Şimdi Ara

satış sonrası ruhsatı vermedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kanunlarda o bana verdiğini ıspatlamak durumunda... ben vermediğimin ıspatını sunmak zorunda değilim kaldı ki telefon dökümanlarından da ıspatlayabilirim illa gerekirse !
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktor_o

Adam ben bilmiyorum aracı satarken teslim ettim dese kanıtınız varmı? Geçmiş olsun ama kendi dikkatsizliğinizin kurbanı olmuşsunuz.Savcılıktan bişey çıkmaz

kanunlarda o bana verdiğini ıspatlamak durumunda... ben vermediğimin ıspatını sunmak zorunda değilim kaldı ki telefon dökümanlarından da ıspatlayabilirim illa gerekirse !
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozbey34

kanunlarda şikayetçi olan taraf ispat sunmak durumunda, yani iddia makamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

hakikaten CAHİLLİK bu FORUM!

arkadaşım elinde aracın muayenesinin yazılı olduğu sayfa yoksa ayvayı yedin. Bulmaya bak bulamıyorsan

Trafiğe gideceksin, ruhsatın o sayfasının kayıp olduğunu belirteceksin , aracın mtv, hgs ogs borcu varsa ödenecek, egzost emisyonu ölçülecek, egzost emisyon ruhsatını alacaksın , ardından muayeneye gideceksin , daha sonra da elindeki belgeler ile trafiğe gidip ruhsatını çıkaracaksın

bir de aracın tekrardan şasi no tespiti motor no tespiti yapılacak

"Karayolları Muayene İstasyonunda Tespit Yaptırın
    Karayolları muayene istasyonundan motor ve şasi numarası tespiti yaptırmanız da gerekecek. Bu tespit sonrasında alacağınız belgeyi de başvuru dosyanıza eklemeyi unutmayın. Ayrıca araba ruhsatı kaybettim başvurunuz esnasında yaklaşık 150 TL tutarında harç ücretini de ödemeniz gerekiyor."

https://www.aig.com.tr/blog/arac-ruhsatimi-kaybettigimde-ne-yapmaliyim

LPG için de muhtemelen benzer bir tespit işlemi yapılır

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

hakikaten CAHİLLİK bu FORUM!

arkadaşım elinde aracın muayenesinin yazılı olduğu sayfa yoksa ayvayı yedin. Bulmaya bak bulamıyorsan

Trafiğe gideceksin, ruhsatın o sayfasının kayıp olduğunu belirteceksin , aracın mtv, hgs ogs borcu varsa ödenecek, egzost emisyonu ölçülecek, egzost emisyon ruhsatını alacaksın , ardından muayeneye gideceksin , daha sonra da elindeki belgeler ile trafiğe gidip ruhsatını çıkaracaksın

bir de aracın tekrardan şasi no tespiti motor no tespiti yapılacak

"Karayolları Muayene İstasyonunda Tespit Yaptırın
    Karayolları muayene istasyonundan motor ve şasi numarası tespiti yaptırmanız da gerekecek. Bu tespit sonrasında alacağınız belgeyi de başvuru dosyanıza eklemeyi unutmayın. Ayrıca araba ruhsatı kaybettim başvurunuz esnasında yaklaşık 150 TL tutarında harç ücretini de ödemeniz gerekiyor."

https://www.aig.com.tr/blog/arac-ruhsatimi-kaybettigimde-ne-yapmaliyim

LPG için de muhtemelen benzer bir tespit işlemi yapılır

sanırım 1 kez muayeneye gitmek yeterli oluyor hem tespit yapılıyor hem muayene yapılıyor.
    Lpg için ruhsata daha önce işliyse sanırım ekstra birşey yapmaya gerek yok , eğer gerek varsa makine mühendisleri odasından lpg sızdırmazlık yapılacak ek1 belgesiyle birlikte gidilecek.
    Ruhsatın muayene sayfasını kaybedenin allah yardımcısı olsun.

Gerçi biz doğru bilgileri verdik fakat problem yaşayan arkadaş bana ezbere konuştuğumu söylemiş , keşke diğerleri gibi sorun olmaz deseydik.

• Bu forumda belirli bir gurubun yazdıklarına güvenip inanarak yemin ediyorum bırak araba almayı resmi işlem yapmayı kapalı fabrikasyon su bile içmiyeceksin Hafta sonu babasının izniyle araba yıkayanlar otomobil bölümünde uzman kesiliyor...
  • quote:

teşekkür ederim değerli cevaplarınız için. velasıl kelam
    adres yazılı yaprağın posta yoluyla geleceğini biliyorum mesele o değil.

mesele aracın muayne kağıtları lpg muaynesi egsoz muaynesi vs.
    aracın bilgilerinin olduğu kısmı
    bunlar yok

sigorta yapıldığında elimde sadece emniyetten gelecek olan benim bilgilerimin bulunduğu kısım gelecek.

şuanda polis çevirse ceza yermiyim ve diğer evrakları tam olarak nasıl alabilirim

Dostum polis en fazla sorgular sistemden. Yani bu sorgu onun görevi zaten. Sorguda muayene sigorta var görünüyor ise sıkıntı çıkmaz. Ruhsatı yanında taşımamaktan ceza yazar devam edersin. Onun da cezası basitti. 100 civarı olması gerek. Ama onun mutlaka çıkması lazım. Onu da bilen arkadaşlar yardımcı olur inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    şakamısın sen

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

kanunlarda şikayetçi olan taraf ispat sunmak durumunda, yani iddia makamı

kozbey34 adama kızıyorsunuz ama sizde hukuktan bi habersiniz. Kanunda neyini ispatlamak zorunda adam iyi misiniz siz? Sizin bu kafa ile ben adamı haklı bulurum. Adam belki size gıcık kapıp vermemiş olabilir. Laflara bak.
  • Stones kullanıcısına yanıt
    sanırım yanlış mesajı alıntıladınız
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Yok hacım, senin mesajla birlikte onuda haberdar ettim.
  • arkadaş savcılığı öğretmene şikayet etmekle karıştırdı o yüzden :)
    İyi bende otu bku şikayet edeyim karşı taraf kendini aklamaya çalışsın. Biraz mantık biraz izan..
  • doktor_o D kullanıcısına yanıt
    Hocam k.bakmayın sizin caninizi sikmak istemedim durumunuz da kim olsa cani sıkılır. Yeni aracının keyfini sürmek varken böyle seylerle ugrasmak insani aractan sogutuyor valla

Tekrak k.bakmayın

• Noter ruhsatı komple almadan satış yapmaz ki. Direkt ruhsatı ister kontrolünü yapar bir yaprağını alır diğerini geri uzatır. Aldığı yaprak değişerek adrese gelir.
    O noterin geri verme sırasında olmuş ne olduysa.
  • sıkıntı yok geçmiş olsun ama yukarda arkadaşın yazdığı gibi satış sırasında ruhsat olmadan noter işlem yapmaz ,o gün giydiğiniz bi mont felan varsa iç ceplerine falan bakın yada orda düşürdünüz yada noterde satışı yapan katip işlemler sırasında farkında olmadan kaybetti.
  • ilginize teşekkür ederim iyi yada kötü yorum yapan herkese.
    yıllar sonra buraya cevap yazmadığımı farkettim.

olay şu şekilde olmuştu

noterden satışı aldım ama adam ruhsatı cebe indirmiş kargaşada
    ve sonrasında ruhsatın onda olduğuyla ilgili mesajlaşma vardı.
    buna istinaden savcılığa gitseydim o bir delil olacaktı yani ben delilimi sunmuş olacaktım ki ota b*ka değil bu ruhsatımı çalmış oluyor resmen.

velhasılı kelam adamı son kez uyardım bunun adının hırsızlık olduğuna dair ve savcılığa gideceğimi son kezbildiridiğimi ilettim. akabinde aynı gün kargo yoldaydı.

sorunu bu şekilde çözmüş oldum. ilginize teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.