Şimdi Ara

satış sonrası ruhsatı vermedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aracı satın aldım daha sonra adamdan ruhsattan geri kalan evrakları almayı unuttum. adamı aradım noterde kalmıştır diyor. notere gittim noter burda yok diyor. ne yapmalıyım ? elimde sadece noterin verdiği geçici belge var. polis çevirse cezası olurmu bulunmazsa ne yapabilirim ?

• hakikaten CAHİLLİK bu FORUM!

arkadaşım elinde aracın muayenesinin yazılı olduğu sayfa yoksa ayvayı yedin. Bulmaya bak bulamıyorsan

Trafiğe gideceksin, ruhsatın o sayfasının kayıp olduğunu belirteceksin , aracın mtv, hgs ogs borcu varsa ödenecek, egzost emisyonu ölçülecek, egzost emisyon ruhsatını alacaksın , ardından muayeneye gideceksin , daha sonra da elindeki belgeler ile trafiğe gidip ruhsatını çıkaracaksın
  • elinizde geçici belge olduğu sürece 25 gün ya da 1 ay olması lazım süre içerisinde ruhsat almanız gerekiyor. Eski ruhsatın bir geçerliliği yok zaten. O yüzden sorun olmaz.
  • Merhabalar geçmiş olsun ruhsatın ruhsat sahibi bilgileri yazan kısmı satın alımdan yaklaşım 1 ay sonra siz posta kanalıyla emniyetten gelir ama araç bilgilerinin yazdığı kısım satış sonrası alıcıya noter tarafından teslim edilir. Karışıklık bence noterde olmuştur iyice bakmaları için tekrar ricada bulunun yoksa kayıp için trafiğe başvurmanız lazım 88 tl di hatırladığım en son
  • geçiçi belgeyle emniyetten yeni ruhsat çıkaracaksını zaten. Size gerekli olan belgeler muayene belgesi ve yaprağı başka da bir şey yok zaten ekstra kasko poliçesi kitapçık vs vs yoksa.
  • ruhsat 2 parçadan oluşur,

araç tescil belgesi yani isim adresin yazılı olduğu sayfa yoksa zaten o noterde alınıyor size geçici belge veriliyor, trafik sigortası yaptırdıktan sonra ilgili trafik tescilden ruhsatınızı alabilir, ya da posta ile eve gelmesini bekleyebilirsiniz.

motorlu araç trafik belgesi yoksa geçmiş olsun, yeniden muayene, motor no şasi no tespitler vs.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 14 Şubat 2017; 15:14:20 >
  • teşekkür ederim değerli cevaplarınız için. velasıl kelam
    adres yazılı yaprağın posta yoluyla geleceğini biliyorum mesele o değil.

mesele aracın muayne kağıtları lpg muaynesi egsoz muaynesi vs.
    aracın bilgilerinin olduğu kısmı
    bunlar yok

sigorta yapıldığında elimde sadece emniyetten gelecek olan benim bilgilerimin bulunduğu kısım gelecek.

şuanda polis çevirse ceza yermiyim ve diğer evrakları tam olarak nasıl alabilirim
  • kozbey34 K kullanıcısına yanıt
    Ruhsat disinda gerisi onemli degil.Muayene zamani gelince teker teker cikarttirirsin simdiden para bayilman gereksiz olur. Sigorta ve ruhsat onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emniyete gitmeden önce sigortayı yaptır
  • aracın ruhsatı yok, lpg'nin ruhsatı yok... burada sıkıntı olmaz diyen arkadaşlar nerelerinden yazıyor çok merak ediyorum

ruhsatsız silahla dolaşıyorsunuz gibi düşünün çevirmede sıkıntı olur mu olmaz mı siz karar verin
  • hakikaten CAHİLLİK bu FORUM!

arkadaşım elinde aracın muayenesinin yazılı olduğu sayfa yoksa ayvayı yedin. Bulmaya bak bulamıyorsan

Trafiğe gideceksin, ruhsatın o sayfasının kayıp olduğunu belirteceksin , aracın mtv, hgs ogs borcu varsa ödenecek, egzost emisyonu ölçülecek, egzost emisyon ruhsatını alacaksın , ardından muayeneye gideceksin , daha sonra da elindeki belgeler ile trafiğe gidip ruhsatını çıkaracaksın
  • Allah belasını versin ya uğraştığımız şeylere bak
    teşekkür ederim hepinize.
    airarmada'nın dediği daha mantıklı geliyor. olması gerekn bu sanırım
    muayene yaprağıda yoksa sıkıntı... geçmiş olsun ...
  • Torpidoya bakın

• savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. sonuçta aracı sattığında bu evraklarıda teslim etmeli diye düşünüyorum çünkü aracı kullanamaz haldeyim
  • Tüv'de muayene kaydı yok mudur bir nüsha daha.
    O belgeyle kayıp 2. yaprak da çıkarılamaz mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozbey34

savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. sonuçta aracı sattığında bu evraklarıda teslim etmeli diye düşünüyorum çünkü aracı kullanamaz haldeyim

hiçbişey elde edemezsin savcılık bununla uğraşmaz dostum

başın dertte malesef. en yakın zamanda trafik şubeye git işlemlere başla. egzost gazı ölçümü muaene trafik şube arasında gidip gelicen

sana bu iş ortalama 400 tl ye patlar

• Adam torpidoya bakin dedi ya la

Sürücü guneşligine baksın

• airarmada A kullanıcısına yanıt
    neden uğraşmıyormuş ? ben madurum sonuçta! adalet ne için var ?
    ezbere konuşuyorsun bence
  • ya o kadar canım sıkkın ki şu olaya buna gülemedim bile harbiden de yazdı gördüm aslında
    Adam ben bilmiyorum aracı satarken teslim ettim dese kanıtınız varmı? Geçmiş olsun ama kendi dikkatsizliğinizin kurbanı olmuşsunuz.Savcılıktan bişey çıkmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.