİR.
  • xpyiyeni kurduğumda sorunsuz çalışıyor,15.20 gün sonra sorun çıkıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.