Şimdi Ara

3 MAYIS PAZARTESİ: SATIŞ SÖZLEŞMESİ VE GEÇİCİ RUHSAT NOTERDEN. TRAFİĞE GİTMEK BİTTİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
0
Favori
20.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tanıdık noter başkatibi ile konuştum. Ankara'dan seminerden daha yeni geldi. 3 Mayıs Pazartesinden itibaren:

1. İkinci el araç satışı NOTERLERDE yapılacak.
    2. Toplam ücret KDV dahil 69,20 TL olacak (20 TL satış, 39 TL ruhsat, % 18 KDV 10.62 TL = 69.20 TL)
    3. Posta ücreti, resmi tebliğat, pul parası vb. ALIMAYACAK
    4. NOTER GEÇİCİ RUHSAT VERECEK, ASIL RUHSAT ANKARA'DAN POSTA İLE GÖNDERİLECEK!
    5. Noter satış işlemlerinin vekaletle yapılması, şirket sirküleri veya karar ibraz edilmesi fiyatı etkilemeyecek.
    6. Alıcı ve satıcının Yerleşim Bilgilerinin güncel olması, TC Kimlik Nolu Nüfûs Cüzdânlarını ibraz etmeleri önemli.
    7. Bu işlemde SANİYELER bile önemli. Aracın MÜLKİYETİ (!) imzalar atılınca değil, vezneden MAKBUZ yazıldığında el değiştiriyor.
    8. Satış 1 Sayfadan ibaret olacak. Örneğini gördüm, satışn özünü 1 cümle oluşturuyor, gerisi araç bilgileri ve kimlik tespiti.

Şimdiye kadar Vergi Dairesinden alınan "BORCU YOK KAĞIDININ" ibraz edilmeye devam edilip edilmeyeceğini henüz bilmiyorum. Yarın tekrar telefonla arar ve öğrenirim. Yukarıdaki 7. maddede belirtilen husus bize göre önemli değilmiş gibi görünse de imzaların atılması ile vezneden makbuzun çıkması arasında bazen dakikalarca zaman geçebiliyor ve bu süre içerisinde de araca haciz tebliğ edilebiliyor. Bunun teknik bir sorun olduğunu ve çözümünün yetiştirileceğini söyledi başkatib tanıdığım.

Satışta

- SATICININ TC KİMLİK NUMARASI
    - ALICININ TC KİMLİK NUMARASI
    - ARACIN PLAKASI

girilerek işlem yapılacak. İŞLEMLER REAL-TIME ON-LINE GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

69.20 TL de daha önce 69.60 TL olarak (tam olarak 69.59 TL) hesaplanmıştı ama şimdi 69.20 TL çıkıyor. Makbuz bu tutara yakın olacak. Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gitmek yok artık.

Yukarıdaki bilgiler, sıfır araç plaka işlemleri vb. hakkında henüz ayrıntılı bilgilere sahip değilim. Yarın veya Pazartesinden sonra daha ayrıntılı bilgiler gelecek. Ayrıca her ilde o ilin en büyük otelinin/otellerinden birinin balo salonunda gelecek hafta Cumartesi günü her Noterlik dairesinden 3 yetkilinin otomatik olarak davetli olduğu (Noter, Başkatip, Veznedar) bir tanıtım semineri, kokteyli, resepsiyonu düzenlenecek.

Bilgiler geldikçe geçmeye devam edeceğim. Bilhassa ÜCRET HUSUSUNDA lütfen yaklaşık bir rakam verdiğimi belirtmek istiyorum. Kesin rakam Pazartesi belli olur.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Güzel haber taner abi...

Gerçi hiç 2.el araç alıp satmadım ama bürokrasi,meşgale azalmış gibi gözüküyor.

Ayrıca bu hükümetin bu tür değişimleri hoşuma gidiyo.
  • bence de güzel bir uygulama geçmişle kıyaslandığında birçok resmi işlem yönünden türkiye bence çağ atladı daha birçok alanda değişimler bundan sonra da devam eder
  • Teşekkürler Taner Abi, bu güzel duyurun için... Herkes için hayırlı olur inşallah...
  • ben pek ikinci el araba alım satımından anlamadığım için soruyorum bu sistemin bize ne getirileri ne götürüleri oldu birisi birisiyle herşeyiyle eski sistem yeni sistem diye tam olarak kıyaslayabilir mi mesela ne biliyim ücret mi düştü daha mı hızlı oldu vs vs....
  • Bilgi için teşekkürler Taner abi.Zira 1 ay önce bir araç alımı için Beşiktaş Emniyette tam 3 saat vakit harcadıktan sonra insan anlıyor büyük şehirlerde bu işlerin gerçekten vakit aldığını.Artık daha kolay olur.
  • Hemen sevinmeyelim.
    Ankaradan postayla gelecek ruhsata ne kadar ödeyeceğiz, postayla gelen ruhsatı emnite onaylatacak mıyız, onaylatırsak ne kadar para vereceğiz vs. vs.
    Bizim ülkemizde devlet vatandaşını soymak için bir yol bulmada çok maharetli maalesef. Gerçi devleti soyma konusunda maharetli olan vatandaşları da unutmamak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracı henüz üzerime almamıştım. Bakalım, yeni prosedürü bekleyelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

ben pek ikinci el araba alım satımından anlamadığım için soruyorum bu sistemin bize ne getirileri ne götürüleri oldu birisi birisiyle herşeyiyle eski sistem yeni sistem diye tam olarak kıyaslayabilir mi mesela ne biliyim ücret mi düştü daha mı hızlı oldu vs vs....

??
  • Güzel bir gelişme güzel bir haber.sağolun Taner bey.
    Ruhsat kuyruğunda 1-2 saat beklediğimi hatırladım şimdi.İnşallah bir aksilik olmazda yürürlüğe girer.
  • Trafik takipçiliği öldü demekki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Güzel bir gelişme güzel bir haber.sağolun Taner bey.
    Ruhsat kuyruğunda 1-2 saat beklediğimi hatırladım şimdi.İnşallah bir aksilik olmazda yürürlüğe girer.

Sizin bekleyişiniz bir şey değilmiş, ben sene 1985 de 3-4 gün beklediğimi bilirim.

Ehliyet almak, otomobil devir almak, o yıllarda tam bir rezillikti.

Bu uygulamaya ben de çok sevindim, Taner beye teşekkürler.
  • arabayi degistirmek uzereyken ne kadar sevindigimi anlatamam
  • arkadaşlar bir ara 2.el araba aldığımızda mesala ankaradan aldık istanbulda yaşıyoruz ankara plaka kalacak gibi uygulama vardı.ömür boyu tek plaka uygulaması.3 mayıstan itibarenmi o sistemde yürürlülüğe girecek.fazla bir bilgim olmadığından dolayı soruyorum.
  • lpg ruhsata işletme işi nasıl olacak?
    Aldığımız araç lpg li değilse önceden bir aylık süre içinde lpg kiti taktırıp muayeneden sonra ruhsata işletiyorduk. Şimdi yeni ruhsatı bekleyecek ve gelen ruhsatı da tekrar değiştereceksek yine masraf olacak o zaman. Bununla ilgili bir bilgi var mı acaba?
  • 2.el piyasasını canlandırcagını düşünüyorum özellikle 2.el motor piyasasını önceden 300 civarı tutardı bir motorun alım satımı bu yüzden motorlar ölü parasına giderdi.şimdi çok ama çok iyi oldu
  • Ehliyet alırken bir günüm heba olmuştu emniyet müdürlüğünde. Bu uygulma kepazeliği önleyecektir. Yerinde olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 24 Nisan 2010; 19:28:14 >
  • İkinci el oto satış, devir ve tescildeki bu devrim niteliğindeki değişiklik hakkında toplum, sebepsiz ve nedensiz bir şekilde, yeterince bilgilendirilmiyor.

Ankara'da yapılan ve noter başkatiplerinin katıldığı seminerde akla gelen ve gelmeyen yüzlerce konu konuşulmuş ve bunlar not alınarak 3 Mayıs'a yetiştirilmeye çalışılıyor. Prosedürün sadece ince ayarı yapılması kaldı ve o da önümüzdeki haftada yapılacak.

Sıfır araç tescili hususunda yetkili araç satış bayilerinin sıraya göre plaka vermesi, LPG işletme hususunda TÜV'den alınacak uygunluk raporunun diğer belgelerle birlikte (fatura, proje, garanti belgesi, ruhsat vb.) Ankara'ya (kime?) gönderilmesi, kaybolan plakaların nereden ve nasıl çıkartılacağı, misafir araç, geçici plaka, hurdaya ayırma, çekme belgesi gibi Trafik Tescil Şube Müdürlüğünce yapılan işlemlerin yine adı geçen kuruluşça mı yapılacak, başka bir makam mı yaratılacak, merkezi bir noktadan mı tanzim edilecek, bu ancak 3 Mayıs'tan sonra belli olur.

Belki Trafik'ten kurtulduk ama acaba başka sıkıntılarla mı karşılaşacağız? Umarım İçişleri Bakanlığı bunları da düşünmüştür. Bekleyip göreceğiz.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

İkinci el oto satış, devir ve tescildeki bu devrim niteliğindeki değişiklik hakkında toplum, sebepsiz ve nedensiz bir şekilde, yeterince bilgilendirilmiyor.

Ankara'da yapılan ve noter başkatiplerinin katıldığı seminerde akla gelen ve gelmeyen yüzlerce konu konuşulmuş ve bunlar not alınarak 3 Mayıs'a yetiştirilmeye çalışılıyor. Prosedürün sadece ince ayarı yapılması kaldı ve o da önümüzdeki haftada yapılacak.

Sıfır araç tescili hususunda yetkili araç satış bayilerinin sıraya göre plaka vermesi, LPG işletme hususunda TÜV'den alınacak uygunluk raporunun diğer belgelerle birlikte (fatura, proje, garanti belgesi, ruhsat vb.) Ankara'ya (kime?) gönderilmesi, kaybolan plakaların nereden ve nasıl çıkartılacağı, misafir araç, geçici plaka, hurdaya ayırma, çekme belgesi gibi Trafik Tescil Şube Müdürlüğünce yapılan işlemlerin yine adı geçen kuruluşça mı yapılacak, başka bir makam mı yaratılacak, merkezi bir noktadan mı tanzim edilecek, bu ancak 3 Mayıs'tan sonra belli olur.

Belki Trafik'ten kurtulduk ama acaba başka sıkıntılarla mı karşılaşacağız? Umarım İçişleri Bakanlığı bunları da düşünmüştür. Bekleyip göreceğiz.

Saygılarımla,

Taner Göde

Su akar yolunu bulur derler. Bizim insanımızda ve bir çok işimizde bu mantık hakim. İlk önce bir şeyi yapıyoruz sonra eksiklerini gördükçe tamamlıyoruz. Eksikler ya hiç bitmiyor yada tam adam akıllı bir şekilde kullanılmaya başlandığında o sistem kaldırılıp yerine başka bir sistem geliyor. Taner abi ben dediklerini düşündüklerini umuyorum ama sadece bu umuyorum. Çünkü Türkiyede öyle saçmalıklar oluyorki unmaktan fazlasını yapabilmek, bazen çok zor, elzem bir hadise oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 24 Nisan 2010; 21:35:13 >

• Satışlarda trafiğe uğranmayacak ama.
    Ruhsatta bir değişiklik olduğunda bunu nereden halledeceğiz?
    Lpg takmak. koltuk sayısı, kasa vs işlerini ruhsata nereden işleteceğiz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.