bende IDE harddisk varken yanına bir SATA hd aldım ancak SATA yı master yapıp windowsu sataya kurmayı beceremedik bir türlü. Arama'dan baktım bazı arkadaşlar da bizim gibi problemler yaşamış. Anakartın cd'sinden driverları diskete yükledik vs. vs. denedik ama bir türlü o ekrandan sonra hdleri gördüğü ekranda SATA'yı görmesini sağlayamadık IDE harddiske jumper takmamışız bu yüzden bi master-slave çakışması olmuş olabilir mi?? ya da biostan bişeyler mi yapmak gerekiyor acaba çıkamadık içinden? Bir de diskete tam olarak hangi driverları atmak gerekiyor acaba?? anakart via bu arada
Anakartın ve chipseti ne?
Gerçi otomatik tanımadığına göre VIA'dır büyük ihtimal.
CD içerisinde bulunan driverdsk klasörünün içini komple atacan diskete. Ya da ona benzer bişey bul.
evet VIA bu arada yanlış yere açtığım için kusura bakmayın
bi de bazı anakartlarda pata+sata veya sadece sata veya sadece pata seçenekleri oluyor.. eğer senin anakart sadece pata modunda ise görmez satayı.. pata+sata yapman gerekir.. örn: i865pe msi boardlar
teşekkürler son bir sorum var ıde diskte jumperı slave yerine mi takmak gerekiyor bu işlemleri yaparken??
SATA ile IDE ler farklı çalışır. O yüzden başka IDE yoksa slave veya master farketmez.
benim bilgisayarda şu anda bir ıde bir de sata hd var böyle olunca sataya windows yükleyebilmek için ıde harddiste jumperı slave bölümüne mi takmalıyım??
quote:
Orjinalden alıntı: hagen
benim bilgisayarda şu anda bir ıde bir de sata hd var böyle olunca sataya windows yükleyebilmek için ıde harddiste jumperı slave bölümüne mi takmalıyım??
Farketmez ki. Boot seçeneklerinden SATA diski önceliğe atarsın. Sonra zaten Win Kurarken SATA'yı seçersin. O da SATA'dan açar PC'yi.
sata anakartlarda sonradan gelen bir özellik olduğu için.(ayrı bir chipseti var) Bu yüzden anakart öncelikli olarak ideleri kontrol ediyor.Eğer anakrtın biosundan ideyi none olarak gösterirsen.boot sırasında bios ideyi görmeyip satadan açılacaktır.windows satayı kurabilirsin.Windowsta ise ideler none olsa bile görünüyor.Yada benim karşılaştığım anakartlar hep böle çıktı
quote:
Orjinalden alıntı: @Dayi
sata anakartlarda sonradan gelen bir özellik olduğu için.(ayrı bir chipseti var) Bu yüzden anakart öncelikli olarak ideleri kontrol ediyor.Eğer anakrtın biosundan ideyi none olarak gösterirsen.boot sırasında bios ideyi görmeyip satadan açılacaktır.windows satayı kurabilirsin.Windowsta ise ideler none olsa bile görünüyor.Yada benim karşılaştığım anakartlar hep böle çıktı
Evet haklısın Windows XP takılı olan her IDE diski görüyor. Anakarttan iptal etsen bile. Ben bu yüzden elektriğini çıkarıyordum görmemesi için.
arkadaşlar en sonunda hallettikk hepinize çok teşekkürler
nasıl hallettiğini bizimle paylaşırsan bizde memnun oluruz
anakart cd,sinden driverdisk folder'ı altındakileri bi diskete yükledik o disketle hallettik
Hayırlı olsun öyleyse.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme