Şimdi Ara

sata mı, ide mi dersiniz??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: James Hetfield

daha önce maxtor 40 gb 7200 IDE kullanıyordum, sistemi yükseltirken 80 gb seagate SATA disk aldım; aralarında transfer hızı açısından yok denecek kadar az bir fark var. neden böyle oluyor? ayarı falan mı var?

bilgisayar her zaman en yavaş parçası kadar hızlı çalışır. en yavaş parçada zaten cd rom ve harddisklerdir. sen ister hızlı olandan yavaş olana, istersende yavaş olandan hızlı olana at dosyalarını maxtorun hızında aktarırsın. bide sata dan sataya aktarım yapsan fikrin acayip değişir emin ol...

• bende ide almanı tavsiye ederim ara parça ile yapacağın değişikliğin sağladığı performans sana aman aman nasılda hızlandı dedirtmez bana göre
  • sata pahalıya kaçar, bence çok acelen yoksa bekle bu değişikliği anakart ile birlikte yaparsın hem şimdiki hddne de bişi olmaz bütün anakartların ide desteği var
  • ide al
  • quote:

Orjinalden al�nt�: noanyx

Arkada�lar hepinize �ok te�ekk�rler ..
    elinize sa�l�k..
    �ok d���nd�m son karar�m seagate 160 gb 8mb 7200 ide..
    tekrar te�ekk�rler

Cok guzel ama bazi kisiler o hdd ler icin sesli calisiyor diyor. Birde samsunglara bak istersen.

• TABİKİ sata ama bence sen anakartını yenilediğin zaman geç sataya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xander

Adaptör'le sata II desteği olmuyorsa ki olsa bile verim alınmaz bi anlamı yok yani çünkü sata kendini sata II'den sonra farkettirmeye başladı atıyorum ben benim sisteme windows kurarken sata I hdd'de hızı pek farkettememe rağmen olay sata II'ye geçince, windows %40 kadar daha kısa sürede kuruldu ...

senin sisteminde önceden bir sorun varmış.çünkü sata ile sataII arasında pratikte hiçbir fark yok.zaten olamaz da.çünkü sata 150mb/sn,sataII ise 300mb/sn veri transferine olanak sağlıyor.ama olanak sağlıyor diyorum dikkat edin transfer yapıyor demiyorum.eğer hdd niz saniyede 300mb veri yazabiliyorsa sataII faydalıdır.ama şuanki bütün hddler 50-60mb/sn veri transferi yapar.yani bırakın sata yı sataII yi daha ide nin bile sınırlarına(133mb/sn) ulaşılamadı.ide den sataya geçtim,sata dan sataII ye geçtim sistem hızlandı diyenler kendilerini kandırıyorlardır.sadece max bant genişliği artıyor.o nedenle para verip de çevirici alıp sata disk almanın bir anlamı yok.çünkü disklerin mimarisi aynı veriyolu değişse ne olur.al bir tane ide disk keyfine bak.öyle performans yakaladım laflarına kanmayın.

• hala disketten floppy'den çalışanları hesabın edin siz bir de fdd'ye ne çift çekirdek fayda eder ne dört çekirdek
  • quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Adaptör'le sata II desteği olmuyorsa ki olsa bile verim alınmaz bi anlamı yok yani çünkü sata kendini sata II'den sonra farkettirmeye başladı atıyorum ben benim sisteme windows kurarken sata I hdd'de hızı pek farkettememe rağmen olay sata II'ye geçince, windows %40 kadar daha kısa sürede kuruldu ...

senin sisteminde önceden bir sorun varmış.çünkü sata ile sataII arasında pratikte hiçbir fark yok.zaten olamaz da.çünkü sata 150mb/sn,sataII ise 300mb/sn veri transferine olanak sağlıyor.ama olanak sağlıyor diyorum dikkat edin transfer yapıyor demiyorum.eğer hdd niz saniyede 300mb veri yazabiliyorsa sataII faydalıdır.ama şuanki bütün hddler 50-60mb/sn veri transferi yapar.yani bırakın sata yı sataII yi daha ide nin bile sınırlarına(133mb/sn) ulaşılamadı.ide den sataya geçtim,sata dan sataII ye geçtim sistem hızlandı diyenler kendilerini kandırıyorlardır.sadece max bant genişliği artıyor.o nedenle para verip de çevirici alıp sata disk almanın bir anlamı yok.çünkü disklerin mimarisi aynı veriyolu değişse ne olur.al bir tane ide disk keyfine bak.öyle performans yakaladım laflarına kanmayın.

eyvallah hocam sorun konusunda haklısın kullandığım işletim sisteminden kaynaklanan bir sorunmuş sanırım ama sata 1 ile sata 2 arasında az da olsa fark var gibi gözüküyor eğer hdd'den kaynaklanmıyorsa tabi istersen bendeki şuan bulunan 200gb sata 1 ve 300 sata 2 performanslarına bak grafik olarak

http://img137.imageshack.us/my.php?image=300satahizaa7.png

http://img65.imageshack.us/my.php?image=200satahizmt0.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xander -- 18 Temmuz 2006; 7:51:23 >

• sata
  • ide alman iyi olur aslında
  • Ide disk ve yuvarlak ide kablosu al
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

eyvallah hocam sorun konusunda haklısın kullandığım işletim sisteminden kaynaklanan bir sorunmuş sanırım ama sata 1 ile sata 2 arasında az da olsa fark var gibi gözüküyor eğer hdd'den kaynaklanmıyorsa tabi istersen bendeki şuan bulunan 200gb sata 1 ve 300 sata 2 performanslarına bak grafik olarak

http://img137.imageshack.us/my.php?image=300satahizaa7.png

http://img65.imageshack.us/my.php?image=200satahizmt0.png

verdiğin grafiklerde aralarında performans farkı var ama bunun nedeni disklerin sata veya sataII olması değil.seagate in ortalama 60mb/sn diğerinin ise 50mb/sn veri yazmasından dolayı aradaki fark oluşmuş.yani seagate i de sata olarak çalıştırsaydın performansda bir fark olmayacaktı çünkü sataII nin sağladığı 300mb/sn nere diskin yaptığı 60mb/sn nere!zaten hali hazırdaki sata teknolojisi bile 150mb/sn lik hızıyla mevcut diskler için bir engel teşkil etmiyor.

• aslında ikiside seagate ama biri 7200.8 200gb sata 1 diye geçiyo diğeri 7200.9 sata2 yani yine dediğin gibi 50-60 olayından kaynaklanıyo olsa gerek, forumda diğer arkadaşlara da baktıkça zaten sata2'nin balon olduğu kendini belli ediyor yalnız bir arkadaş sata2 ile 226 civarında bir rakkam yakaladığını idda ediyor ncq özelliği öyle bir avantaj sağlayabilir mi acaba, raid'te yokmuş bu arkadaşta
  • quote:

yalnız bir arkadaş sata2 ile 226 civarında bir rakkam yakaladığını idda ediyor ncq özelliği öyle bir avantaj sağlayabilir mi acaba, raid'te yokmuş bu arkadaşta

226 mb/sn ?
    Bırak 226yı, ortalama 126 yakalasın, harddisklerimi hibe ederim ona.

burst hızını söylemiş o arkadaş.
  • edit : pardon ortalama demişsin ortalama 60'tan yüksek değil galiba o arkadaşın doğrudur max seviyesi 226 herhalde diskin dış tarafları boşsa bu hız yakalanabilir belki
  • quote:

edit : pardon ortalama demişsin ortalama 60'tan yüksek değil galiba o arkadaşın doğrudur max seviyesi 226 herhalde diskin dış tarafları boşsa bu hız yakalanabilir belki

yok hocam, 226 mb /sn harddiskin üzerindeki 16 mb cache ten sisteme yapılan veri transfer hızı. Misal, cache 16 mb veriyi 0,07 sn de boşaltırsa 226 mb/sn gibi bir hız elde ediyoruz.
  • teşekkürler arkadaşlar, benim disk eskiyecek nerdeyse burda konu ahala açık duruyor:) sağolun..

bi arkadaş yuvarlak ide kablosu al demiş. nedir bu kablo ve ne gibi yararları vardır , açıklayabilir misiniz..
    teşekkür ederim
  • Kendisi resimdeki gibi olup performanstan çok gözlere hitap etmektedir

Yani sata almayacaksın ide alacaksan da bu kabloyu al da kemer gibi kasada yer kaplamasın ,

sata mı, ide mi dersiniz???
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.