Selam Arkadaşlar HDD'mi satıp yeni sata2 alacağım. Ya 120*2 alacağım ya da 80*3. Sizce hangisini alayım? Kasam Feel hurricane 2 550. Güç sorunu olur mu? Aynı zamanda 3 hdd tam ön fanın arkasında kalacak soğutmada sıkıntı olur mu? Makina oc edilmiş halde Amd 3000 1800@2600. Bir de raid0 yapacağım. 2 Hdd ile 3 tane fark eder mi? Cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.
2 hdd alacağına 3x80 hdd alıp raid yapman daha iyi olacaktır
sata hdd ler yaklaşık 13 watt kullanıo
Yani güç olarak sorun çıkartır mı?
Evet beyler erişim zamanı uzar mı 3 tane alsam. Yarın sipariş vermem gerekiyor. Bi yardım.
Hayır yükselmiyor en yüksek erişim zamanlı hdd hangisiyse onun hızında çalışacaktırki zaten 3 hdd nde aynı marka olacağından zorun olmaz
raid0 için 3 değil,2 hdd gerekmez mi?ben mi yanlış biliyorum?250gb 16gb cache wd mi alayım yoksa 2x120 alıp raid0 mı yapayım desen anlarım sorunu da,3hdd neyin nesi?hem fiyat artacak,hem güç ihtiyacı...
yoo bir sınırlaması yok, anakartta ne kadar sata portu varsa o kadar hdd bağlanıp raid0 yapılabilir. 4 tane hdd'den bile yapılır. o kadar performans artar.
raid 0 icin en az 2 disk gerekir uc de olur 4 de olur ama bence 120*2 daha mantıklı
80x3 daha mantıklı bence.
o zaman 120*3 yapalım benim hardiskimde 80gb ve tamamen doldu dvd ye yazmaya da üşeniorum o yuzden antipatik yaklaıorum 80gb a ama hız icin tabiki 80*3
hmmm,bilmiyordum...bu durumda 3x80 fiyat olarak da abartı durmuyor,düşünülebilir...
sana en mantıklı yolu soylıyım bır kere raid 0 ıyı degıl dısklerden bırı bozulursa butun verın ucar
yapacagın sey 3*80gb sata2 alıp raid 5 yapman
bence 2 yeterli olur raid 0 da disk sayısı artarsa riskte o kadar artar... yani 3 taneden 1 tanesi bozulsa sistem gider...
(no smoke)
quote:
Orjinalden alıntı: The_WeB
sana en mantıklı yolu soylıyım bır kere raid 0 ıyı degıl dısklerden bırı bozulursa butun verın ucar
yapacagın sey 3*80gb sata2 alıp raid 5 yapman
hastamısın? şirketlerin kullandığı sistemdir o, hdd'lerden biri bozulsada bilgiler gitmez ama performans düşüktür. adam ne yapsın? raid0 yapacak tabiki.
raid0 yada genel anlamda raid nedir ?
bence 80x2 raid0 yapmak + olarak tek bir disk almak daha mantıklı raid sistemde windows programlar ve oyunlar yüklü olmalı diğer diskte ise mp3 film belge gibi veriler durmalı bu şekilde daha iyi oluyor bence...
peki raid 0+1 gibi bir alternatif yok mu?okumuştum sanki biryerlerde...
quote:
peki raid 0+1 gibi bir alternatif yok mu?okumuştum sanki biryerlerde...
raid 0 ile strip edilmis disklerin tek bir disk imiscesine raid 1 ile mirrorlanmasi islemi.