Şimdi Ara

Sata2 Raid0 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum bence 2*36 gb 10.000 rmp raptor alıp raid 0 yap..sistem uçak gibi oluyor
    o kısmı sadece oyunlar programlar vs..kurmak için kullanırsın..bi tanede verileri depolamak için disk aldın mı olay tamam..mesela 160gb samsung sata

bu arada raptorları almak istersen benimkileride satabilirm
  • raid konusunda bu link işinize epey yarar arkadaşalar. bu arada o anakart ile yapacağınız raidin donanımsal değilde yazılımsal bir raid olacağını belirtmek istiyorum . performans için sorun yok ama verilerinizin güvenliği için raid yapacaksanız birdaha düşünün .
  • quote:

Orjinalden alıntı: waxx

raid konusunda bu link işinize epey yarar arkadaşalar. bu arada o anakart ile yapacağınız raidin donanımsal değilde yazılımsal bir raid olacağını belirtmek istiyorum . performans için sorun yok ama verilerinizin güvenliği için raid yapacaksanız birdaha düşünün .

dedim ama linki vermedim
    www.acnc.com/raid.html
  • Cevaplar için sağolun beyler.
    Şimdi bende 200 gb sata var. Diyelim ki ben bunu satmayacağım ve 2 tane 80*2 sata 2 alacağım. Sistem 200de yüklü olduğu için onları sata 2 ile sata 3 'e taktım diyelim. Bunları bios'tan mı raid yapacağım. Bi anlatırmısınız detaylı bi şekilde.
    Teşekkür ederim.
  • 1 diskin bozulma oranı binde bir ise eğer RAID 0 da iki diskten birinin bozulma oranı da binde iki olsun , bizim gibi ev kullanıcısının korkmasına gerek yok , hem DVDRW ,CDRW ne güne duruyor ,zaten biz burada bilgisayar bilen adamlarız diye geçiniyoruz sözde dimi , düzenli yedekleme raid olsun yada olmasın yapmamız gereken bir uygulama
  • genelde biostan yapılmaz , ekran ayrı bir şekilde sata ya bağladığınız aletleri gösteriyor olması lazım , veya mevcut hdd leri gösterip raid in tanımlı olmadığını ikaz ediyor olması lazım . onoktada (genelde ctrl ve a ya aynı anada basılır) raid ayarlarına girmek için şuna basın buna basın gibi bi ibare görülür. raid setup ına girince yapmak istediğin raid şeklini seçer ve bu raidin üyesi olacak hdd leri belirtirsin . genelde belirttiğin raid türüne göre kurulumun default verdiği raid parametrelerine dokunmanı tavsiye etmiyorum. raidi yaptıktan sonra her açılışta tanımladığın raidin ve üyelerinin durumu hakkındada bilgi verecektir. anakartınızın kitabında mutlaka daha detaylı olrak anlatıyordur. eğer kitapcık yoksa pdf sini indirmenizi tavsiye ederim.
  • Benim bios ayarlarında Nvraid seçeneği var oradan raid yapılamaz mı? Raid için ayrı bir kablo bağlantısı mı gerekli?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.