Şimdi Ara

Satın alıp okuduğunuz kitapları ne yapıyorsunuz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapliga koyarim bazilarinida takas eder veya satarim.

• Kitaplıkta duruyor.

• Belli bir kismini takasa veririm. Buyuk cogunlukta kitabimi takasa verdim.

• saklıyorum
  • e-kitap olayını doğru düzgün anlayabilsem veya ibooks ta falan okuduklarımı bulabilsem hepsini oradan tekrar satın alıp, internet ortamında arşiv oluşturacağım. Elimde olan kitaplarıda bir okula bağış yaparım veya çevreye dağıtırım. Ama şimdilik bende kütüphane yapıyorum :)
  • Takasa veririm arkadaslara veririm. Ozel kitaplari ve setler durur kitabligimda

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Okumak isteyen ve güvendiğim arkadaşlarıma veriyorum veya uygun fiyata takaslıyorum kitapçılarda.

2. el kitabı 0 kitaplarla takaslayabiliyorsak iyiymiş bu bilmiyordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabi okuduktan sonra Kitapligima koyuyorum maalesef bir daha onu okumuyor oylece rafta tozlu ve sararmis hale kaliyor. Tekrar elime alip okuyamiyorum olmuyor denedim. Ilk okumanik heyacanini vermedi. Bazi yazarlar kitabi tekrar tekrar gozden gecirilmesini savunuyor ama vlnana gore degil. Elimden gelmiyor iste. Ayni durumu yasayan var mi? Elbette vardir.

• Yaklaşık 2 ay önce kitap okumaya başladım ve şuan kitaplıkta 20 kitap var. 4 kitap daha sipariş ettim. Kitaplara baktıkça içim açılıyor sanki. İleride evim olursa ufak bir kütüphane yaptırmayı düşünüyorum.
  • Şehir kütüphanelerine vermek gerek aslında...

• eser3424 kullanıcısına yanıt
    Satın aldığım bir kitabı neden okula bağışlamam biliyor musun?

Çünkü liseler öyle bir durumdaki, "hocam biz kitap okuyacağız, kütüphaneye gidiyoruz derse girmeyeceğiz" deyip o kitapları kullanarak alemler, muhabbetler yapıyorlar. Kitaplara bu eziyeti ve haksızlığı yapmaya kimsenin hakkı yok. Eğitim okulda değil AİLE de başlar bana kalırsa. Kitap sevgisi aşılanmamışsa, ne yaparsanız yapın birisi kitabı hayatının parçası yapamaz.

Özellikle meslek liseleri, kütüphanelerden yoksun kurumlar, ancak oralarda olan öğrencileri ben biliyorum, kimsenin kitapla işi olmaz, çünkü onlara kitap oku, Tolstoy'u tanı diyende olmamıştır, bir fen lisesine giden öğrenci kitap okuyabilir, neden çünkü ona kitap aşkı aşılanmıştır. Ha meslekli kitap okumaz diye bir şey var mı peki? Elbette hayır.

Benim demek istediğim, kitap bağışı yaparken ilkokuldan yana tutum sergileyin, ancak bizim okuduğumuz kitaplarda ilköğretim seviyesinde olmadığına göre yine bir şey yapamıyoruz. Ne yapabiliriz biliyor musunuz?

Okuduğumuz kitaplar bize kalır, 30 kitapçıktan oluşan okuma öyküleri alıp çevremizdeki bir okula gideriz, bir sınıf belirleriz, herkese dağıtırız, öğretmenlerde bize yardımcı olur hatta bu konuda. Neticede, her ay 30 kitapçıklı okuma kitapları veya rehberlik dersinde okumaları adına okuma öyküleri, yaşlarına uygun vs. şeylerle kitap sevgisini aşılayabiliriz.

Bu şekilde tüm liselerde kütüphaneler arz ve talebe göre kendisi oluşmaya başlayacaktır değerli kardeşlerim.

• Aslında birilerine vermek gerekiyor diye düşünüyorum fakat kıyamıyorum Kitaplıkta duruyor hepsi :)
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Görüşün 10 numara kardeşim , süpersin
  • Elekcii kullanıcısına yanıt
    Ben böyle konuşuyorum diye bana sövüyorlar hocam mesajlardan. :)
    İlköğretimden kitap sevgisi aşılamak mı mantıklıdır, yoksa liseliye Gogol vermek mi? :) Eğer lisede okuyan o kişi ilköğretimde hiç kitap okumamışsa, temeli yoksa kitaba ilgi bile duymaz. Yoksa imkan çok, büyükşehir belediyeleri gezici kütüphaneler bile yapıyorlar okulları dolaşan.

ilgi hemen hemen sıfır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Aralık 2014; 17:04:20 >
    Ben bir meslek lisesi öğrencisi olduğum halde sana hak veriyorsam , söylediklerin doğrudur zaten dostum :) Okulumda kitap okuyan 2-3 kişiden biri benim . Ama bana havadan 200 kitap gelse bile bir tanesini meslek lisesine bağışlamam. HA BİRDE ŞÖYLE BİRŞEY VAR ; KÜTÜPHANEDE KİTAP OKUYORDUM GEÇENLERDE. BİR ÖĞRETMEN ÇAYINI TAZELETMEK İSTEDİ. Komedram :) Gülermisin ağlarmısın . . .
  • Elekcii kullanıcısına yanıt
    O yüzden eğitim en temelde başlar işte dostum. Okumayı bırakma.
    Bırakmam dostum :) Cansın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Satın aldığım bir kitabı neden okula bağışlamam biliyor musun?

Çünkü liseler öyle bir durumdaki, "hocam biz kitap okuyacağız, kütüphaneye gidiyoruz derse girmeyeceğiz" deyip o kitapları kullanarak alemler, muhabbetler yapıyorlar. Kitaplara bu eziyeti ve haksızlığı yapmaya kimsenin hakkı yok. Eğitim okulda değil AİLE de başlar bana kalırsa. Kitap sevgisi aşılanmamışsa, ne yaparsanız yapın birisi kitabı hayatının parçası yapamaz.

Özellikle meslek liseleri, kütüphanelerden yoksun kurumlar, ancak oralarda olan öğrencileri ben biliyorum, kimsenin kitapla işi olmaz, çünkü onlara kitap oku, Tolstoy'u tanı diyende olmamıştır, bir fen lisesine giden öğrenci kitap okuyabilir, neden çünkü ona kitap aşkı aşılanmıştır. Ha meslekli kitap okumaz diye bir şey var mı peki? Elbette hayır.

Benim demek istediğim, kitap bağışı yaparken ilkokuldan yana tutum sergileyin, ancak bizim okuduğumuz kitaplarda ilköğretim seviyesinde olmadığına göre yine bir şey yapamıyoruz. Ne yapabiliriz biliyor musunuz?

Okuduğumuz kitaplar bize kalır, 30 kitapçıktan oluşan okuma öyküleri alıp çevremizdeki bir okula gideriz, bir sınıf belirleriz, herkese dağıtırız, öğretmenlerde bize yardımcı olur hatta bu konuda. Neticede, her ay 30 kitapçıklı okuma kitapları veya rehberlik dersinde okumaları adına okuma öyküleri, yaşlarına uygun vs. şeylerle kitap sevgisini aşılayabiliriz.

Bu şekilde tüm liselerde kütüphaneler arz ve talebe göre kendisi oluşmaya başlayacaktır değerli kardeşlerim.

Hay ağzını öpeyim hocam ya da öpmeyeyim.

Kitaplarımı bağışlamadağım için çoğu kişi bana bencil dedi. Okumak isteyen adam zaten harçlığından kısar o kitabı alır. Ne diye kıymetlilerimizi değer görülmeyek bir yere verelim ki?

• Oliver_ kullanıcısına yanıt
    Ağzımdan öpersen çok şey olur hocam

Est. hocam. Aynen dediğiniz gibi evet.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.