Şimdi Ara

Satıcı: 'Arçelik artık kendi ürettiğinden, kaliteli değil.' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arçeliğin siemens,boscha göre kalitesiz olduğu doğru olabilir.Ama yerli üretim olduğu için avantajlarıda var.Hiç bir makine allah yapısı değildir bozulur.Arçelik belki 5 senede,siemens belki 7 sene sonra arıza verir ama arçeliğin parçası kolay bulunabilir ve ucuzdur.örnek vermek gerekirse şu an bilmiyorum ama 5 sene önce arçelik çamaşır makinası kayışını servis 20tl ye takarken siemens servisi 80 tl ye takıyordu.hatta arçelik servisine gidip ben kendim takıcam kayışı dersen işçilik çıkıp 10 lira civarı oluyordu.siemense gidersen yine 80 tl idi çünkü işçiliğide satarken alıyorlardı.
    Makine daha önceden arıza verirse zaten garantisi var çağır servisi gelsin yapsın.
  • Burada doğru olan söz yerli üreticilerin bize pahalıya mal sattığıdır. bu konuda sizlere sonuna kadar katılıyorum. ancak burada sızlanmanın bir faydası yok. açın tlf nu call Centerlara bizlere neden bu kadar pahalıya satıyorsunuz diye sorun. cevaplasınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

beko marka derin donduruculu dolaplar nasıldır arkadaşlar tavsiye edermisiniz. geçen günü merak edipde beko bayiine girdiğimde B 8550 SM modelini incelediğimde baya hoşuma gitti. iç malzemesi olsun, tafların sağlamlığı olsun baya kaliteli ve sağlam görünüyor, kapaktaki raflar kolay kolay pek esnemiyor. lg nin raflarını hatırlattı bana. satıcı bu dolabı, kampanya dahilinde olup 1300 tl. ye bırakabileceğini söyledi, bürüt 550 lt. lik bir dolap için fiyat uygun sayılır. fakat enerji sarfiyatı beni biraz düşündürdü, Enerji Sarfiyatı- Günlük (kwh/24h) 1,052 gözüküyor. bu tarz bir dolap için biraz fazla sayılır. yıl başına doğru lg almayı düşünüyordum ama bu dolapta fena sayılmaz, güzel sayılır. ne dersiniz, tavsiye edermisiniz.

http://www.beko.com.tr/urun_detay.aspx?kat=563&urn=1864&lang=tr-TR

Ürün size kullanımda sıkıntı çıkarmaz. Ancak bana göre 1300TL için yapısal olarak eski kalmış bir dolap. Bir de sebzelik üstündeki rafı kötü.

Bu dolabı almaktansa yakın fiyata Bosch KGE58AW30N ya da üstten dondurucu istiyorsanız Bosch KDV58VW30N alabilirsiniz. KGE58AW30N'nin artıları:

-Dijital soğukluk kontrolü ile daha tasarruflu çalışma, daha az karlanma özelliği.
    -A++ enerji verimliliği (0,78kw)
    -Tüm rafları cam, sebzeliği çok daha geniş ve ray mekanizmalı.
    -Kapı içindeki rafın yüksekliği ile doluyken oynanabiliyor.
    -Raflar çekmece gibi öne çekilebiliyor.
    -Dondurucuda da cam raf var.
    -Kapı kalınlığı ve genel malzemesi daha kaliteli.
    -İç aydınlatması LED.
    -Dondurucu ile soğutucu bağımsız ayarlanabiliyor.

Böylesine donanım, tasarruf ve kalite farken ben Beko'ya 1300TL vermem şahsen.

Bahsetmiş olduğunuz bosch modellerini yakından inceleme fırsatım oldu hocam. Nedendir bilmiyorum ama benim bu dolaplara pek içim ısınmadı doğrusu.
    _Rafları düz camdan yapmışlar, kenarlıkları yok, cama az bir şey dökülecek olsa bir alttaki rafa sağdan soldan akma yapacak gibi.
    _Kapaktaki rafları elimle esnetmeye çalıştığım vakit mukavemet göstermiyor, hemen esniyor. Hani biraz daha zorlasam elimde kalacak gibi.
    _benim baktığım modelin sebzeliklerinde ray yoktu sanki, sürtünme ile şalışıyor gibiydi. Yani çekmeceler rahat gidip gelmiyordu. ayrıca malzemesinide çok ince kullanmışlar, bunlarda hemen esneme yapıyordu.

Hoşuma giden yanları ise;
    ekonomik enerji sarfiyatı+ led aydınlatma + dijital kontrol.

Bahsetmiş olduğum bekonun malzeme kalitesi boscha göre biraz daha iyidi. Raflar kolay kolay esnemiyordu, sebzelik malzemesi kalın ve mukavemetli. Ayrıca rafların kenarlıkları da vardı,

bekonun eksileri ise;
    bekonun kataloğunda, çalışma esnasında dolabın arka duvarda 7-8 mm kar oluşabilir diyor. Bu bence ciddi bir sorun. Ayrıca enerji sarfiyatı da boscha göre bir hayli fazla sayılır. Led ydınlarma yok. Dijital görtege yok...

her 2 dolabı da yakından inceleme fırsatım olduğu için bu mukayeseyi yaptım. Ve şimdi dolap alımı konusunda halen daha kararsızım. Saygılar.

• Televizyonum Panasonic,
    buzdolabım LG,
    çamaşır-kurutma Profilo,
    bulaşık makinam Arçelik.

O zeolitle, maksimum parlatıcı ile bile kurutmayan Bosch, Siemens bulaşık makinalarının aksine yıkanan (plastik kapaklar üzerindeki en fazla 1-2 damla suyu hariç tutuyorum) bulaşıklar gayet temiz ve kuru çıkıyor.

Süpürgem de Arçelik, en ucuz ve Çin malı olanından... Şimdilik süpürüyor, bozulursa yenisini alırım diye hiç pahalısına kaçmadım, gerek de yok...

Diğer ürünlerinde de dışarıdan hizmet alırken kendi içlerinde "Arçelik Standartları" var ve adamlar belli başlı testleri sınırda geçen, standartlara sınırda uyan ürünleri satın almıyorlar. Bunu da dip not olarak belirteyim.
  • Eski arçelik 40 yıldır çalışıyor hala da devam
    Yeni arçelik buzdolabı 11 yılda pert

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte dürüst bir satıcı 👍😊

• Herkesin bakış açısı farklı elbette, önemli olan görüşlere saygı duyabilmekte, kendi düşünceni karşı tarafa dikte etmeye çalışmamakta.

Ne kadar kötü olursa olsunlar eğer yerli üreticiler olmasaydı, rekabet piyasasının olmadığı ve TAMAMEN yurtdışına bağlı olunan elektronik ve beyaz eşya ürünlerde bu gün çok övülen markalar bizim kara kaşımıza gözümüze veya bizi çok sevdikleri için Kampanyalar yapar ve UCUZ ürün satmaya çalışırlarmıydı acaba?

Yerli üreticilerin pazara girmesiyle birlikte azalan satışlarını arttırmak için feragat ettikleri kar paylarından yine de vazgeçerlermiydi acaba?

İlk renkli televizyonumuz olan GRUNDİG TV mizi aldığımız 1983 yılında bu ülkede kaç TL maaş alınırdı ve Bu tv nin fiyatı kaç liraydı? Yani kaç maaşa 1 TV alınabiliyordu ve şimdi 1 maaşa kaç tv alınabildiğini de araştırmak gerekir diye düşünüyorum.

Ne kadar kötülenseler ve forumda yerli üretimlere ''Tü kaka'' demek popülizm kazandırdığından dolayı bu tarz tercih edilse de, O ''Tü kaka'' denilen markalar olmasaydı bu gün bir buzdolabını kaç TL ye alabilirdik aynı markalardan onu da mutlaka göz önünde bulundurmak gerekir diye bir hatırlatmada bulunmak isterim.

Ben, eleştirilerin yerinde ve dozunda olmasını tercih ederim. Elbette forumumuzda eleştiriye yasak yok, bu nedenle tüm markalara olan iyi veya kötü yorumları barındırıyor, küfür hakaret olmadıkça bu mesajları silmiyoruz ki insanlarımız bilinçlensin. Ancak eleştiride de bir mantık olması gerek diyorum.

Ücret politikalarını ben de eleştiriyorum ancak bunun üretim kanadında neler yaşandığını da görüp bildiğimden dolayı hak vermeden de edemiyorum.

İlginç olan şu ki, KALİTE olgusunda eleştirilen sürekli olarak yerli firmalar olurken, Forumda ısrarla ön plana çıkartılan bir çok markanın da üretim kalitelerinin eskisi gibi olmadığı, makine gövdelerinde kullanılan sac kalınlıklarının inceltildiği, motor güçlerinin küçültüldüğü, plastik aksama daha çok geçiş yapıldığı, metal bölümlerde CEVHERDEN maden kullanımı yerine geri dönüşümden maden kullanımına yöneldiklerinden çok fazla bahsedilmiyor.

Global dünyada hiç bir marka KAZANÇ oranını ön planda tutmadan hareket etmiyor/etmez, rekabet etmek zorunda kaldıkları için rakamları aşağı çekmek, kazanç oranlarını dengede tutmak için de üretim bandındaki maliyetleri düşürmek zorundalar. Bu da elbette kaliteye etki ediyor. Daha çok mal satabilmek adına pazarda girişilen rekabetin yarattığı baskı, daha çok satabilmenin en kolay yolu ucuz ürün satışından, ucuz ürün satışının da ucuza mal etmekten geçiyor olduğunu biliyor olmanın verdiği baskı, Alternatif çözüm arayışlarına veya alternatif kaynaklara zorluyor firmaları. Bu piyasa koşullarına kimse DİMDİK duramaz, her firma eğilmek zorundadır. Müşterisinin güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih eden de, Dost teknoloji olduğunu söyleyen de, Bizi seçin sevgiye zaman kalsın diyen de bu düzene ayak uydurmak zorundadır hiç birisi kusura bakmasın.

Ne zaman ki Ülkemizde endüstri 4.0 a geçilir, o zaman istediğiniz kalite ve özellikteki ürünü istediğiniz fiyata önce sipariş girer sonra alırsınız

''Çek bana oradan 9 kilo çamaşır makinesi. Kasa Rengi kırmızı, tamburu mavi, düğmesi sarı olsun'' diye siparişi girer parasını verir beklersiniz. Sonra işlem tamam, kaliteye devam

• bugünkü arçelikler nasıl 20 yıl önceki arçeliklerle aynı kalitede değilse, bugünkü siemens boschlarda 20 yıl önceki ürünleriyle aynı kalitede değildir
  • http://m.arcelik.com.tr/camasir-makineleri-12-kg-12143-cmk-camasir-makinesi-onden-yuklemeli.html

http://shop.miele.com.tr/wda-201-camasir-makinesi. Wda 201

Hangisini almalıyım Arçeliğin en üst modelinimi yoksa miele mi ? Mielenin linkte bir sorun var wda 201 almak istediğim makina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 1 Ocak 2017; 11:36:54 >

• zultaran Z kullanıcısına yanıt
    birisi 7 kg'lık üst kalite miele, diğeri ise 12 kg'lık orta standart kalite arçelik, haftalık çamaşır yıkama ihtiyaçlarınıza göre iki ürün arasında tercihinizi yapabilirsiniz. ancak ben alacak olsam miele'yi tercih ederdim. fakat olası bir arıza durumunda garanti kapsamında değilse mieleye yedek parça için astronomik ücret ödeyeceğinizi unutmayın ama bunun yanı sıra miele sağlam cihazdır istisnai durumlar haricinde servis yüzünü kolay kolay göstermeyecektir, ayrıca bir ürün hangi marka olursa olsun arıza yapıp yapmayacağı (kalite,marka,maliyet,tasarım gibi faktörlerden sonra) şansa bakıyor.
    Brent Arkadaşımıza katılıyorum zira kalite klasmanları oldukça farklı. Yine değindiği noktalar da çok doğru ki arıza oranı ve onarım maliyeti konuları da önemli.

Birisi 10 yılda 3 arıza yapar 100er den 300 Tamir parası ödersen
    Diğeri 10 yılda 1 arıza yapar 1 kerede 300 TL ödersin gibi şakavari bir yaklaşım ile de örnekleyebilirim

Hele ki bizim şebeke koşullarımıza göre arıza yapmayacak ürün bulmanın da imkansız olduğunu dip not olarak ekleyeyim :)
  • @Brent
    @Ado
    Miele düşünmüştüm dün öğleden önce 3750 civarında olan makine öğleden sonra 4300 tl oldu diğeride 4700 olmuş 4200 liradan , wkb120 veya wda 201 düşünüyordum ,çok üzüldüm elektrikli süpürgede veriyorlardı sanırım o kampanyayıda kaldırmışlar.Arçeliğede o kadar para vermekten de vazgeçtim,7-8 kiloluğunu alırım aynı serisinin herhalde çok morelim bozuldu.
    Bosch'un home professional serisi alman malı sanırım onlarda 3700 civarında miele ile kalite olarak nasıllar acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 2 Ocak 2017; 12:26:32 >
    Hocam ben öneri ve kıyaslama işlerine girmiyorum lakin BOSCH eski BOSCH değil sadece onu bilirim onu söylerim. Ne yerlisi ne de Orijinal üretimi bizim bildiğimiz eski kalitede üretimler değil. Ancak her durumda orijinal üretimleri bizim yerli üretim makineleri her daim ikiye katlar o da bir gerçek. (gerçi bu durumda fiyatıda neredeyse 2 ye katlıyor o ayrı konu) Yine de aynı kıyası MİLE ile yapacaksak bu sefer az önceki yorumumu tam tersine çeviririm, MİELE ile BOSCH markasını ben kıyaslamak istemezdim :)

Bu arada her iki markayı da model bazında ÇOK ÇOK yakından tanımıyorum, benim görüşlerim sizi yönlendirici olmasın lütfen.
  • Bosch Serie 6 WAT24460TR 8kg 1200 devir A+++(-%30) 50/74 db kampanyalı liste fiyatı 1529 tl
    Arçelik 8123 YCM 8 kg 1200 devir A+++(-%40) 50/73 db kampanyalı liste fiyatı 1599 tl
    Arçelik 8123 YCM 8 kg 1400 devir A+++(-%40) 50/74 db kampanyalı liste fiyatı 1649 tl

Sayın zultaran yukarıda yazdığım modelleri fiyat olarak daha makul tercihler arasında bulundurabilirsiniz.

Ayrıca kendi evimde 7 kg aeg var 3 senedir kullanıyorum ikinci yılda komple kazanı değişti şimdilerde iste motorundan tuhaf sesler çıkarmaya başladı, tercihleriniz arasında aeg varsa eleyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brent

Bosch Serie 6 WAT24460TR 8kg 1200 devir A+++(-%30) 50/74 db kampanyalı liste fiyatı 1529 tl
    Arçelik 8123 YCM 8 kg 1200 devir A+++(-%40) 50/73 db kampanyalı liste fiyatı 1599 tl
    Arçelik 8123 YCM 8 kg 1400 devir A+++(-%40) 50/74 db kampanyalı liste fiyatı 1649 tl

Sayın zultaran yukarıda yazdığım modelleri fiyat olarak daha makul tercihler arasında bulundurabilirsiniz.

Ayrıca kendi evimde 7 kg aeg var 3 senedir kullanıyorum ikinci yılda komple kazanı değişti şimdilerde iste motorundan tuhaf sesler çıkarmaya başladı, tercihleriniz arasında aeg varsa eleyin derim.

aeg hiç düşünmedim,ancak iyi bir makine almak istiyordum bu yüzden miele2ye yönelmiştim ama son zam gerçekten fazla birde 2 günle o kadar fark vermek biraz koyuyor bu yüzden miele almaktan şu an vazgeçtim,arçeliğin linkini verdiğiniz modellerini karşılaştıracağım.bosch'un ya da siemensin alman olanlarına baktım ama sanırım @Ado arkadaşın belirttiği gibi ne kadar alman üretimi olsalarda miele kalitesinde değiller fiyatlarda ucuz değil 3700 civarlarında bosch home professional serisi,şu an miele de alabilirim ama 500-600 lira zamlı fiyatla almayacağım kesinlikle,sanırım uygun fiyatlı bir arçelikle devam etmek daha mantıklı.Önerileriniz için teşekkürler inceleyeceğim.

Hocam bu pek anlaşılır değil aslında, yani zaten elinde veya deposunda olan bir ürün ise, bu ürünü size eski fiyatından vermeyi neden ret eder ki anlamış değilim

Firmaların müşteri memnuniyetine bu derece önem verdiği günümüzde bu yaklaşım fazla despot olmuş sanki. Müşteri hizmetleri ile görüşseniz faydası olmaz mı sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Hocam bu pek anlaşılır değil aslında, yani zaten elinde veya deposunda olan bir ürün ise, bu ürünü size eski fiyatından vermeyi neden ret eder ki anlamış değilim

Firmaların müşteri memnuniyetine bu derece önem verdiği günümüzde bu yaklaşım fazla despot olmuş sanki. Müşteri hizmetleri ile görüşseniz faydası olmaz mı sizce?

Aslında ben müşteri hizmetlerini aramadım,ama online satış sitelerini güncellediler ve muhtemelen yeni fiyatlar geçerli olacak.

Bir değerlendirin bence bu fikri hocam, satın alım aşamasındaki fiyat değişikliğinden duyduğunuz rahatsızlığı dile getirirseniz hassasiyet gösterirler düşüncesindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Bir değerlendirin bence bu fikri hocam, satın alım aşamasındaki fiyat değişikliğinden duyduğunuz rahatsızlığı dile getirirseniz hassasiyet gösterirler düşüncesindeyim.

Teşekkürler hocam yarın arayıp fiyatlarda değişiklik olup olmadığını en azından herhangi bir kampanya olup olmadığını soracağım.
    Merhaba,

Bosch için 3.700 civarında demişsiniz.Model belirtmemişsiniz ama
    WM14Y862TR Siemens i inceleyebilirmisiniz. Belirttiğiniz rakam fazla yüksek gibi geldi bana.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.