|
Satechi, 165W enerji veren yeni adaptörünü duyurdu
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
yeni macbook lar 140w adaptörle gelmişken bu tek başına mac takılıyken 100w verebiliyor. apple dünyasına seslenen bir marka için kötü olmuş.
1 x USB-C PD connected - up to 100W
2 x USB-C PD connected - up to 100W/60W
3 x USB-C PD connected - 60W/60W/45W or 100W/30W/30W
4 x USB-C PD connected - 60W/45W/30W/30W
up to 165W total
-
Evde bir priz en fazla kaç watt enerji verebiliyor ki? Merak ettim. Bilen biri açıklayabilir mi?
-
Normal prizler 300w olarak hesaplanır. Ama tabi bu değer maksimumu göstermez. Binanın genel elektrik tesisatı hesabı ile de alakalıdır. Maksimum olarak hesaplamak için basitçe mesela 1 adet 16A sigortaya 5 tane priz bağlı olsun diyelim. Zaten bu sigorta hattın taşıma kapasitesine göre seçilir. Bu yüzden biz o sigortadan en fazla 16A akım çekebiliriz. O da 220-230V gerilim için yaklaşık 3500W yapar. Yani 5 priz aynı anda kullanılırken priz başına maksimum 700W, tek prizi kullanıyorsak da maksimum 3500W kadar o hattan güç çekebiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam, bu konuda bilgim yoktu, açıklayıcı oldu.
-
buna 1500tl verene kadar gidin 5'li priz alıp fişlerinizi takın en kalitelisi 100tl
-
ben tek prizden 1200w alabiliyorum diğer prizler de çalışıyor buz dolabi gibi makinalar, tv ve 2 de bilgisayar var bu 1200w hariç
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Normal prizler 300w olarak hesaplanır. Ama tabi bu değer maksimumu göstermez. Binanın genel elektrik tesisatı hesabı ile de alakalıdır. Maksimum olarak hesaplamak için basitçe mesela 1 adet 16A sigortaya 5 tane priz bağlı olsun diyelim. Zaten bu sigorta hattın taşıma kapasitesine göre seçilir. Bu yüzden biz o sigortadan en fazla 16A akım çekebiliriz. O da 220-230V gerilim için yaklaşık 3500W yapar. Yani 5 priz aynı anda kullanılırken priz başına maksimum 700W, tek prizi kullanıyorsak da maksimum 3500W kadar o hattan güç çekebiliriz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X