Şimdi Ara

Sata2 Raid0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HDD'mi satıp yeni sata2 alacağım. Ya 120*2 alacağım ya da 80*3. Sizce hangisini alayım?
    Kasam Feel hurricane 2 550. Güç sorunu olur mu? Aynı zamanda 3 hdd tam ön fanın arkasında kalacak soğutmada sıkıntı olur mu? Makina oc edilmiş halde Amd 3000 1800@2600. Bir de raid0 yapacağım. 2 Hdd ile 3 tane fark eder mi? Cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.

• 2 hdd alacağına 3x80 hdd alıp raid yapman daha iyi olacaktır
  • sata hdd ler yaklaşık 13 watt kullanıo
  • Yani güç olarak sorun çıkartır mı?
  • Evet beyler erişim zamanı uzar mı 3 tane alsam. Yarın sipariş vermem gerekiyor. Bi yardım.
  • Hayır yükselmiyor en yüksek erişim zamanlı hdd hangisiyse onun hızında çalışacaktırki zaten 3 hdd nde aynı marka olacağından zorun olmaz
  • raid0 için 3 değil,2 hdd gerekmez mi?ben mi yanlış biliyorum?250gb 16gb cache wd mi alayım yoksa 2x120 alıp raid0 mı yapayım desen anlarım sorunu da,3hdd neyin nesi?hem fiyat artacak,hem güç ihtiyacı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Seagate WD 4TB HDD
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yoo bir sınırlaması yok, anakartta ne kadar sata portu varsa o kadar hdd bağlanıp raid0 yapılabilir. 4 tane hdd'den bile yapılır. o kadar performans artar.
  • raid 0 icin en az 2 disk gerekir uc de olur 4 de olur ama bence 120*2 daha mantıklı
  • 80x3 daha mantıklı bence.
  • o zaman 120*3 yapalım benim hardiskimde 80gb ve tamamen doldu dvd ye yazmaya da üşeniorum o yuzden antipatik yaklaıorum 80gb a ama hız icin tabiki 80*3
  • hmmm,bilmiyordum...bu durumda 3x80 fiyat olarak da abartı durmuyor,düşünülebilir...
  • @BlindGuardian,
    sistemlerimiz baya benziyormuş...modaya uyup a64 almalı mı,gerçi performanstan memnunum ama...
  • sana en mantıklı yolu soylıyım
    bır kere raid 0 ıyı degıl
    dısklerden bırı bozulursa butun verın ucar

yapacagın sey 3*80gb sata2 alıp raid 5 yapman
  • bence 2 yeterli olur raid 0 da disk sayısı artarsa riskte o kadar artar...
    yani 3 taneden 1 tanesi bozulsa sistem gider...

(no smoke)
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

sana en mantıklı yolu soylıyım
    bır kere raid 0 ıyı degıl
    dısklerden bırı bozulursa butun verın ucar

yapacagın sey 3*80gb sata2 alıp raid 5 yapman

hastamısın? şirketlerin kullandığı sistemdir o, hdd'lerden biri bozulsada bilgiler gitmez ama performans düşüktür. adam ne yapsın? raid0 yapacak tabiki.
  • raid0 yada genel anlamda raid nedir ?
  • bence 80x2 raid0 yapmak + olarak tek bir disk almak daha mantıklı
    raid sistemde windows programlar ve oyunlar yüklü olmalı
    diğer diskte ise mp3 film belge gibi veriler durmalı bu şekilde daha iyi oluyor bence...
  • peki raid 0+1 gibi bir alternatif yok mu?okumuştum sanki biryerlerde...
  • quote:

peki raid 0+1 gibi bir alternatif yok mu?okumuştum sanki biryerlerde...

raid 0 ile strip edilmis disklerin tek bir disk imiscesine raid 1 ile mirrorlanmasi islemi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.