Şimdi Ara

Satıcı: 'Arçelik artık kendi ürettiğinden, kaliteli değil.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün inox grisi renkte, daha önce baktığımız modelini bilmediğim 2250 TL peşin fiyata alınabilecek 540 lt hacimli Arçelik no-frost buzdolabı almak için büyük A.V.M'lere gittik. Buralarda Arçelik olmadığı için diğer marka satıcıları ile muhatap olduk. Bir satıcının aktardığı aynen şu:
    Satıcı: "Arçelik eskiden Almanya'da üretim yaptırır, ürün Türkiye'ye gelince kendi logosunu yapıştırırdı. Artık kendi üretimini kendisi yaptığı için eskisi gibi kaliteli değil. Ürünleri hemen bozuluyor."

Bizim Arçelik buzdolabı tam 30 yıl sonra durdu. Şimdi satıcı böyle dedikten sonra son 3-4 yılda aldığımız Arçelik ürünlerinin de bizi yarı yolda bırakması nedeniyle böyle bir ikileme düştük ve satıcıya hak verdik ama sizin yorumlarınız nedir?

Düzenleme: Başlığa ',' eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClavicuLa NoX -- 15 Ağustos 2012; 3:10:00 >

• Doğru söylemiş çamaşır makinelerini hep Siemense yaptırırdı. O zamanda insanlar tabi arçelik kaliteli sanıp alırdı. Ah ah yazık vallahi arçeliğe para verenlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

Doğru söylemiş çamaşır makinelerini hep Siemense yaptırırdı. O zamanda insanlar tabi arçelik kaliteli sanıp alırdı. Ah ah yazık vallahi arçeliğe para verenlere.
    Doğru söylemiş misal arçeliğin 1980 sonlarında,1990 başlarında ürettirdiği meşhur leydi serisi makineleri alman siemens üretimi,çamaşır makineleri de siemens üretimi,buzdolapları ise lg kore üretimiydi.Ve 20 sene üretilen bu makineler ciddi anlamda sağlam ve performansı çok iyiydi.
    Arçelik sadece kendi logosunu basardı bu makinelere,üretiminde yakından,uzaktan bir ilgisi olmazdı.
    Şimdiki arçelikler ise kalitesiz çin parçalardan üretiliyor ve ciddi anlamda kalitesizler.
    Şuan alacağınız arçelik markalı buzdolaplarının,çamaşır ve bulaşık makinelerin ömürleri 20 sene önce siemens menşei ile üretilenlerin neredeyse 4'te 1'i kadardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Doğru söylemiş misal arçeliğin 1980 sonlarında,1990 başlarında ürettirdiği meşhur leydi serisi makineleri alman siemens üretimi,çamaşır makineleri de siemens üretimi,buzdolapları ise lg kore üretimiydi.Ve 20 sene üretilen bu makineler ciddi anlamda sağlam ve performansı çok iyiydi.
    Arçelik sadece kendi logosunu basardı bu makinelere,üretiminde yakından,uzaktan bir ilgisi olmazdı.
    Şimdiki arçelikler ise kalitesiz çin parçalardan üretiliyor ve ciddi anlamda kalitesizler.
    Şuan alacağınız arçelik markalı buzdolaplarının,çamaşır ve bulaşık makinelerin ömürleri 20 sene önce siemens menşei ile üretilenlerin neredeyse 4'te 1'i kadardır.

Alıntıları Göster
    ARÇELİKİN BUZDOLABI HALEN COGU MARKADAN DAHA IYI.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazpanyol

Alıntıları Göster
    hep arçelikten dert yanıyor insanlar ama ben bütün beyaz eşyamı arçelikten aldım ve çok ta memnununm bence insanlar eşya almayı bilmiyorlar toros bir araba alıp mercedes konforu bekliyorlar arçeliğin veya d-iğer markaların üst makinalırını almak lazım piyasada 600 e makina varken 951 tl ye bulaşık makinası aldım ben ve çevremdeki herkesten çok çok memnunum çamaşır makinamıda 2001 de almıştım gene biraz fazla para verdim 11 senedir nazar değmesin servis eli değmedi nedir bu arçelik kini anlamadım arçeliğe para verenlere acıyormuş bir arkadaş asıl ben aklını kullanmayıp doğru eşya alamayanlara acıyorum siemis bosch çokmu kaliteli kayınçımda bosch çamaşır makinası var elinden gelse camdan atacak o kadar sinir oluyor buzdolabı hakeza öyle benim arçelik makinalarıma 5 sene oldu serviseli değmezken kayınçım bosch la boğuşuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: neo55

hep arçelikten dert yanıyor insanlar ama ben bütün beyaz eşyamı arçelikten aldım ve çok ta memnununm bence insanlar eşya almayı bilmiyorlar toros bir araba alıp mercedes konforu bekliyorlar arçeliğin veya d-iğer markaların üst makinalırını almak lazım piyasada 600 e makina varken 951 tl ye bulaşık makinası aldım ben ve çevremdeki herkesten çok çok memnunum çamaşır makinamıda 2001 de almıştım gene biraz fazla para verdim 11 senedir nazar değmesin servis eli değmedi nedir bu arçelik kini anlamadım arçeliğe para verenlere acıyormuş bir arkadaş asıl ben aklını kullanmayıp doğru eşya alamayanlara acıyorum siemis bosch çokmu kaliteli kayınçımda bosch çamaşır makinası var elinden gelse camdan atacak o kadar sinir oluyor buzdolabı hakeza öyle benim arçelik makinalarıma 5 sene oldu serviseli değmezken kayınçım bosch la boğuşuyor

neo55'e katılıyorum. Ülkesine katma değer sağlayan firmaları bu kadar kötüleyen ucuzcu güruh Dünyanın hiç bir yerinde yoktur. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Al bakalım siemens in 5 kg çamaşır makinasını bakalım kaç sene kullanacaksın, bak. Bütün markaların değişik ekonomik segmentlere hitap eden ürün grupları vardır. Diğer tarftan, örneğin Indesit bilmiyor mu Miele gibi çamaşır makinası yapmasını. Şu forum da birileri çıkıpta marka fanatikliği yapacağına, ezberden saçma sapan konuşacağına, aklını ve bilimi ön planda tutarak akıllıca laflar etsin artık. Yok arçelik kötü, yok vestel kötü. Girin bakalım İngilizlerin ünlü TESCO'suna (TR'de KİPA)www.tesco.co.uk adresine ingiliz halkı beyaz eşya ürünlerinde hangi markayı tercih ediyor, bakın. İngilizler enayi bizim insanımız akıllı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    katma değer, yurtdışından parça ithal edip türkiye'de montajlayarak, ya da yurtdışında ucuz parçalarla üretip üzerine marka basarak yaratılmaz.
    ithalattan ihracat düşülür, aradaki fark katma değerdir..

ben 100 tl.ye sattığım bir ürün için 90 tl.lik ürün/hizmet ithal ediyorsam, yarattığım katma değer 100 tl değil; 10 tl.dir...

bunu sadece arçelik için değil tüm markalar için söylüyorum...

2011 yılında ihracat şampiyonu olup basında bolca çıkan Türk kuruluşunun (petrol ürünlerini rafine eden bir kuruluş) ihracatı için ne kadarlık ithalat yaptığı hesaplansa, daha doğrusu %ye vurulsa, sanırım katma değer bakımından sonlarda olurdu....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

katma değer, yurtdışından parça ithal edip türkiye'de montajlayarak, ya da yurtdışında ucuz parçalarla üretip üzerine marka basarak yaratılmaz.

ben 100 tl.ye sattığım bir ürün için 90 tl.lik ürün/hizmet ithal ediyorsam, yarattığım katma değer 100 tl değil; 10 tl.dir...

2011 yılında ihracat şampiyonu olup basında bolca çıkan Türk kuruluşunun (petrol ürünlerini rafine eden bir kuruluş) ihracatı için ne kadarlık ithalat yaptığı hesaplansa, daha doğrusu %ye vurulsa, sanırım katma değer bakımından sonlarda olurdu....

Alıntıları Göster
    birazdan burası dolar bosch siemens çalışanları
    almayın kardeşim kimse bıçak zoruyla aldırmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Satıcı doğru söylemiş.

Elbette Arçelik'in her ürünü kötü değil. Zamanında iyi firmalara yaptırıp ismini bastırdığı mükemmel ürünleri vardı. Şu an da Arçelik'in buzdolapları çok kötü olsa da Grundig ismini basarak sattığı buzdolapları oldukça başarılı.

Zamanında kendi ürettiği 5500E, 5950 gibi çamaşır makinesi modelleri de iyiydi.

Ancak Arçelik her zaman pazar payına güvenerek ürünlerini fahiş fiyata satar. Yani aynı fiyata çok daha iyisini, ya da benzer kalitedekini çok daha ucuza bulabilirsiniz. Türk halkını böyle keriz yerine koyduğu için sevilesi bir marka değildir.

Servislerinin hepsi olmasa da satış sonrasındaki hizmetleri de gelişmiştir. Bana göre servisin çok gelişmesi önemli değildir zaten, Türk halkını "servis" kavramıyla tanıştırıp ona mahkum eden bir firmadır çünkü. Kötü ürün+iyi servistense her zaman iyi ürün+kötü servisi tercih ederim. Servisine bakarak ürün almam, alana da saygı duyarım.

Bu firmaların ihracatları ile gurur duyanlar bir zahmet ürünlerin fiyatlarını da ülkemizdekilerle karşılaştırsınlar. Bugün bir Arçelik ülkemizde Bosh'tan bile pahalıyken Avrupa'da Bosch'un neredeyse üçte biri fiyatına satılır. Çünkü kötü ürünlerini ancak ucuz fiyatlarla öne çıkarabilirler. Avrupa'daki marketlerin en alt segmentte bol satılan ürün reyonlarını doldurmak bence gurur duyulacak bir konu değil. O zaman Premier ve Sinbo'yu bize kazandırdı diye Çin'deki isimsiz ev aletleri üreticilerini de tebrik edelim madem. Üreticinin kendi halkını enayi yerine koyması da cabası.

Bu konular forumda ben bildim bileli tartışılıyor ama aynı tas aynı hamam. Her firmanın misyonu bellidir. Bu yüzden bir Indesit Miele değildir zaten. Eşekten yarış atı performansı beklemek doğru değil.

Yerli üreticilerin fiyat politikası konusundaki eleştirilerinize sonuna dek katılıyorum. Öncelikle bu noktayı not edelim. Tekrar aynı şeyleri paylaşmaya gerek yok. Hangi ekonomik segmente hitap edeceğini her bir firma teknik olarak belirler ve ona göre markete ürün sunar. İsteyen istediği ürünü bütçesine göre alır. Benim buradaki eleştirisel yaklaşımım, doğrudan ön yargı ile üretici firmalara karşı sergilenen yaklaşımdır. Elbette her bir markanın alt ve üst segmentte bulunan ürünleri vardır. Bu ürünlerden şikayetçiyim diyen de vardır oldukça memnunum diyen de vardır. Aynı zamanda yıllara göre tercih ve pazar trendleri de değişir. 1950-60-70 lerde amerikan otomobilleri bu ülkede revaçta idi. 80 ve 90'larda ise avrupa menşeyli araçlar yerli üretimden dolayı güncel idi. Şimdi ise pazar artık bütün üreticiler tarafından bir şekilde paylaşılıyor. Demek istediğim şey şu artık global bazarda bir tek marka hakimiyeti yok (bilişim sektörü hariç). Bütün markalar üretim yapıyor ki bu üretimler yılların verdiği tecrübeye dayanıyor. 1970'li yıllarda Mutsibishi'ye motorlarını tasarlattıran Hyundai şu an oldukça başarılı. Burada firmanın gelişiminde Kore halkının katkısı kaçınılmaz. Bizler yerli üreticileri gerçekçi olarak sonuna kadar eleştirelim (amacımız daha iyiye ulaşmak olmalı), gerekir ise yerden yere vuralım ancak hakkı var ise hakkını da teslim edelim, hak ediyor ise gereken desteği de verelim. Sonuç olarak fiyat politikaları hususundaki ileştirilerinize yürekten katılıyor, önyargısız ve gerçekçi tartışmalar dileği ile yazımı kapatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikroskopik -- 16 Ağustos 2012; 13:26:43 >

• quote:

Bu firmaların ihracatları ile gurur duyanlar bir zahmet ürünlerin fiyatlarını da ülkemizdekilerle karşılaştırsınlar. Bugün bir Arçelik ülkemizde Bosh'tan bile pahalıyken Avrupa'da Bosch'un neredeyse üçte biri fiyatına satılır. Çünkü kötü ürünlerini ancak ucuz fiyatlarla öne çıkarabilirler. Avrupa'daki marketlerin en alt segmentte bol satılan ürün reyonlarını doldurmak bence gurur duyulacak bir konu değil. O zaman Premier ve Sinbo'yu bize kazandırdı diye Çin'deki isimsiz ev aletleri üreticilerini de tebrik edelim madem. Üreticinin kendi halkını enayi yerine koyması da cabası.

http://www.argos.co.uk/static/Browse/c_1/1%7Ccategory_root%7CKitchen+and+laundry%7C14418476/c_2/2%7C14418476%7CWashing+machines%7C14418685/c_3/3%7Ccat_14418685%7CFreestanding+washing+machines%7C14418686/p/161/pp/80/s/Price%3A+Low+-+High.htm

Sitede BOSCH yok ama SAMSUNG WHIRLPOOL vb. var. Farkında iseniz hemen hemen aynı fiyatlara satılıyorlar. Yani BEKO sizin dediğiniz gibi 3te 1i fiyatında değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrplt

quote:

http://www.argos.co.uk/static/Browse/c_1/1%7Ccategory_root%7CKitchen+and+laundry%7C14418476/c_2/2%7C14418476%7CWashing+machines%7C14418685/c_3/3%7Ccat_14418685%7CFreestanding+washing+machines%7C14418686/p/161/pp/80/s/Price%3A+Low+-+High.htm

Sitede BOSCH yok ama SAMSUNG WHIRLPOOL vb. var. Farkında iseniz hemen hemen aynı fiyatlara satılıyorlar. Yani BEKO sizin dediğiniz gibi 3te 1i fiyatında değil.

Alıntıları Göster
    8kg 1200 devir ve A+++, birbirine muadil sayılabilecek 2 Bosch ve Beko'ya bakalım.

İngiltere'den bir örnek:
    http://www.comet.co.uk/p/Washing-Machines/buy-BOSCH-WAQ24461GB-Washing-Machine/525123 (1360TL)
    http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4787893/c_1/1%7Ccategory_root%7CKitchen+and+laundry%7C14418476/c_2/2%7C14418476%7CWashing+machines%7C14418685/c_3/3%7Ccat_14418685%7CFreestanding+washing+machines%7C14418686.htm (841TL)

Ülkemizden bir örnek:
    http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-ve-kurutma-makineleri/çamaşır-makineleri/WAS24461TR.html (1829TL)
    http://www.beko.com.tr/urun_detay.aspx?kat=575&urn=2011&lang=tr-TR (1839TL)

Sadece ayaküstü bir bakışla bu kadar bir fark var. Arasam 3 katı olanını da bulurdum.

• quote:

8kg 1200 devir ve A+++, birbirine muadil sayılabilecek 2 Bosch ve Beko'ya bakalım.

İngiltere'den bir örnek:
    http://www.comet.co.uk/p/Washing-Machines/buy-BOSCH-WAQ24461GB-Washing-Machine/525123 (1360TL)
    http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4787893/c_1/1%7Ccategory_root%7CKitchen+and+laundry%7C14418476/c_2/2%7C14418476%7CWashing+machines%7C14418685/c_3/3%7Ccat_14418685%7CFreestanding+washing+machines%7C14418686.htm (841TL)

Ülkemizden bir örnek:
    http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-ve-kurutma-makineleri/çamaşır-makineleri/WAS24461TR.html (1829TL)
    http://www.beko.com.tr/urun_detay.aspx?kat=575&urn=2011&lang=tr-TR (1839TL)

Sadece ayaküstü bir bakışla bu kadar bir fark var. Arasam 3 katı olanını da bulurdum.

Alıntıları Göster
    İnanılmaz rakamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

İnanılmaz rakamlar.

Alıntıları Göster
    Üzücü ancak teknolojiye yatırım yok.

Dışarıda birileri zaten bu işi yapıyor. Neden ben tekrar teknoloji geliştireyim. Alırım satarım.

Türkiye'deki mantık.

Dünyada ülkeler belirli alanlarda uzmanlaşmışlardır. Herkes belli şeyleri de yurt dışından almak zorundadır.

Ancak ürettiğiniz fazla birşey yoksa sorun demek ülke için.

Ben örneğin Alman yapımı Bosch çamaşır bulaşık makinesi diyorum. Tüketici olarak kaliteli ürün istiyorum çünkü.

Ama bu önerileri yaparken utanıyorum. Karşısında bir yerli rakibi olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

buzdolabı teknolojileri anca bu zamana göre anca oturmuş demekki... millet uzayda yarışır bizimkiler hala dolap reklamı yaparlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 30 Eylül 2012; 0:17:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

buzdolabı teknolojileri anca bu zamana göre anca oturmuş demekki... millet uzayda yarışır bizimkiler hala dolap reklamı yaparlar..

Alıntıları Göster
    ne buzdolabı buzdolabi nede tv si tv bundan 4 sene önce 2250 tl ye gidip buzdolabı aldık araba parasınaydı garantisi 3 yıldı tv hediyeli garanti suresi biteli bir hafta oldu bizim buzdolabı da tv de arızalandı sanki programlamışlar eskisi gibi değil hiçbir arkadaşa tavsiye etmem

• quote:

acaba ithal ettiğini nereden çıkarıyorsun arçelik kendi motorunu kendi üretiyor diğerlerini parça üreticilerinden alıyor türkiye'deki buna satın alma departmanı bakar ve tasarlanan parçalar üretilir istendiği kadar bu bir üretimdir bugün bakarsanız bütün markalar böyle yapar sanmayın ki arçelik dışında ki markalar kendi üretiyor sanmayın mesela bosch küçük ev aletlerine bakarsanız made in p.r.c görürsünüz yani çin'deki fabrikalarda ürettirilmiş ürünler ama arçelik teki made in china yazısında arçelik çin'deki fabrikasında üretilen ürünleri görürsünüz ayrıca sizin bu marka fanatikliğinizde tek doğru bir şey var oda arçelik türkiye'de pahalı satıyor ancak bunu buraya değil 444 0 888 numaralı telefonu arayarak müşteri hizmetlerine bildirebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Erenforce48

quote:

acaba ithal ettiğini nereden çıkarıyorsun arçelik kendi motorunu kendi üretiyor diğerlerini parça üreticilerinden alıyor türkiye'deki buna satın alma departmanı bakar ve tasarlanan parçalar üretilir istendiği kadar bu bir üretimdir bugün bakarsanız bütün markalar böyle yapar sanmayın ki arçelik dışında ki markalar kendi üretiyor sanmayın mesela bosch küçük ev aletlerine bakarsanız made in p.r.c görürsünüz yani çin'deki fabrikalarda ürettirilmiş ürünler ama arçelik teki made in china yazısında arçelik çin'deki fabrikasında üretilen ürünleri görürsünüz ayrıca sizin bu marka fanatikliğinizde tek doğru bir şey var oda arçelik türkiye'de pahalı satıyor ancak bunu buraya değil 444 0 888 numaralı telefonu arayarak müşteri hizmetlerine bildirebilirsiniz

Alıntıları Göster
    Evet satıcının dediği doğru, ama fiyatıda ona göreydi eskiden, bir memurun ortalama 3-4 maaşıydı bulaşık makinesi, şimdi memurun 3-4 maaşıyla Miele alırsın benzer kalite istiyorsan, değişen bir şey yok aslında.

• Erenforce48 E kullanıcısına yanıt
    1 sene önce yapılmış yoruma şu an cevap vererek ve beni marka fanatikliği ile itham ederek yaptığınız, belki de fake bir profilin provakasyon mesajına cevap vermeye gerek yok. burda herkes kimin ne olduğunu iyi biliyor. siz sıkmayın canınızı.

bu arada bana söylenebilecek en son şey marka fanatikiğdir heralde. o tür basit ve genelde ezikliğin işareti olan şeylerle işim olmaz:

buzdolabım electrolux
    bulaşık ve çamaşır mak. bosch
    fırınım Arçelik
    elektrik süpürgem nilfisk
    mikrodalgam samsung
    led tv de LG.dir..

hakkaten marka fanatiğiyim...

çok genel yaptğım bir yorumu da sanki sadece arçeliğe yazmışım gibi üzerinize alınıp, cevap vermeniz de, başkasını marka fanatiği olarak itham eden biri olarak oldukça ironik. başka yoruma gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon7052

Bu mesaj silindi.
    Arçelik bizi kandırmıyorsa neden Avrupa'da düşük Türkiye'de yüksek fiyat çekiyor,üstelik tam tersi olması gerekirken sonuçta Avrupa için ithal bir marka değil mi?

Sonuç olarak Arçelik marka olarak kendi insanını düşünmüyor,bilinçli tüketici de yabancı markalara yöneliyor ülkemiz için çok üzücü bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firuz2005

Arçelik bizi kandırmıyorsa neden Avrupa'da düşük Türkiye'de yüksek fiyat çekiyor,üstelik tam tersi olması gerekirken sonuçta Avrupa için ithal bir marka değil mi?

Sonuç olarak Arçelik marka olarak kendi insanını düşünmüyor,bilinçli tüketici de yabancı markalara yöneliyor ülkemiz için çok üzücü bir durum.

Alıntıları Göster
    beko marka derin donduruculu dolaplar nasıldır arkadaşlar tavsiye edermisiniz. geçen günü merak edipde beko bayiine girdiğimde B 8550 SM modelini incelediğimde baya hoşuma gitti. iç malzemesi olsun, tafların sağlamlığı olsun baya kaliteli ve sağlam görünüyor, kapaktaki raflar kolay kolay pek esnemiyor. lg nin raflarını hatırlattı bana. satıcı bu dolabı, kampanya dahilinde olup 1300 tl. ye bırakabileceğini söyledi, bürüt 550 lt. lik bir dolap için fiyat uygun sayılır. fakat enerji sarfiyatı beni biraz düşündürdü, Enerji Sarfiyatı- Günlük (kwh/24h) 1,052 gözüküyor. bu tarz bir dolap için biraz fazla sayılır. yıl başına doğru lg almayı düşünüyordum ama bu dolapta fena sayılmaz, güzel sayılır. ne dersiniz, tavsiye edermisiniz.

http://www.beko.com.tr/urun_detay.aspx?kat=563&urn=1864&lang=tr-TR

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.