Şimdi Ara

satılık vatandan iade kuponu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay önce vatan bilgisayardan aldığım 354 tl iade kuponunu 300 satıyorum ankara dan elden teslim ederim diğer illere önce havale daha sonra kargo ile gönderirim kargo ücreti bana ayıt pm ile bana ulaşabilirsiniz tşk

• Meraktan soruyorum: neden iade kuponu yerine parasini almadin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadrag

Meraktan soruyorum: neden iade kuponu yerine parasini almadin?

Bızım forumda çok zeki ve bilgili insan var ya.O yüzden Dh yi çok seviyorum :)) Helal kardeşim güzel soru . :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustMyStyle

quote:

Orijinalden alıntı: sadrag

Meraktan soruyorum: neden iade kuponu yerine parasini almadin?

Bızım forumda çok zeki ve bilgili insan var ya.O yüzden Dh yi çok seviyorum :)) Helal kardeşim güzel soru . :D

para vermiyorlar ki para verseler satarmıydım burda arızalı ekran kartımın yerine iade kuponu verdiler sordum sizin gibi paramı verin diye veremiyoruz dediler. vatan bilgisayarda sadece ürün alabiliyormuşuz sizde sorabilirsiniz
  • 30 gün içinde 1 sorunla karsılastıgın taktırde iade eder paranı alaıbılırsın urun almak zorunda degılsın gıt ya paramı werın yada dawa acıcam de bu senın yasal hakkın.illa ürün mü satıcaklar zorla
  • quote:

30 gün içinde 1 sorunla karsılastıgın taktırde iade eder paranı alaıbılırsın urun almak zorunda degılsın gıt ya paramı werın yada dawa acıcam de bu senın yasal hakkın.illa ürün mü satıcaklar zorla

iade kuponunu alırken adama sordum kuponu paraya çevirmek istiyorum veremiyoruz dediler ancak ürün alacaksın dediler tekrar müşteri hizmetlerini aradım aynı şeyi söylediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çotanak 28

quote:

30 gün içinde 1 sorunla karsılastıgın taktırde iade eder paranı alaıbılırsın urun almak zorunda degılsın gıt ya paramı werın yada dawa acıcam de bu senın yasal hakkın.illa ürün mü satıcaklar zorla

iade kuponunu alırken adama sordum kuponu paraya çevirmek istiyorum veremiyoruz dediler ancak ürün alacaksın dediler tekrar müşteri hizmetlerini aradım aynı şeyi söylediler.

Şerefsiz bunlar ya .Yazcagım cok sey war vatana ama suanda forum kuralları geregı yazamıyorum.Boswer kardesım alma watandan bısı.Bundan sonraki alısverişlerini media markt tan yada darty den yapmanı tavsıye ederım.Fiyatları hem watandan daha uygun hemde cok kalıtelı fırmalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynisini bana gold yapti.. "Sirket politikamiz" dediler.. Tamam dedim, almiyorum hediye kuponunuzu.. elimde satis belgesi falan var zaten.. Ben tuketici mahkemesine gidecem dedim. Aksamleyin bi tane bayan aradi "efendim, hallettik meselenizi.. paranizi ayni subemizden alabilirsiniz" diye.. Ertesi gun, bana daha once sirket politikasi diye zirvalayan kadin tipis tipis odedi..

Not: Tuketici mahkemelerini cok ahim-sahim seyler zannetmeyin.. % 100 hakli degilseniz onlarda sizinle ugrasmiyor pek. Ama yukardaki durum kanunda alenen yazili.. Yani para iadesi yapmak ZORUNDALAR..

Kolay gelsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum Vatanda ve Gold 'da başıma geldi ve maalesef sıkıntılı bir durum.
    Hatta Gold müşteri temsilcisi telefonda; bizim firmamızda bizim kurallarımız geçerlidir, tüketici hakları bizi ilgilendirmez demişti.

Tüketici hakları konusunda da; öncelikle tüketici hakem heyetine başvuracaksınız, 3 aya kadar cevap geliyor, haklı bulunduğunuz taktirde, bu belge ile firmadan paranızı talep ediyorsunuz, paranız taksitle ödediyseniz size taksitle geri iade ediliyor. Eğer ödemeyi kabul etmezler ise daha iyi, çünkü icraya veriyorsunu ve tek seferde paranızı alıyorsunuz. Tabi icra davasının süresi ve açılış dosya masrafları sizin zararınıza.
    Eğer aldığınız cihaz bin liranın üzerindeyse (limitini şuanda hatırlamıyorum), tüketici hakem heyetinden aldığınız karar ile tüketici mahkemesine dava açıyorsunuz, 1 yıla kadar sonuçlanıyor diyorlar.
    Bunlarında yanı sıra, mahkemeye başvuracaksanız çeşitli prosedürler mevcut, bunları takip eden tüketici derneklerinden yardım almak gerekebiliyor.
    Örneğin arızalı cihazınızı verdiniz ve size iade çeki verdiler, sizde kabul ettiniz. Bu durumda dava açarsanız siz haksız oluyorsunuz.
    Çünkü size sunulan iade hakkını bu şekilde kullanmış sayılıyorsunuz, hatta arızalı bir cihaz değiştirildiği anda hakkınızı kullanmış bulunuyor, paranızı iade istiyemiyorsunuz.
    Yani servise gönderirken arızasının tespiti ve raporlanarak geri iadesini istiyerek teknik servise göndermeniz gerekiyor.

Bunun gibi nedenlerle bu ülkede tüketici sömürülüyor, bunu da en iyi bu mağazalar yapıyor, 3-5 kez aynı sorunu yaşadığım için iyice piştim artık.

• media markt tan şaşmıcan abi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.