Şimdi Ara

sata mı, ide mi dersiniz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anakartımda sata desteği yok..
    yeni bir disk alacam..
    sizce sata disk ve sata için bir PCI adapter almak mı daha mantıklı ,
    yoksa bir IDE disk almak mı???

teşekkürler...
    anakart : A7V8X-X

• tabii ki sata alman senin için daha hayırlı olur çünkü ide lere göre oldukça hızlılar.zaten yavaş yavaş sata desteğine geçmenin vakti gelmiş,hazır fırsatta varken geç derim.tabii sadece harddiskle hızlanmaz bilgisayarın ama yavaş yavaş değiştirirsin parçaları
  • quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

tabii ki sata alman senin için daha hayırlı olur çünkü ide lere göre oldukça hızlılar.zaten yavaş yavaş sata desteğine geçmenin vakti gelmiş,hazır fırsatta varken geç derim.tabii sadece harddiskle hızlanmaz bilgisayarın ama yavaş yavaş değiştirirsin parçaları
    bendede aynı durum var

pci adaptör ile ide hızında oluyomu bunlar

bende hdd alıcam ama idemi alsam diyom

250 gb alıcam

bu yeni sata2 ncq felan var bunları pci adaptörle kullanabilirmiyiz

zaten ide yerindede boşum yok hiç

bide bu adaptörlerin fiyatı ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

bendede aynı durum var

pci adaptör ile ide hızında oluyomu bunlar

bende hdd alıcam ama idemi alsam diyom

250 gb alıcam

bu yeni sata2 ncq felan var bunları pci adaptörle kullanabilirmiyiz

zaten ide yerindede boşum yok hiç

bide bu adaptörlerin fiyatı ne olur

Alıntıları Göster
    Cynsure çok teşekkürler.. Dediğin gibi yapıcam.

fiyat olarak bildiğim bi tek Flexy var 32 YTL...

• aynı kapasitede hard disk için 2mb cache ve 8 mb cache arasında ne kadar fark vardır..
    2mb alsam çok şey kaybetmiş olur muyum??
  • quote:

Orijinalden alıntı: noanyx

aynı kapasitede hard disk için 2mb cache ve 8 mb cache arasında ne kadar fark vardır..
    2mb alsam çok şey kaybetmiş olur muyum??
    cacheın yüksek olması iyidir diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lèon

cacheın yüksek olması iyidir diye biliyorum

Alıntıları Göster
    bence ide al.

• ide al
    ama boardını değiştirirsen o zaman sata al zaten fazla bir fark yok emin ol 7200 herzaman 7200 dür küçük bir fark için değmez diğer parçalarıda güncellesen hadi neysede eski sistemde ide uyuyorsa sende sisteme uy
  • quote:

Orijinalden alıntı: liderkral

ide al
    ama boardını değiştirirsen o zaman sata al zaten fazla bir fark yok emin ol 7200 herzaman 7200 dür küçük bir fark için değmez diğer parçalarıda güncellesen hadi neysede eski sistemde ide uyuyorsa sende sisteme uy
    dostum sen hiç ara birim kullanmadan kendine bir IDE HDD al daha sonra ileriye dönük ana kartını falan değişirsen elindekini de sataraktan daha iyi bir sata disk alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLue-DreaM

dostum sen hiç ara birim kullanmadan kendine bir IDE HDD al daha sonra ileriye dönük ana kartını falan değişirsen elindekini de sataraktan daha iyi bir sata disk alabilirsin

Alıntıları Göster
    daha önce maxtor 40 gb 7200 IDE kullanıyordum, sistemi yükseltirken 80 gb seagate SATA disk aldım; aralarında transfer hızı açısından yok denecek kadar az bir fark var. neden böyle oluyor? ayarı falan mı var?

• quote:

Orijinalden alıntı: James Hetfield

daha önce maxtor 40 gb 7200 IDE kullanıyordum, sistemi yükseltirken 80 gb seagate SATA disk aldım; aralarında transfer hızı açısından yok denecek kadar az bir fark var. neden böyle oluyor? ayarı falan mı var?

Alıntıları Göster
    SATA
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

SATA

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar mesajı okuyup cvp yazın SATA DESTEĞİ YOKMUŞŞ

PCI adapter ve SATA disk hem pahalı olur hemde HİÇ performans farkı olmaz!!! Sen en güzeli ide al

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress

Arkadaşlar mesajı okuyup cvp yazın SATA DESTEĞİ YOKMUŞŞ

PCI adapter ve SATA disk hem pahalı olur hemde HİÇ performans farkı olmaz!!! Sen en güzeli ide al

Alıntıları Göster
    Sen ide hdd al bence. Önbellek konusunda 2mb ile 8mb arasında hissedilir fark vardır ancak 8mb üzeri aşırı kapasite olmassa pek fark olmaz. Yani 8mb önbellekli ide hdd al. Kapasite konusunda kapasite belli noktaya kadar artışta fiyat artışı az olacağı için alabileceğin kadar yüksek kapasite al.

• quote:

Orijinalden alıntı: S@N@Ne!!!

Sen ide hdd al bence. Önbellek konusunda 2mb ile 8mb arasında hissedilir fark vardır ancak 8mb üzeri aşırı kapasite olmassa pek fark olmaz. Yani 8mb önbellekli ide hdd al. Kapasite konusunda kapasite belli noktaya kadar artışta fiyat artışı az olacağı için alabileceğin kadar yüksek kapasite al.

Alıntıları Göster
    ide al sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: prenss_1118

ide al sorun olmaz

Alıntıları Göster
    Adaptör'le sata II desteği olmuyorsa ki olsa bile verim alınmaz bi anlamı yok yani çünkü sata kendini sata II'den sonra farkettirmeye başladı atıyorum ben benim sisteme windows kurarken sata I hdd'de hızı pek farkettememe rağmen olay sata II'ye geçince, windows %40 kadar daha kısa sürede kuruldu ...

• quote:

Orijinalden alıntı: xander

Adaptör'le sata II desteği olmuyorsa ki olsa bile verim alınmaz bi anlamı yok yani çünkü sata kendini sata II'den sonra farkettirmeye başladı atıyorum ben benim sisteme windows kurarken sata I hdd'de hızı pek farkettememe rağmen olay sata II'ye geçince, windows %40 kadar daha kısa sürede kuruldu ...

Alıntıları Göster
    sata desteği yoksa o zaman ide al dostum boşuna kendini zora sokma yani

• quote:

Orijinalden alıntı: DrGokhan

sata desteği yoksa o zaman ide al dostum boşuna kendini zora sokma yani

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler ..
    elinize sağlık..
    çok düşündüm son kararım seagate 160 gb 8mb 7200 ide..
    tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: noanyx

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler ..
    elinize sağlık..
    çok düşündüm son kararım seagate 160 gb 8mb 7200 ide..
    tekrar teşekkürler

Alıntıları Göster
    HDDlerdeki cache ne işe yarar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Alıntıları Göster
    kesınlıkle ıde al satlarla ugrasılmaz ayrıca ole hız farkıda goremedım ben ıkısıde aynı hatta abartarak ıde daha hıozlı gıbı gelıo bana sempatı ıste
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: qtq

önbellek değil mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.