Şimdi Ara

Satış sitesi için veritabanı - kullanıcılara öneri yapılabilecek - xapian işe yarar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, xapian ile ilgili bilgisi olan var mı? elimde kullanıcılar, kullanıcını satın aldığı ürünler, kullanıcının satın aldığı ürünleri falan var. Bunları database'de tutup, sonra kullanıcıya doğru ürünleri önermek istiyorum. Mesela Ali kullanıcısı pantolon, kravat, şort almış. Ali'ye en çok benzeyen kullanıcıyı bulmam lazım sistemde. Mesela Kenan. Çünkü Kenan da pantolon, kravat, şort almış. Kenan ve Ali'nin birbirlerine benzediklerini bulduktan sonra, her iki kullanıcının yaptığı satışları diğerine önericem.

Şimdi benim sorum Ali'ye benzeyen Kenan'I nasıl bulabileceğim? Bunun için tüm müşterilerin tüm satışlarını database'de tutmak mı gerekiyor, 10000 tane müşterimin olduğunu düşünürsek, bunların ortalama olarak 10 tane ürün aldıklarını düşünürsek, yaklaşık 100bin tane satır olur, satırlarda tek tek pantolon alan var mı, varsa kravat da almış mı, kravat da almışsa, şort da almış şeklinde check ederek bunu bulabilirim ancak muhteşem bir yük bindirmiş olurum database'e diye düşünüyorum. Çünkü sadece bu 3 ürün için bile 100 bin tane check yapılma ihtimali var. Ayrıyeten Ali'nin aldığı ürünler sadece bu 3 ürün değil, 10 ürün de o almışsa, dolayısıyla 10 ürünün 3 lü kombinasyonu şeklinde ele almalıyız, bu şekilde database'e binen yük 90 kat daha artıyor. Sizce bu yaklaşım doğru mu? xapian kullanırsam bu iş yükü azaltılabilir mi? veya aklınıza gelen bir çözüm yolu, teknoloji vs. varsa lütfen tavsiye edin arkadaşlar

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 29 Mart 2015; 19:03:08 >

• çok güzel bi önermim vardı yazdım yzdım hata oldu bidaha da üşendim şansına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

çok güzel bi önermim vardı yazdım yzdım hata oldu bidaha da üşendim şansına

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.