Şimdi Ara

Satır Satır okuma hakkında destek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu kodları yazdıgım zaman textin içinden okuyup boşluga göre bölüyor ve textbox1 2 3 4 e kadar yazıyor böldüklerini. fakat bu kodlarla sadece text dosyasındaki ilk satırı okuyor. ben hepsini okmasını istiyorum. sanırım for veya while döngüsü kurucam nasıl kurabılırım yardımcı olacak var mı?
    FileStream akis;
    StreamReader Okuma;
    string Yol = "D:\\access.log";
    akis = new FileStream(Yol, FileMode.Open, FileAccess.Read);
    Okuma = new StreamReader(akis);
    TextBox1.Text = Okuma.ReadLine();
    string[] parcalar;
    parcalar = (TextBox1.Text).Split(' ');
    TextBox2.Text = parcalar[7];
    TextBox3.Text = parcalar[8];
    TextBox4.Text = parcalar[9];
    TextBox5.Text = parcalar[11];

• Kod C# olmalı, yıllardır kullanmadığım bir dil fakat ya

TextBox1.Text = Okuma.ReadLine();

komutunu tekrar ederek, atıyorum kafadan: string IkinciSatirdakiMetin = Okuma.ReadLine()

ya da Okuma nesnesinin sonraki satırları okuyan bir metodu ile; tamamen atıyorum kafadan: Okuma.ReadNext() gibi, Visual Studio'da tab tuşu ile autocomplete veya MSDN'de birşeyler cıkar.

olmalı. Bu sorun oldukça temel düzeyde old için öncelikle Google denemelisin. Örneğin Google ilk 3 arasındaki http://stackoverflow.com/questions/17000124/how-to-read-the-next-line-in-a-text-document ona yakın gibi.

• mehmeemin M kullanıcısına yanıt
    List<string> Text = new List<string>();

OpenFileDialog opf = new OpenFileDialog { Filter = "Dosya | *.txt;*.cs", Multiselect = true };
    opf.ShowDialog();
    if (!string.IsNullOrEmpty(opf.FileName))
    {
    StreamReader reader = new StreamReader(opf.FileName);

while (!reader.EndOfStream)
    {
    Text.Add(reader.ReadLine());
    }
    reader.Close();
    lb.ItemsSource = Text;
    }
    openfiledialog kullanmayabilirsim o bir tercih
    While(!reader.endofstream) sorgusu dosyanın sonuna geldimi/gelmedimi onu kontrol eder
    opf.filename ise openfiledialogta seçilen dosyanın path adresini (konumunu) string değişkeni halinde verir

Buradan Dosyayı İndirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comnestarkenjjj -- 11 Ağustos 2016; 13:45:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: comnestarkenjjj

List<string> Text = new List<string>();

OpenFileDialog opf = new OpenFileDialog { Filter = "Dosya | *.txt;*.cs", Multiselect = true };
    opf.ShowDialog();
    if (!string.IsNullOrEmpty(opf.FileName))
    {
    StreamReader reader = new StreamReader(opf.FileName);

while (!reader.EndOfStream)
    {
    Text.Add(reader.ReadLine());
    }
    reader.Close();
    lb.ItemsSource = Text;
    }
    openfiledialog kullanmayabilirsim o bir tercih
    While(!reader.endofstream) sorgusu dosyanın sonuna geldimi/gelmedimi onu kontrol eder
    opf.filename ise openfiledialogta seçilen dosyanın path adresini (konumunu) string değişkeni halinde verir

Buradan Dosyayı İndirebilirsin

ustam ben openfiledialog kullanmadım. direk yolu belirttim içerisinden okuyor. opf.Filename kısmına ne yazabilirim hata vermemesi için ?

• ve ben bunu web üzerinden yapıyorum ekran görüntüsü atayım ;

Bu şekilde sadece ilk satırı bölüyor gerisini bölmüyor. buda kodlarım ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmeemin -- 11 Ağustos 2016; 14:35:46 >

• mehmeemin M kullanıcısına yanıt
    opf.filename seçilen dosyanın path adresidir.
    opf.filename yerine string değişkeni olarak tanımladığın yol değişkenini kullabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: comnestarkenjjj

opf.filename seçilen dosyanın path adresidir.
    opf.filename yerine string değişkeni olarak tanımladığın yol değişkenini kullabilirsin

>>>>>>>>>>>> Text.Add(reader.ReadLine()); <<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Şuradada Text kısmında hata alyorum 'Text.Add'ın Text yazısında nasıl çözebilirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazı yazma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Senin kod sadece tek satır okuyor; şunun gibi bir döngü içine alsan dediğin olabilir.

while (!Okuma.EOF()) { //Okuma'nın sonuna gelene kadar döngü EndOfFile gibi boolean metod ile. 

// Tek satır okuyan kod buraya

}
  • Abiciğim ben zaten senin için parçaladım her satırı. Niye aynı işlemi tekrar yapmaya çalışıyorsun?

http://pastie.org/10920442 kod burada hala. Yapacağın tek şey foreach(var entry in data){//KOD}

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

Abiciğim ben zaten senin için parçaladım her satırı. Niye aynı işlemi tekrar yapmaya çalışıyorsun?

http://pastie.org/10920442 kod burada hala. Yapacağın tek şey foreach(var entry in data){//KOD}

kardeş parçalamakta sorun yok zaten onu ben hallettim. foreach felan bılmıyorum ben nasıl yapıcagımı. while döngüsüyle ilk satır degilde bütün satırları nasıl okutucagımı soruyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.