Şimdi Ara

SATILMIŞTIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
6
Favori
2.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum dışına satılmış ve ilan pasifleştirilmiştir.
    SATILMIŞTIR

Corsair 240gb sata 3 ssd 200 TL - Satılmıştır

1 tanesi TR Vatan faturalı Garantili 19.04.2016 tarihinde alınmıştır, 1 tanesi Yurtdışından alınma daha 1 senesi dolmadı.

Tr ürün fiyat: 600 TL
    Yurtdışı ürün fiyat: 550 TL

SATILMIŞTIR

1 adet Lexar Jumpdrive P20 usb bellek 400 MB/s read and 270 MB/s write.

Adet fiyatı: 200 tL

SATILMIŞTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 31 Ekim 2017; 21:59:35 >

• İstediğiniz fiyatı yazmamışsınız gibi gözüküyor yanılmıyorsam.
  • ikiside yazılı hocam alt alta :)
  • pm.
  • PM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorum60 -- 31 Aralık 2016; 23:32:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplandı
  • 1 adet mx300 ssd drmurathan nickli arkadasimiza satilmistir gule gule kullansin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılmıştır
    12 yıl önce açıldı
    satılmıştır
    geçen yıl önce açıldı
    Satılmıştır
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 adet Lexar Jumpdrive P20 128 GB aldım. Ürün bugün elime geçti, daha iki gün önce forumdan TinyAngel rumuzlu arkadaşımızdan aldığım Lexar Jumpdrive S75 128 GB ile kıyasladım. Okuma hızlarını denemedim, onu tüm USB diskler idare edecek kadar beceriyor zaten.

Beş para etmez HiLevel'ler bile 1080p videoyu benim TV'de oynatabiliyorlar - ki bu beş para etmez HiLevel'lerin yazma hızı 3 ile 7 MB/s arasında değişiyor. Ürünler o kadar berbat ki benim gündelik kullanımıma en yakın değerleri veren USBDeview'in Speed Testinden geçemiyor meret - program "bu meret o kadat kötü ki, hız hesaplayamıyorum" diyor, o kadar yani. Aman diyeyim markası HiLevel olan herşeyden uzak durun, hele SSD'lerinden. Paranız resmen boşa gider.

Bu yazıyı yazmama neden olan flash disklerdir kendisi, akşamdan diske kopyalamaya kalktığım dizilerin sabah hala bitmediğini görüp, illet geçiriyordum; sırf bu yüzden "hzılı flash disk lazım" saplantısı edindim. Ondan önce "amaaan, flash disk işte" deyip geçiyordum, düşük hız gözüme batmıyordu.

Neyse efendim, test için 23 dosyalık 7.7 GB bir veriyi okuma hızı 420 MB/s civarında olan bir SSD'den bu USB flash disklere kopyaladım.

MSI A88X anakart, AMD A4-6300 işlemci ile USB 3.0 portunda ( hem ön panel, hem anakart arka panelde ), P20'de 138 MB/s hızını gördüm, S75'de 70 MB/s.

Gigabyte Z170-HD3P anakarti Intel Core i5-6402P işlemci ile USB 3.0 portunda ( hem ön panel, hem anakart arka panelde ), P20'de 250 MB/s, S75'te 70 MB/s hızı gördüm.

Lexar'ın S75'ini araştırırken gördüğüm bir bilgiyi vereyim: Lexar S75'in ürün sayfasında 32 - 64 GB ürünlerin yazma hızları 35-40 MB/s, 128 - 256 GB ürünlerin yazma hızları 70 MB/s olarak veriliyor. Herhalde kapasite ile birlikte chip sayısıda artıyor, bu yüzden hız ikiye katlanıyor. Normal flash disk alırken de bu yazma hızlarının hangi aralıklarda olduğuna dikkat edin. Farklılık 128 GB kapasitesinde başlıyor gibi görünüyor, 32'den 64'e terfi etmek bir avantaj getirmiyor gibi.

Kıyaslamak için şu bilgileri vereyim: bu güne kadar en iyi USB 3.0 performansını Sandisk Ultra Duo 3.0 32 GB'da görmüştüm : 18-35 MB/s. Ardından Kingston USB 3.0 Dual 32 GB geliyordu, 15-20 MB/s. Lexar Jumpdrive S75 onları katlamıştı, bu un ufak etti.

Netice olarak pek beğendim, ikincisini de almak için mesaj atmayı planlarken aniden gelen postacı yüklü bir mahkeme masrafı tebligatı getirdi, almaktan vazgeçmek zorunda kaldım.

Şurada normal 128 GB USB 3.0 fiyatları var:https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=128+gb+usb+bellek&tbm=shop&*

Eğer 128 GB disk lazımsa yada normal disklerin hızı size baygınlık veriyorsa, "normal" flashdiskler için istenen bu fiyatlarla kıyaslayınca, bu ürünü kaçırmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adonmez234 -- 9 Mart 2017; 15:44:32 >

• Arkadaştan almış olduğum lexar şu an elime ulaştı, teşekkür ederim kendisine. Henüz test etmedim. 10 gün öncehttp://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-dual-drive-128gb-m3-0-usb-bellek-sddd3-128g-g46-p-HBV000002JZNO
    ürünü aldım okuma hızı 100-150 ama yazma hızı 15-18mb.
    Lexarda ise sonuç harika,teşekkür ediyorum.

SATILMIŞTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkeskinist -- 10 Mart 2017; 12:24:10 >

• Şimdi söyleyeceklerimin ne kadarına inanırsınız bilmem. Geçen yıl 2 ay kadar bir süre bir müşterimin özel bir USB flash disk talebi için Phison şirketi ile yazıştık, görüştük, ürün specleri gitti geldi, ölçümler vs havalarda uçuştu.

Phison, aslında flash memory/hafıza çipleri değil, flash kontrolcüsü/controller chip üreticisi bir şirket. Ucuz yollu pek çok SSD'de kullanılan kontrolcüleri üretip satıyorlar filan. 2014'te 2 milyarın üzerinde kontrolcü chip satmışlar, anlayın yani.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi anlaşmamız kırık-dökük İngilizce aracılığıyla oldu. Kırık dökük diyorum, müşterim bildiğin İngiliz bir şirket, herifler İngilizce değil "British English" kullanıyorlar. Cümleler asla net ve kesin değil, her şeyin ucu açık, bir kibarlık, bir muğlaklık başını alıp gidiyor, her cümle bir paragraf, muğlak bağlantı üstüne muğlak bağlantı. Bir USB flash disk speci değil, şiir tadında bir öykü mübarek. Haliyle Tayvanlılar anlamıyor, gerçi Hintliler, Almanlar, Çinliler, Koreliler filan da anlamıyor. Tayvanlılar mesajları okuyunca bir cevap veriyorlar, anlamadıkları belli; ben müşterimi arıyorum, ilgili kişiden aslında ne istediğini öğreniyorum, sonra bunu anlamı yitirmeden kısa cümlelere bölüyorum, ilgili kişiden teyit alıyorum, Tayvanlılar gönderiyorum, bu defa doğru bir cevap geliyor; ben speci anlaşılmış haliyle güncelliyorum filan. Spec dediğin topu topu 1 sayfa, anlaşmamız 2 ay sürdü.

Bu yazışmalar sırasında öğrendiğim şeyi söyleyeyim: iş flash memory chipinde bitiyor. Kontrolcü tarafında pek bir hız sıkıntısı yok, hızı belirleyen flash çipi.

Günbatımından Şafağa filminde bizim kahramanlar mekana vardığında kapıda çığırtkanlık yapan bir pezevengin olduğu sahne var, herif bağırarak içerideki fiyat vererek hatunların reklamını yapıyor, tam sözleri yazamayacağım, ban yerim,mealen diyor ki,"100 dolara hatun var, 50 dolara hatun var, 20 doalra hatun var, 10 dolara hatun var, hatta 1 doalra hatun var. Daha ucuzunu bulursanız... ne duruyorsunuz, hemen şeydin!"

İşte bu flash memory chip pazarı da böyle bir şey, her fiyata bir şey var, müşterilerde bedavaya bulmuşta özellik olanını arıyor modundalar ( siz anladınız bu ne aradıklarını ).

Chip, kalite kontrolden geçmiş chip, kaliteli chip, markalı chip, markalı kaliteli chip, markalı kaliteli hızlı chip, markalı kaliteli daha hızlı chip, markalı kaliteli bundan hızlısı bir halta yaramaz boşuna para vermeyin chip filan diye değişiyor müşteriye sunulan USB disk fiyatları. Kontrolcülerin fiyatları kullanılan bu chiplere göre değişiyor, ama chiple kıyaslanmayacak kadar az değişiyor. Sonra uygulanan kalite kontrol seviyesine göre fiyat bir daha değişiyor filan. Çipleri bir torbaya koyup, iki defa sallayınca ortaya flash disk çıkmıyor, uzunca bir elektronik üretim, ardından kalite kontrol ve testler gerekiyor.

Müşterilere kolaylık olsun diye şöyle kısaltıyorlar : yazma hızı ne kadar önemli, ne kadarı sizi keser ?

Şöyle söyleyeyim: bilmem kaç bin adet alımda 8-10 MB/s yazma hızlı 16 GB USB 3.0 flash disk + plastik/metal dış yüzey + ambalaj filan 3,7 US$ civarındaydı; 12-15 MB/s yazma hızlı 4.2 US$, 20 MB/s yazma hızlı 5.2 US$ filan diye gidiyordu.

Benim müşterinin mantığı şöyleydi: bu diske senede bir defa yüksek miktarlı veri yazılacak, ondan sonrasında günde en fazla 20 defa bilgisayara takılacak, taş çatlasın 40 defa toplamı en fazla 5 MB/s olan dosyalar yazılacak ... En düşük yazma hızı bize uyar.

Benim müşteri gene akıl yürüttü, ama "marka"lar - HiLevel vs- yada A101/BİM gibi marketler getirttiği "markalar" - ki insaf Polaroid markalı flash disk getirtti bu marketler - promosyon babında satışa yönelik - yani en ucuzlar. Bu markalar normal USB Type A girişine ek olarak, microUSB giriş için ekstra 0.20-0.50 US$ veriyorlar, ama chip için zırnık vermiyorlar.

Genellikle bunları alan müşterilerde ucuz olsun, çalışsın mantığındalar. Antalya'da büyükçe bir ara distribütör/toptancıya girdim, bir şeyler aldım, orada HiLevel USB diskleri görünce satıcıya dedim ki "birader, bu marka çok dandiktir, kullandığım ilk flash diskin kapasitesi 16 MB idi, o kadar yaşlıyım yani, beni bile yazma hızı yüksek olan flash disk almaya "iman ettirdi", o kadar berbat bir meret". Satıcı da dedi ki, "abi bizim müşterilerimiz şirketler, mesela adam asansöre müzik yüklüyor, bina yönetimi müzikleri diskte istiyor, adamlarda gelip en ucuz ne varsa alıyorlar, üstelik her seferinde daha ucuzunu istiyorlar".

Bu sıralarda gene Çin'den bir USB disk araştırdık, en ucuz 16 GB USB 3.0 disk fiyatı için 5,6 US$ istediler. Flash memory chip fiyatları - tıpkı RAM memory chip fiyatları gibi - alıp başını gitmiş. Geçen sen sonundan beri "memory chip kapasitesi talebi karşılayamayacak, fiyatlar artacak" deniyordu, artmış. Daha da artacak diyorlar.

Lexar, Micron'un bir markası, kendilerinin memroy chip fabrikaları var, hızı daha düşük olanlarda bile kendi chipleri pahalı gelip kullanmasalar bile kaliteli chip kullanıyorlar. Üzerine kontrol altında bir elektronik sürecini takiben kalite kontrolü geliyor.

Kingston ve Sandisk gibi USB 1.0 ve USB 2.0 pazarının kralı olan markalar ise bu sıralarda kaliteli ama hızı yüksek olmayan ürünleri satmaya odaklanmış durumdalar. Mesela benim laptopta USB 2.0 ve PCMCIA kart üzerinden USB 3.0 portları var, USB 2.0 portunda hangi flash disk olursa olsun maximum yazma hızım 20 MB/s; 3.0 portunda ise 30 MB/s. Üzerine çıkmıyor. Bilgisayarın USB kontrolcüsüne, anakart üzerinde kontrolcüye bağlı olan sokete, soketten porta giden kabloya, ve portun kendi kalitesine bağlı ve bunların hepsinin hızına/kalitesine göre alacağınız okuma/yazma performansı değişiyor. Bu markaların pazar payı daha yüksek ve marka bilinirlikleri çok yüksek olduğu için şu sıralar "biriktirdikleri marka değerini yavaş yavaş yiyorlar". Yani, bizim 50 US$ ödediğimiz bir flash diskte 10-15 USD$ maliyetin üzerine 2 US$ daha verip, daha hızlısını yapmaya gerek görmüyorlar.

Sandisk yada Kingston'ın hızlı ürünleri yok mu? Var tabii. Ama USB flash disk pazarı hız tabanlı değil. Mesela hafıza kartı pazarı -microSD kart pazarı mesela - kapasite ve hız tabanlı. Eskiden sadece fotoğrafçılar kullanırken de kapasite + hız tabanlıydı, bugün insanlar telefonuna yada tabletine hafıza kartı alırken önce kapasiteye sonra hıza bakıyorlar; hızı yüksek olanı alıyorlar. Mesela geçenlerde 64 GB microSD kart aldım; 128 GB düşük hız yerine 64 GB yüksek hızı aldım. Haliyle hafıza kartı pazarında bu markaların ürünleri USB disklere göre daha hızlı, değişik hızlarda kart satıyorlar; ama USB disk pazarında hızlar düşük - "müşteri istemiyor abi".

Şimdi benim derdime gelecek olursak, gündelik kulandığım Core 2 Duo, 2 x 4GB RAM, 1 TB SSD + 1 TB HDD ( ki diskler SATA II - 3 Gbps hızında, SSD hızı maksimum 270 okuma/250 yazma noktasında tıkalı) laptopımda internetten dizi ve film indiriyorum, sonra bunları flash diske yazıyorum, salondaki 55" 4K LG LED TV'de izliyorum. Haliyle normal kullanımımda Sandisk Ultra Duo flash disk ve Kingston Dual flash disklerin yetmesi lazım - ama öyle olmuyor; dizileri atmaya başlıyorum, hız 12-15 MB/s'de kilitleniyor. Lexar S75'te 30 MB/s de kilitlendi. Dikkat etmediğimden Lexar'ın exFAT formatlı geldiğini farketmemiştim, 5 GB'lık bir film dosyasında hata aldım - üstelik benim LG TV FAT32 ve NTFS tanıyor, exFAT tanımıyor. Tam o anda, diskte 77 GB'lık dosya vardı. Silip, formatlasam, bir daha atsam çok uzun sürecekti.

USB 3.0 portlu Intel Skylake desktopa gittim, ondaki SSD'ye dosyaları kopyaladım; S75'te 150 MB/s hız gördüm - sabit, hiç değişmeyen. Sonra S75'i NTFS olarak formatladım ve SSD'den geri veri aktardım, S75'te sabit 80 MB/s yazma hızı gördüm. Toplamda 25 dakikada bu iş bitmişti. Kingston yada Sandisklere kalsaydı, 4 saat filan sürecekti.

Kafa şişirdim, ama yazdıklarımı da beğendim yahu. Bunları kopyalayıp forumda bir yere başlık açayım, belki ileride birinin işine yarar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.