Bildirim
sata mı, ide mi dersiniz???
Tadelle Çikolata Kaplamalı Gofret 35 G x 24 Adet : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0C69XWHCX
7 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
tabii ki sata alman senin için daha hayırlı olur çünkü ide lere göre oldukça hızlılar.zaten yavaş yavaş sata desteğine geçmenin vakti gelmiş,hazır fırsatta varken geç derim.tabii sadece harddiskle hızlanmaz bilgisayarın ama yavaş yavaş değiştirirsin parçaları -
bendede aynı durum varquote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
tabii ki sata alman senin için daha hayırlı olur çünkü ide lere göre oldukça hızlılar.zaten yavaş yavaş sata desteğine geçmenin vakti gelmiş,hazır fırsatta varken geç derim.tabii sadece harddiskle hızlanmaz bilgisayarın ama yavaş yavaş değiştirirsin parçaları
pci adaptör ile ide hızında oluyomu bunlar
bende hdd alıcam ama idemi alsam diyom
250 gb alıcam
bu yeni sata2 ncq felan var bunları pci adaptörle kullanabilirmiyiz
zaten ide yerindede boşum yok hiç
bide bu adaptörlerin fiyatı ne olur -
Cynsure çok teşekkürler.. Dediğin gibi yapıcam.quote:
Orijinalden alıntı: JackDaniels
bendede aynı durum var
pci adaptör ile ide hızında oluyomu bunlar
bende hdd alıcam ama idemi alsam diyom
250 gb alıcam
bu yeni sata2 ncq felan var bunları pci adaptörle kullanabilirmiyiz
zaten ide yerindede boşum yok hiç
bide bu adaptörlerin fiyatı ne olur
Alıntıları Göster
fiyat olarak bildiğim bi tek Flexy var 32 YTL...
-
aynı kapasitede hard disk için 2mb cache ve 8 mb cache arasında ne kadar fark vardır..
2mb alsam çok şey kaybetmiş olur muyum?? -
cacheın yüksek olması iyidir diye biliyorumquote:
Orijinalden alıntı: noanyx
aynı kapasitede hard disk için 2mb cache ve 8 mb cache arasında ne kadar fark vardır..
2mb alsam çok şey kaybetmiş olur muyum?? -
bence ide al.quote:
Orijinalden alıntı: Lèon
cacheın yüksek olması iyidir diye biliyorum
Alıntıları Göster
-
ide al
ama boardını değiştirirsen o zaman sata al zaten fazla bir fark yok emin ol 7200 herzaman 7200 dür küçük bir fark için değmez diğer parçalarıda güncellesen hadi neysede eski sistemde ide uyuyorsa sende sisteme uy -
dostum sen hiç ara birim kullanmadan kendine bir IDE HDD al daha sonra ileriye dönük ana kartını falan değişirsen elindekini de sataraktan daha iyi bir sata disk alabilirsinquote:
Orijinalden alıntı: liderkral
ide al
ama boardını değiştirirsen o zaman sata al zaten fazla bir fark yok emin ol 7200 herzaman 7200 dür küçük bir fark için değmez diğer parçalarıda güncellesen hadi neysede eski sistemde ide uyuyorsa sende sisteme uy -
daha önce maxtor 40 gb 7200 IDE kullanıyordum, sistemi yükseltirken 80 gb seagate SATA disk aldım; aralarında transfer hızı açısından yok denecek kadar az bir fark var. neden böyle oluyor? ayarı falan mı var?quote:
Orijinalden alıntı: BLue-DreaM
dostum sen hiç ara birim kullanmadan kendine bir IDE HDD al daha sonra ileriye dönük ana kartını falan değişirsen elindekini de sataraktan daha iyi bir sata disk alabilirsin
Alıntıları Göster
-
SATAquote:
Orijinalden alıntı: James Hetfield
daha önce maxtor 40 gb 7200 IDE kullanıyordum, sistemi yükseltirken 80 gb seagate SATA disk aldım; aralarında transfer hızı açısından yok denecek kadar az bir fark var. neden böyle oluyor? ayarı falan mı var?
Alıntıları Göster -
Arkadaşlar mesajı okuyup cvp yazın SATA DESTEĞİ YOKMUŞŞquote:
Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH
SATA
Alıntıları Göster
PCI adapter ve SATA disk hem pahalı olur hemde HİÇ performans farkı olmaz!!! Sen en güzeli ide al
-
Sen ide hdd al bence. Önbellek konusunda 2mb ile 8mb arasında hissedilir fark vardır ancak 8mb üzeri aşırı kapasite olmassa pek fark olmaz. Yani 8mb önbellekli ide hdd al. Kapasite konusunda kapasite belli noktaya kadar artışta fiyat artışı az olacağı için alabileceğin kadar yüksek kapasite al.quote:
Orijinalden alıntı: xpress
Arkadaşlar mesajı okuyup cvp yazın SATA DESTEĞİ YOKMUŞŞ
PCI adapter ve SATA disk hem pahalı olur hemde HİÇ performans farkı olmaz!!! Sen en güzeli ide al
Alıntıları Göster
-
ide al sorun olmazquote:
Orijinalden alıntı: S@N@Ne!!!
Sen ide hdd al bence. Önbellek konusunda 2mb ile 8mb arasında hissedilir fark vardır ancak 8mb üzeri aşırı kapasite olmassa pek fark olmaz. Yani 8mb önbellekli ide hdd al. Kapasite konusunda kapasite belli noktaya kadar artışta fiyat artışı az olacağı için alabileceğin kadar yüksek kapasite al.
Alıntıları Göster -
Adaptör'le sata II desteği olmuyorsa ki olsa bile verim alınmaz bi anlamı yok yani çünkü sata kendini sata II'den sonra farkettirmeye başladı atıyorum ben benim sisteme windows kurarken sata I hdd'de hızı pek farkettememe rağmen olay sata II'ye geçince, windows %40 kadar daha kısa sürede kuruldu ...quote:
Orijinalden alıntı: prenss_1118
ide al sorun olmaz
Alıntıları Göster
-
sata desteği yoksa o zaman ide al dostum boşuna kendini zora sokma yaniquote:
Orijinalden alıntı: xander
Adaptör'le sata II desteği olmuyorsa ki olsa bile verim alınmaz bi anlamı yok yani çünkü sata kendini sata II'den sonra farkettirmeye başladı atıyorum ben benim sisteme windows kurarken sata I hdd'de hızı pek farkettememe rağmen olay sata II'ye geçince, windows %40 kadar daha kısa sürede kuruldu ...
Alıntıları Göster
-
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler ..quote:
Orijinalden alıntı: DrGokhan
sata desteği yoksa o zaman ide al dostum boşuna kendini zora sokma yani
Alıntıları Göster
elinize sağlık..
çok düşündüm son kararım seagate 160 gb 8mb 7200 ide..
tekrar teşekkürler
-
HDDlerdeki cache ne işe yarar?quote:
Orijinalden alıntı: noanyx
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler ..
elinize sağlık..
çok düşündüm son kararım seagate 160 gb 8mb 7200 ide..
tekrar teşekkürler
Alıntıları Göster
-
kesınlıkle ıde al satlarla ugrasılmaz ayrıca ole hız farkıda goremedım ben ıkısıde aynı hatta abartarak ıde daha hıozlı gıbı gelıo bana sempatı ıstequote:
Orijinalden alıntı: Ata
HDDlerdeki cache ne işe yarar?
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Ata
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: qtq
önbellek değil mi?
Benzer içerikler
- twinmos ssd alınır mı
- unexpected store exception hatası
- sata ssd önerisi
- crucial ssd alınır mı
- ruxim nedir
- 256 tb ssd
- ntfs nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X