Şimdi Ara

Satılık Orient otomatik EM7A002R, Aviator, full luminova(fosfor) kadran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum dışına satılmış ve ilan pasifleştirilmiştir.
    Arkadaşlar selamlar,

1,5 sene önce aldığım ve severek rotasyonda kullandığım Orient saatimi satışa çıkarttım.
    Saat hakkında detaylı foto ve resimler için:
    http://orientwatchusa.com/em7a002r

Kısaca;
    Orient inhouse 46943 otomatik kalibre
    43mm kasa çapı
    full luminova kadran, gölgede bile yeşil yeşil ışıldayan enfes görünüm

Saatle beraber güzel bir kahverengi deri kayış ve 2 adet nato kayış(siyah ve siyah/kırmızı) vereceğim.
    Ayrıca orjinal çelik kayışı da mevcut ancak bağlantı uçlarından birini bulamadım. Bulunabilirse ya da uydurulabilirse sıfır tertemiz çelik kordonu da mevcut.

Saatin bezelinde 25-30 arası bir darbe izi var. Fotolarda görünüyor. Tek kusuru da o zaten. Onun dışında çizik vs. yok, temiz saattir.(arka kapaktaki stickerı bile çıkartmamışım ;D )
    Kutusu, kitapçıkları tamam. Yurtdışından alınmıştı, yurtiçinde garanti durumu yok sanırım.

Fiyat 250TL.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

• bileziğin eksik parçasının bulunması ihtimali üzerine
    takip
  • Satılmıştır.
  • Değerli dostlar her ikinizde hayırlı olsun. Çok şık bir saat. Alan da satan da memnun kalır İnşallah.

Sizlere bir sorum olacak. Akrep ve yelkovanda ki fosforlar genelde karanlıkta birkaç saat parladıktan sonra çok zayıflıyorlar. Zaten fosforun özelliği bu. Işığı karanlığa geçtiğinde bir süre yansıtması. Peki komple fosforlu bir kadranda da böyle oluyor mu? Yoksa akrep ve yelkovanın parlama süresine göre çok daha uzun süre gidebiliyor mu? Aslında garip bir soru oldu ama fosforlu alanın çok büyük olması, parlama dolayısı ile karanlıkta okunabilme süresine etki ediyor mu bunu öğrenmem lazım. Daha uzun süre geceleri saati okuyabileceğim diye alıp aynı şekilde birkaç saat sonra okuyamazsam hayal kırıklığına uğrarım.

Şimdiden tecrübelerini paylaşan dostlara teşekkür ederim.

Sevgiler, saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905sss

Değerli dostlar her ikinizde hayırlı olsun. Çok şık bir saat. Alan da satan da memnun kalır İnşallah.

Sizlere bir sorum olacak. Akrep ve yelkovanda ki fosforlar genelde karanlıkta birkaç saat parladıktan sonra çok zayıflıyorlar. Zaten fosforun özelliği bu. Işığı karanlığa geçtiğinde bir süre yansıtması. Peki komple fosforlu bir kadranda da böyle oluyor mu? Yoksa akrep ve yelkovanın parlama süresine göre çok daha uzun süre gidebiliyor mu? Aslında garip bir soru oldu ama fosforlu alanın çok büyük olması, parlama dolayısı ile karanlıkta okunabilme süresine etki ediyor mu bunu öğrenmem lazım. Daha uzun süre geceleri saati okuyabileceğim diye alıp aynı şekilde birkaç saat sonra okuyamazsam hayal kırıklığına uğrarım.

Şimdiden tecrübelerini paylaşan dostlara teşekkür ederim.

Sevgiler, saygılar

Merhaba hocam sizi diğer saat forumlarından da takip ettim devamlı yanılmıyorsam eterna idi adınızda :) Pek çok saatinizi beğenmeme rağmen ya kaçırdım yada bütçeme göre çoktu vs. İnşallah sizden de bir saat almak nasip olur ileride çünkü sizde çok özenli bir saat kullanıcısısınız :)

Bu saati ben aldım Erk Bey sağ olsun çok ilgili birisiydi saatten de çok memnunum. Saatin kadranıda kollarınında fosforlu olması karanlıkta biraz sorun çıkarabiliyor. Topladığı ışık ile karanlığa ilk adımınızda saati okumakta sorun yok hatta o denli kuvvetli bir fosfor ki saatten 10 santim uzağa kadar neredeyse olduğu yeri aydınlatıyor. Ancak fosfor özelliği çok uzun sürmüyor ve yarım saat kadar sonra yarılanan bu parlaklık ile kollarıyla kadranı arasındaki ayrımı yapmakta saati okumakta güçlük çekiyorsunuz. Karanlığa ilk girişte kollarının kenarlarındaki siyah şerit sayesinde kol-kadran fosfor farkı rahat ayırt ediliyor ve saat temiz bir şekilde okunuyor. Ancak yarım saatlik performans kaybı sonunda bu fark zor anlaşılıyor ve ilk bakışta saatin kaç olduğu okunamayabiliyor. Bir müddet gözünüzü alıştırıp daha sonra saati okuyabiliyorsunuz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saat bir daha fırsatım olsa bir daha alırım gerçekten çok hoş bir saat.

İyi günler dilerim.

• Yardımcı olmak ne kelime efendim tüm merak ettiği şeyleri öğrendim. Saatiniz çok güzel. Hayılır olsun tekrar. Belki bir gün dediğiniz gibi saat alışverişi yaparız.

Tekrar çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905sss

Yardımcı olmak ne kelime efendim tüm merak ettiği şeyleri öğrendim. Saatiniz çok güzel. Hayılır olsun tekrar. Belki bir gün dediğiniz gibi saat alışverişi yaparız.

Tekrar çok teşekkürler.

Ben teşekkür ederim efendim iyi günler dilerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seiko 5 vs Orient Otomatik
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.